Hosting - [opinie] easyISP.pl
bronx666 - 05-11-2006, 15:35
witam wszystkich,
nie chciałem zakładać nowego teamtu, więc doklejam się tu. Mianowićie mam problem z moim forum na easyisp.pl
Raz na jakiś czas (tj, mniej więcej 2x/tydzień) pojawia się takiż oto komunikat:
Cytat: | Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /home2/samg/domains/samg.easyisp.pl/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) |
Wchodząc wtedy na directadmina w zakładki MySql mówią, że baza danych nie istnieje...
i nie wiem co z tym zrobić. Postanowiłem narazie zapytać się Was, przed dzwonieniem do obsługi kijenta.
pzdr
sharki - 05-11-2006, 15:37
Kod: | Could not connect to the database. |
Brak połączenia z bazą danych.
Widocznie w tym czasie naprawiają baze danych lub mają jakieś problemy. Wina hostingu...
kaczorek - 10-11-2006, 10:25
mija juz rok jak korzystam z usług easyISp, zastanawiam się co mam robic dalej - zostać czy emigrować gdzieś indziej.
Z poziomu obsługi przez Administartorów jestem zadowolony - zawsze odpowiadają na maile i odpowiedzi załatywiaja zgłoszony problem - to duży +
Ale z jakością pracy serwera nie jest już tak różowo.
Czy ma ktoś jakiś pomysł albo pocieszajace informacje. Może to były tylko przejściowe problemy zwiazane z rozbudową ?
Fidma - 15-11-2006, 20:29
lepiej nie bedzie a gorzej na pewno tak. niestety easyisp jest przekreslone szukaj nowego hostingu
kaczorek - 04-12-2006, 13:12
Fidma napisał/a: | niestety easyisp jest przekreslone |
Co Kolega ma na myśli. Ostatnimi czasy jakoś nie mam problemów.
Fidma - 04-12-2006, 14:24
http://www.webhostingtalk...?showtopic=1087
kaczorek - 27-12-2006, 10:36
A co inni użytkownicy ? Jak obecnie wyglada współpraca z easyISP ?
Jackob J - 20-02-2007, 17:37
Założyłem tam niedawno konto.
Jeszcze korzystam z 7-nio dniowego okresu próbnego, jednak niedługo wpłacam pieniądze. Szkoda, że trzeba za cały rok z góry.
Szczerze powiedziawszy to słyszałem różne opinie o tym serwisie. I dobre i złe. Podobno ostatnimi czas stał się dość awaryjny.
Mimo wszystko podczas tego okresu próbnego jak na razie wszystko jest w porządku.
Zobaczymy jak ułoży się dalsza współpraca...
kaczorek - 05-03-2007, 11:41
Ostanio faktycznie były wpadki - ale teraz już śmiga bezproblemowo.
HNB - 29-04-2007, 22:41
Jak dla mnie jest dobra firma hostingowa godna uwagi
Jackob J - 13-07-2007, 15:37
Konto mam już ok. 5 miesięcy. I ogólnie rzecz biorąc po tym czasie dobrze oceniam easyisp.
Na początku trochę się bałem, bo ludzie pisali tu o awariach. Na szczęście chyba coś się poprawiło. Wprawdzie podczas tych 5 miesięcy kilka razy były chwilowe przerwy w działaniu forum, jednak da się je policzyć na palcach jednej ręki i nie trwały długo.
Obsługa też solidna.
Ogólnie polecam jakby ktoś się wahał...
widex - 13-07-2007, 18:06
Oferta dosyć ciekawa, ale mam pytanie, czy można utworzyć konto dać jej osobny login i hasło, limit dyskowy itp?
Jackob J - 14-07-2007, 14:37
Hmm, z tego co piszesz wnioskuję, że chcesz wykupić jedno konto i podzielić je na kilka mniejszych, z oddzielnym loginem i ogólnie adresem?
Ja tam nie wiem, mi takie rzeczy potrzebne nie są więc się nie interesowałem.
Najlepiej będzie jak spytasz ich bezpośrednio:
bok@easyisp.pl
admin@easyisp.pl
widex - 14-07-2007, 15:04
nie, chodziło mi o mejle, tylko żeby dać jednej osobie skrzynkę pocztową a strona będzie jedna , którą będe zarządzał ja
Jackob J - 15-07-2007, 16:16
A, o maile.
Oczywista sprawa. Z tego co wiem, możesz zakładać tyle kont ile chcesz.
Możesz ustalać im limit miejsca itp.
Jakby co masz też zainstalowane dwa klienty poczty: squirrelmail, eubimimial.webamil.
|
|
|