|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: chelloPL 27-08-2007, 20:41 |
[MYSQL]Znikajace tabele? |
Autor |
Wiadomość |
adrosx
|
Wysłany: 13-07-2005, 21:08 [MYSQL]Znikajace tabele?
|
|
|
Witam, sprawa sie tyczy forum: adrosx.pl
Otoz dziwnym trafem bardzo czesto - mniej wiecej co kilka godzin(srednio co7-8, wczesniej to sie dzialo raz na 3 dni ) poprostu wiecej niz 50% sqla zzera, pozostaje z 65 tabel, czy 66 (oryginalne przemo) 29 tabel, zawsze i dokladnie 29 tabel, jesli mam byc szczery ja juz zglupialem calkowicie, poniewaz TO NAPEWNO nie jest wina serwera, poniewaz sam jestem adminem tego serwera i ponad 500 innych userow, prawie kazdy z forum na przemo nie uskarza sie na takie cos...
Czy ktos moze miec sugestie co to moze byc? juz milion kombinacji wyprobowalem... I szczerze mowiac po prostu juz zglupialem, help... |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 13-07-2005, 21:51
|
|
|
Jest coś takiego jak logi sql są tam wszystkie zapytania jakie byly wykonywane, kiedy znikną tabele zerknij tam, jesli nei masz wlaczonego tego logowania to je wlacz, powinno wszystko wyjasnic. |
|
|
|
|
adrosx
|
Wysłany: 13-07-2005, 21:55
|
|
|
Thx Przemo, chyba sie domyslam co sie dzieje tylko nie wiem jak to zlikwidowac, poprostu chyba sam deinstalator sie uaktywnia, ale jak ? moze zdalnie moze nie wiem, ale wiem jedno, czeka mnie dluuuuuuga noc... |
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 13-07-2005, 22:11
|
|
|
Raczej niemozliwe jesli nic nie zmieniales w plikach. Uruchomic plik admin/admin_uninstall.php może jedynie admin, jest tam includowany plik pagestart.php tak jak w kazdym innym module administracyjnym, ktory sprawdza czy admin jest zalogowany i ma status admina, wiec raczej niemozliwe nawet jesli serwer sam by skanowal pliki czy w jakis inny sposob je uruchamial. Sprawdz logi moze to jakis inny admin robi ręcznie.
[ Dodano: 13-07-2005, 23:15 ]
Jesli faktycznie wlacza sie instalator to jedynym realnym wyjasnieniem jest to, ze ktos spreparowal plik graficzny albo umiescil CI gdzies link do deinstalacji i Ty bezwiednie na niego wchodzisz, ale jest sprawdzany ID sesji tak ze nie powinno sie dac w ten sposob. Sprawdz w logach apacha wejscia na ten plik. |
|
|
|
|
adrosx
|
Wysłany: 13-07-2005, 22:30
|
|
|
Przemo hm pliki nie byly zmieniane, co do tego locza apacza zaraz bede sprawdzal logi, notabene to 2 mb plik txt ..., podstawil plik graficzny, nie to raczej a napewno opcja nie do przyjecia... no bede dalej kombinowal, thx... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!