To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - RANGI -> KOLORY w 1.12.*

rotsap - 15-04-2006, 22:19

tjaaaa, po prostu zrobilem ze grupa jest ukryta, teraz wszystko juz ok po nadaniu jej statusu `zamknieta`
Pawson - 29-04-2006, 17:56

http://forum.programosy.pl/ panowie powiedzcie mi jak zrobic cos takiego zeby oczywiscie tak jak na w/w stronie pojawialo sie na stronie glownej [ @Administrator ] [ *Moderator ] [ $Wsparcie ] ale pod tematami pisze normalnie Moderatorzy bez tego *

nie mam pojecia jak to zrobic prosze wytlumaczcie mi to dziekuje i pozdrawiam

soser - 02-05-2006, 12:39

Dodaj do grupy prefix którym będzie * i przy każdym nicku moda będzie *Nick.
Pawson - 02-05-2006, 22:32

no wlasnie nie chce aby bylo przy nicku tylko zeby bylo na stronie glownej tak oraz zeby pod nickami pisalo *moderator na zielona @admin na czerwono itp
MaaD - 03-05-2006, 08:41

Wszystko ok, ale jak mam zrobić żeby @Admin itp. było pogrubione ??
Gracek - 03-05-2006, 09:00

Pawson, pa -> grupy -> zarzadzj -> wybierz grupe -> kolor
Daleki, pa -> grupy -> zarzadzj -> wybierz grupe -> styl (font-weight: bold;)

adas14 - 14-05-2006, 08:33

aha dzieki za pomoc wlasnie szukalem jak zmienic kolor przy adminie i modzie dzieki bardzo duzo mi pomogliscie to forum jest spox
Unit03 - 15-05-2006, 21:45

Od razu przepraszam jeżeli się już to pojawiło, ale być może moje umiejętności używania opcji Szukaj przerastają zadanie (przejechałem całę forum, FAQ i ten temat po kilka razy i nic).

Chodzi o sekcję "Kto jest na forum" i listę forów (ostatnio napisane na nich posty).

Po kolei: moderatorzy mają odgórnie przydzielany kolor nicka - ze stylu (do zmiany w PA->Ogólne->Style->Edycja Danych Stylów:). Zmienia to ogólny kolor nicków moderatorów.

Można jednak również indywidualnie przydzielać kolory nicków. Są one widoczne w widoku tematów, jednak w sekcji "Kto jest na forum" - już nie (to samo na liście forów) - są widoczne tylko te "odgórne" (z danych template'a) kolory.

To samo tyczy się innych grup. Czy jest możliwość (w PA/kodzie), aby indywidualnie przydzielane kolory (w profilu danego użytkownika) były używane w powyżej wymienionych miejscach?

Drugi związany z tym problem to "nadpisywanie" koloru nicka userów kolorem moderatorów (z template'a), kiedy dany user (w tym przypadku należy do innej grupy również) jest moderatorem chociaż w jednym subforum.

Czy da się to jakoś rozwiązać?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi.

BlackFalcon - 16-05-2006, 21:29

To pytanie juz bylo i jako rozwiazanie podawano synchronizacje uzytkownikow, ale niestety, u mnie nie dziala. Otoz mam na swoim forum pewne rangi, wszystko dziala pieknie poza tym, ze przy danym podforum pisze "Moderator:TU MOJ NICK" i ten nick, mimo, iz jestem adminem, nie jest w odpowiednim kolorze. Kiedy dawniej mialam podobny problem, synchronizacja pomogla, potem znow cos sie zepsulo i od tej pory (mimo zainstalowania najnowszej wersji) juz nie dziala. Czy ktos mialby cierpliwosc to wyjasnic? Z gory dzieki!
pietrex - 16-05-2006, 21:32

BlackFalcon, to zostało zrobione celowo, by nie robić z forum choinki. Jeśli chcesz jednak, by tak było, zrób własne rangi zamiast domyślnych.
fireman27 - 21-05-2006, 09:49

Słuchajcie, ja jak wchodzę w Edycję Danych Stylu żeby zmienić kolor rang to nie mogę nic zapisać bo pojawia się taki komunikat :

Czy może mi ktoś wytłumaczyć o co w tym chodzi i co po kolei trzeba zrobić żeby te kolory można było zmieniać ?

Gracek - 21-05-2006, 09:52

masz wytlumaczone :/
Jak ustawić CHMODy

fireman27 - 21-05-2006, 09:56

Gracek napisał/a:
masz wytlumaczone :/
Jak ustawić CHMODy

no tak, ale o to chodzi że to nic nie pomaga. Chmody mam ustawione na 777 i właśnie wyskakuje mi taki komunikat.

pecador - 21-05-2006, 09:59

fireman27, nie masz ustawionych chmodów - http://fifapark.webd.pl/check_files.php
MaaD - 21-05-2006, 09:59

No to zaznacz wszystki pliki i ustaw CHMODy 777 ;)