F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - RANGI -> KOLORY w 1.12.*
Balin - 24-03-2006, 15:44
hammer83 napisał/a: | ale teraz jak rozwiazac problem: http://www.azs.wsz.pl/forum
jak widac pod dzialami jest: Moderatorzy Administrator, Moderator
zatem moje pytanie jak sie tego pozbyc?? i ulozyc w odpowiedniej kolejnosci: admin, moderato |
Nie da się tego zmienić. Jeśli grupa modów nazywałaby się C
Ktoś, a grupa adminów Coś to wyglądąłoby to tak:Moderator: Coś, Ktoś. Tu chodzi o to, że pierwsze moderator jest wyliczeniem kto moduje.
hammer83 - 26-03-2006, 14:37
cos zle mowisz, wczesniej tego nie mialem. bylo tylko admin, moderatorzy (jako linki do grup) a teraz jeszcze mi sie pokazalo ten shit
no i na tym forum: www.parlament.wsz.pl/forum tego nie mam
soser - 26-03-2006, 14:38
Ustaw pierwszenstwo grup i będzie dobrze
hammer83 - 26-03-2006, 15:17
no mam ustawione: admin moderator
ale nadal nie moge sie pozbyc tego opisu "moderatorzy" ktory nie jest linkiem i ma czarny opis i w porownaniu do 2ch pozostalych jest zbedny
soser - 26-03-2006, 15:39
To w edycji danych stylu zmień
hammer83 - 26-03-2006, 16:01
niby co mam tam zmienic?
soser - 26-03-2006, 19:26
Wykasuj wszystko, dodaj grupy jak zawsze Administrator i link do grupy administratora, moderator itp...
http://www.przemo.org/php...der=asc&start=0
Tu jest opisane
hammer83 - 28-03-2006, 11:49
no i dupa nadal jest tak samo jak opisalem wyzej
soser - 28-03-2006, 13:15
tak ale na forum masz tak Kod: | ajwięcej użytkowników 3 było obecnych Czw 16 Mar, 2006 20:22 Administrator • Moderatorzy | Więc nie trzeba chyba nic zmieniac
Ivan173 - 28-03-2006, 13:16
Dziękujemy Działa wszystko ładnie
kalas - 11-04-2006, 18:55
co jeśli po pkt1 wyskakuje mi wiadomość:
Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: Unable to access ./../templates/SmileBlue/smileblue.tps in /mnt/storage/users/a/r/c/archiwumc/admin/xs_edit_data.php on line 280
Warning: file_get_contents(./../templates/SmileBlue/smileblue.tps) [function.file-get-contents]: failed to open stream: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /mnt/storage/users/a/r/c/archiwumc/admin/xs_edit_data.php on line 280
pietrex - 11-04-2006, 21:27
kalas napisał/a: | Warning: file_get_contents(./../templates/SmileBlue/smileblue.tps) [function.file-get-contents]: failed to open stream: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /mnt/storage/users/a/r/c/archiwumc/admin/xs_edit_data.php on line 280 |
kalas - 12-04-2006, 07:15
czyli muszę przerobić xs_edit_data.php? ale co mam tam wpisać?
rotsap - 15-04-2006, 21:27 Temat postu: Re: *RANGI -> KOLORY w 1.12.*
bulion napisał/a: | Nie trzeba doinstalowywać żadnych dodatkowych modów!
Funkcja ta jest w standardzie.
W stopce widzimy 3 kolorowe rangi:
Administrator • Junior Admin • Moderator
Możemy:
1. zmienić ich kolor
2. wykasować te rangi, i dodać swoje, z innym kolorem, stylem itp. (np. zamiast 'Administrator' to '@Admin').
!Uwaga: zanim przystąpisz do zmian, nadaj plikowi css twojego stylu (np. subSilver.css) CHMOD 777. (tutaj wytłumaczenie jak to zrobić)
Ad.1
PA OGÓLNE STYLE EDYCJA DANYCH STYLU wybierz styl i kliknij edytuj.
Poszukaj pola Kolor Admina, Junior Admina i Moda. Zmień na jaki chcesz. Kliknij 'Wyślij'
Ad.2
PA OGÓLNE STYLE EDYCJA DANYCH STYLU wybierz styl i kliknij edytuj.
Pola Kolor Admina, Junior admina i moda pozostaw puste, czyli wykasuj ich zawartość. Kliknij 'Wyślij'
Następnie wejdź pod, PA GRUPY ZARZĄDZAJ UTWÓRZ NOWĄ GRUPĘ
Wypełnij formularz, wpisując kolor rangi, prefix czyli przedrostek, oraz styl (czy ranga ma być pogrubiona, podkreślona itp..) Klikasz wyślij i po sprawie.
Jeśli chcesz stworzyć grupę np. Moderatorów, to po utworzeniu, w zezwoleniach grup, dajesz tej grupie uprawnienia "Moderator" na wybranych podforach.
Prawda że łatwe?
Prosze nie robić z tego tematu śmietnika, chyba że ktoś chce dostac warna, to spoko |
wszystko ok, ale tak naprawde nie pada odpowiedz na pytanie jak po wypelnieniu punktu 2 spowodowac aby ta grupa wyswietlala sie na stronie glownej obok moderator, administrator, junioradmin, i aby byla podswietlna
przypisanym jej kolorem
pietrex - 15-04-2006, 22:01
rotsap napisał/a: | Wypełnij formularz, wpisując kolor rangi, prefix czyli przedrostek, oraz styl (czy ranga ma być pogrubiona, podkreślona itp..) Klikasz wyślij i po sprawie. |
A to zdanie niby o czym mówi?
|
|
|