To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Hosting - [opinie] thc.net.pl

shqvarny - 08-01-2005, 14:47

teraz już działa... w związku z awariami wszyscy dostali miesiąc gratis
nasedo - 08-01-2005, 15:49

Nawet ja, chociaz konto bralem tylko do testow :mrgreen:
patrick - 08-01-2005, 15:57

shqvarny, hmm pamietasz mzoe jak byl konkurs taki w swieta to ja tam wygralem konto 50 mb na rok za free :mrgreen:
ps.przerwa byla 72 godzina ale nibyla wina thc, teraz serwer jest bedzie dzis w nocy w gdansku :wink:

AWS - 29-01-2005, 10:53

shqvarny napisał/a:
od jakiego? czasu działa... myślałem, że ktoś o tym napisać, ale skoro nie to dopiero ja :P
pierwsza awaria i mam nadzieje ze ostatnia

hehe......... wczoraj skuszony waszymi opiniami (i cena) zdecydowalem sie przenie? forum, bo obecny server mnie troche wkurzal. Rejestracja przeszla gżadko. Pojawil sie problem z serverem ftp..... byl wylaczony (sic!). Dopiero jak na ich forum napisalem o tym....... to w?aczyli. Forum prawie przniosłem, ale od 2.00 w nocy do chwili obecnej server jest calkowicie wyłaczony. No cóż....... admin chyba jeszcze ?pi i pałeru nie wlczy?...... heheh
Czy polecam......... JAK TAKIE JAJA SOBIE ROBI? ...... RACZEJ NIE !!!

thc dla thc.net.... hehe

shqvarny - 29-01-2005, 11:39

moja opinia też się troszkę zmienića... od wczoraj od ok. 21.40 do teraz nijak się połączyć z serwerem. :/ oby to była ostatnia taka wpadka.
patrick - 29-01-2005, 11:55

shqvarny, ejj tez mam tam konto i wiem co sie dzieje, chlowpaki zostali zaatakowani ddosem przez konkurencje. Potem zaczeli sobie jaja robic i wogule. Teraz mowilem kumplowi. I powinni sprawdzone zostac nowe zabezpieczenia. Bo admin mowil ze dobze zabezpieczyl serwer. A ja mysle z znajdzie sie dziura :mrgreen:
AWS - 30-01-2005, 21:48

patrick, ......... dzisiaj chyba kolejny atak bo im wywaliło serwer caly, a z nim moje forum......
Znam wiele hostów, ale ten to lekka przesada........ hehe

Pozdro
:mrgreen:

patrick - 30-01-2005, 22:43

AWS, parodia nie hosting :lol: :lol: :lol:
shqvarny - 31-01-2005, 17:27

a? tak źle to nie jest... chociaż 2 takie wpadki w przeciągu kilku tygodni to za dużo. na ataki niestety nie ma mocnych, ale można zapobiega?. wieczór bez thc.net.pl przemilcz? ;-)
faktem jest, że czasem pojawiaj? się problemy, ale nie można też zapomina? o dodatkowym miesiącu kiedy to ataki się nasili?y i na ok.2 dni sparali?owa?y hosting.

AWS - 31-01-2005, 17:39

shqvarny, poweim tak . Masz racje ! Jako? ich polubilem i przyznam sie ze troche mnie ponis?o. A tak w ogóle to maja niezlego spida !!!!
patrick - 31-01-2005, 17:39

Przeciez te ataki Ddos dalo sie po pierwszym juz zapobiec, no ale coz administaracja 8)
Lecz ataki byly zrobione przez dobrego wroga i noose na bank wie kto by mogl mu to zrobic :wink:
po drugie ip tak jak sami powiedzieli byly z polski z neo i dsl. Wiec od czego jest abuse@tpnet.pl http://www.tp.pl/dom/bws/zglaszanie/
Maja oni wszystko :lol:
shqvarny, wiec niewieze ze thc cos zrobilo, z tym wiem ze ekipy abuse by pomogli choc troche :D

shqvarny - 31-01-2005, 22:28

na teps? to bym tak bardzo nie liczy?... poczytaj sobie na kassarcie jak to niektórzy admini wypowiadają się o ich "pomocy" i "ch?ci współpracy"
zresztą wiem z własnego do?wiadczenia jak to wygląda - miałem problemy z włamywaczem, niestety dostałem maila od tepsy, że nie wyrządziś dużych szkód, forum nie jest duże i żeby się ew. skontaktować z nimi w razie kolejnych problemów :| nie ma to jak fachowa obsługa klienta... niestety tak to jest w tym kraju, że jak chcesz robić co? dobrego, to rzuc? Ci tyle k?ód pod nogi, żeby Ci się nie chciało lub żeby wysz?o zupełnie co? innego niż sam chciałe?.

patrick - 31-01-2005, 22:37

shqvarny, sluchaj da sie ich przycisnac, a szczególnie jezeli chodzi o atak taki jaki byl na thc
futureman - 01-02-2005, 07:36

z tego co wiem nie latwo przycisnac tepse może inaczej by wygladala sprawa gdyby atak poszedl na home.pl netnova czy inne duze znane firmy ale kto sie bedzie przejmowal w tpsa jakims thc...
Anonymous - 01-02-2005, 23:17

No to sie wypowiem :)
Po pierwsze witam wszystkich :)

Problemy zostaly prawie zarzegnane.... Zostal nam tylko do wymiany kontroler (jednak kontroler a nie pamieci), bo jeden kanal zaczyna swirowac.... Jak wszystko pojdzie po naszej mysli to za tydzien powinine byc kontroler z raidem (ale nic nie obiecuje :!: ).
Wszystko stoi w gdansku [prawie] stabilnie :) pady juz sie nie powinny zdazac (tylko kontrolowane, typu wymiana kontrolera, dolozenie ramu etc). mamy nadzieje, ze jakos teraz sie Wam bedzie podobac :)