Hosting - [opinie] thc.net.pl
shqvarny - 08-01-2005, 14:47
teraz już działa... w związku z awariami wszyscy dostali miesiąc gratis
nasedo - 08-01-2005, 15:49
Nawet ja, chociaz konto bralem tylko do testow
patrick - 08-01-2005, 15:57
shqvarny, hmm pamietasz mzoe jak byl konkurs taki w swieta to ja tam wygralem konto 50 mb na rok za free
ps.przerwa byla 72 godzina ale nibyla wina thc, teraz serwer jest bedzie dzis w nocy w gdansku
AWS - 29-01-2005, 10:53
shqvarny napisał/a: | od jakiego? czasu działa... myślałem, że ktoś o tym napisać, ale skoro nie to dopiero ja
pierwsza awaria i mam nadzieje ze ostatnia |
hehe......... wczoraj skuszony waszymi opiniami (i cena) zdecydowalem sie przenie? forum, bo obecny server mnie troche wkurzal. Rejestracja przeszla gżadko. Pojawil sie problem z serverem ftp..... byl wylaczony (sic!). Dopiero jak na ich forum napisalem o tym....... to w?aczyli. Forum prawie przniosłem, ale od 2.00 w nocy do chwili obecnej server jest calkowicie wyłaczony. No cóż....... admin chyba jeszcze ?pi i pałeru nie wlczy?...... heheh
Czy polecam......... JAK TAKIE JAJA SOBIE ROBI? ...... RACZEJ NIE !!!
thc dla thc.net.... hehe
shqvarny - 29-01-2005, 11:39
moja opinia też się troszkę zmienića... od wczoraj od ok. 21.40 do teraz nijak się połączyć z serwerem. oby to była ostatnia taka wpadka.
patrick - 29-01-2005, 11:55
shqvarny, ejj tez mam tam konto i wiem co sie dzieje, chlowpaki zostali zaatakowani ddosem przez konkurencje. Potem zaczeli sobie jaja robic i wogule. Teraz mowilem kumplowi. I powinni sprawdzone zostac nowe zabezpieczenia. Bo admin mowil ze dobze zabezpieczyl serwer. A ja mysle z znajdzie sie dziura
AWS - 30-01-2005, 21:48
patrick, ......... dzisiaj chyba kolejny atak bo im wywaliło serwer caly, a z nim moje forum......
Znam wiele hostów, ale ten to lekka przesada........ hehe
Pozdro
patrick - 30-01-2005, 22:43
AWS, parodia nie hosting
shqvarny - 31-01-2005, 17:27
a? tak źle to nie jest... chociaż 2 takie wpadki w przeciągu kilku tygodni to za dużo. na ataki niestety nie ma mocnych, ale można zapobiega?. wieczór bez thc.net.pl przemilcz?
faktem jest, że czasem pojawiaj? się problemy, ale nie można też zapomina? o dodatkowym miesiącu kiedy to ataki się nasili?y i na ok.2 dni sparali?owa?y hosting.
AWS - 31-01-2005, 17:39
shqvarny, poweim tak . Masz racje ! Jako? ich polubilem i przyznam sie ze troche mnie ponis?o. A tak w ogóle to maja niezlego spida !!!!
patrick - 31-01-2005, 17:39
Przeciez te ataki Ddos dalo sie po pierwszym juz zapobiec, no ale coz administaracja
Lecz ataki byly zrobione przez dobrego wroga i noose na bank wie kto by mogl mu to zrobic
po drugie ip tak jak sami powiedzieli byly z polski z neo i dsl. Wiec od czego jest abuse@tpnet.pl http://www.tp.pl/dom/bws/zglaszanie/
Maja oni wszystko
shqvarny, wiec niewieze ze thc cos zrobilo, z tym wiem ze ekipy abuse by pomogli choc troche
shqvarny - 31-01-2005, 22:28
na teps? to bym tak bardzo nie liczy?... poczytaj sobie na kassarcie jak to niektórzy admini wypowiadają się o ich "pomocy" i "ch?ci współpracy"
zresztą wiem z własnego do?wiadczenia jak to wygląda - miałem problemy z włamywaczem, niestety dostałem maila od tepsy, że nie wyrządziś dużych szkód, forum nie jest duże i żeby się ew. skontaktować z nimi w razie kolejnych problemów nie ma to jak fachowa obsługa klienta... niestety tak to jest w tym kraju, że jak chcesz robić co? dobrego, to rzuc? Ci tyle k?ód pod nogi, żeby Ci się nie chciało lub żeby wysz?o zupełnie co? innego niż sam chciałe?.
patrick - 31-01-2005, 22:37
shqvarny, sluchaj da sie ich przycisnac, a szczególnie jezeli chodzi o atak taki jaki byl na thc
futureman - 01-02-2005, 07:36
z tego co wiem nie latwo przycisnac tepse może inaczej by wygladala sprawa gdyby atak poszedl na home.pl netnova czy inne duze znane firmy ale kto sie bedzie przejmowal w tpsa jakims thc...
Anonymous - 01-02-2005, 23:17
No to sie wypowiem
Po pierwsze witam wszystkich
Problemy zostaly prawie zarzegnane.... Zostal nam tylko do wymiany kontroler (jednak kontroler a nie pamieci), bo jeden kanal zaczyna swirowac.... Jak wszystko pojdzie po naszej mysli to za tydzien powinine byc kontroler z raidem (ale nic nie obiecuje ).
Wszystko stoi w gdansku [prawie] stabilnie pady juz sie nie powinny zdazac (tylko kontrolowane, typu wymiana kontrolera, dolozenie ramu etc). mamy nadzieje, ze jakos teraz sie Wam bedzie podobac
|
|
|