Strefa VIP - [OffTopic] phpBB by Przemo
m@rcin... - 02-05-2013, 19:24
a ja wole MyBB!! ludzie, czy czytacie co piszecie? Czy ja pytałem Was kto lubi phpBB2 a kto phpBB3? Czy jest kompetentna osoba i odpowie na moje pytanie?
Nie chodzi o to czy ktoś lub phpBB3, ja nie lubię phpBB2 ale Przemo zrobił ze zwykłego phpBB2 super skrypt stąd moje pytanie o phpBB3
PAvEL_Ciosek - 02-05-2013, 19:34
m@rcin..., nie chodzi o nazwę czy phpBB2 czy phpBB3, ważna jest jakość silnika, a nie "ilość". Wg. mnie silnik powinien być ten sam cały czas udoskonalany i stawać się coraz bardziej opcjonalny
Whinter - 02-05-2013, 19:37
PAvEL_Ciosek napisał/a: | stawać się coraz bardziej opcjonalny |
Chyba optymalny chciałeś napisać ;d
W pierwszym poście pytasz o phpBB3 by Przemo, a nazwa tematu "phpBB by Przemo".
IMO numerek to raczej już się nie liczy. Mówi, jaka była podstawka - phpBB2. Przemo sam w sobie jest urozmaicony. Nie traktujmy tego jako phpBB2, a jako "Przemo". Nie ma sensu tworzyć phpBB3 - lepiej skupić się na ów "Przemie".
PAvEL_Ciosek - 02-05-2013, 19:44
Whinter napisał/a: | Chyba optymalny chciałeś napisać ;d |
Zamyśliłem się trochę
Ale gdyby nie ten silnik to połowa for nie byłoby wgl w sieci, bo silnik jest łatwy i rozwijający nie tylko siebie samego, ale tak i umiejętności użytkownika owego silnika
Whinter - 02-05-2013, 20:00
Zauważmy, że większość darmowych hostingów opiera się na przemku.
ALE temat NIE dotyczy tego dlaczego Przemek jest dobry i czy jest potrzebny.
m@rcin... - 03-05-2013, 19:54
PAvEL_Ciosek napisał/a: | m@rcin..., nie chodzi o nazwę czy phpBB2 czy phpBB3, ważna jest jakość silnika, a nie "ilość" |
No tak, po co nam było w ogóle wyłazić z jaskini? po co jeździć Mercem z 2013 roku skoro mam malucha z 80 roku po co korzystać z Windows 8 skoro mam starego poczciwego Windows 3.11 Po co korzystać z PHP 5 lub nowszego jak mamy stare dobre php3
Cholera ludzie, czy czytanie ze zrozumieniem Wam już nie idzie czy jak? Proste pytania (według mnie) a Wy co odpisujecie? Za 10 lat znowu ta sama bajka będzie? będzie php 15 a Wy dalej na php3 ? jakiś serwer uciągnie to w ogóle?
Mi się wydaje że Przemo po prostu nie ma czasu na swój skrypt a nie ma drugiej takiej osoby by go zastąpiła i stąd te dziwne odpowiedzi na pytania userów.
Whinter - 03-05-2013, 19:57
m@rcin..., czyli nawet jak phpBB2 by Przemo będzie lepsze od phpBB3 (załóżmy), ale będzie miało tą dwójkę w nazwie to i tak będziesz za phpBB3?
PAvEL_Ciosek - 03-05-2013, 20:01
m@rcin... napisał/a: | po co jeździć Mercem z 2013 roku skoro mam malucha z 80 roku |
Ja tam lubię malucha
m@rcin... napisał/a: | po co korzystać z Windows 8 skoro mam starego poczciwego Windows 3.11 |
Może wolisz taką wersję?
m@rcin... napisał/a: | Po co korzystać z PHP 5 lub nowszego jak mamy stare dobre php3 |
Każdy korzysta jak mu wygodniej...
m@rcin... napisał/a: | Za 10 lat znowu ta sama bajka będzie? będzie php 15 a Wy dalej na php3 ? |
Skąd wiesz? Jesteś jasnowidzem?
m@rcin... napisał/a: | Mi się wydaje że Przemo po prostu nie ma czasu na swój skrypt a nie ma drugiej takiej osoby by go zastąpiła i stąd te dziwne odpowiedzi na pytania userów. |
Po pierwsze każdy ma swoje życie osobiste, ma swoje sprawy, nie wymagaj, że będzie cały czas coś robione, bo trzeba też odpocząć od komputera czasem. Jak chcesz to zastąp
Majkelo - 04-05-2013, 09:19
MagicalFire, ja Cię cholera człowieku nie rozumiem... Skoro Ci się ta dwójka tak bardzo nie podoba to po jaką cholerę tu siedzisz i tracisz swój czas? Jakoś ja nie wyobrażam sobie siebie, przesiadującego na supporcie bb3, wypisującego jakieś bzdury na temat trójki - szkoda mi na to czasu
Bucu - 06-05-2013, 23:03
m@rcin... napisał/a: | po co korzystać z Windows 8 skoro mam starego poczciwego Windows 3.11 |
Akurat 8 to zły przykład. Ósemka to gówno na pcty. Ten system się nadaje tylko na tablety. Zostaję przy 7, bo mi dobrze. Tak samo z bb2.
|
|
|