Hosting - [opinie] thc.net.pl
k-meal - 14-12-2004, 01:36 Temat postu: [opinie] thc.net.pl Witam!
Co sadzicie o tym serwerze? Jest godny polecenia?
Pozdrawiam.
shqvarny - 14-12-2004, 09:56
wlasnie mialem napisac ten temat
Główne plusy:
niska cena
brak ogranicze? związanych z sql
bardzo sensowny bandwitch
szybka i sprawna pomoc (admini mili, a odpowiedzi w większości max. do 2 godzin)
5-dniowy okres testowy
szybki i pewny transfer
niezawodność
Minusy:
tylko 3 opcje hostingu do wyboru
brak spisu usług dodatkowych (przy wysokim bandwitchu, braku jakichkolwiek ogranicze? dotyczących MySql, PostgreSQL, SSI, Perla, Apache'a, FTP, a tak na dobr? sprawę ograniczeniami są tylko własne możliwości finansowe, to nie powinno przeszkadza?)
pominąłem jakieś ważne zalety czy wady
pojawiły się tu topici dotyczące niedostępności i awarii - usunąłem, bo troszkę dra?ni mnie głupota ludzka. uptime 97.932% (z ostatnich 125 dni), więc albo ktoś jest osłem i pisze takie rzeczy, albo miał wielkiego farta :]
oto co piszę na jego temat na KassArcie
SIMtel - 15-12-2004, 14:25
Mi się nie podoba ich domena
k-meal - 15-12-2004, 16:53
Czemu Ci sie nie podobać
shqvarny - 15-12-2004, 18:15
drobny apel zachowaj chociaż resztki poważności... a jak się nie podoba to zarejestruj darmow? info na ww.lh.pl i nie pisz głupot... :]
SIMtel - 19-12-2004, 17:34
shqvarny napisał/a: | drobny apel zachowaj chociaż resztki poważności... a jak się nie podoba to zarejestruj darmow? info na ww.lh.pl i nie pisz głupot... :] |
A jak ktoś niechce zarejestrowa? żadnej domeny to pozostaje mu thc.net.pl :cry:
Jakbyś wiedział co oznacza THC to był zrozumiał - są osoby które tego nie toleruj?
shqvarny - 19-12-2004, 21:46
wiem co to znaczy thc, ale nie widz? w tym problemu - jest przecież tyle aliasów czy chociałby darmowe info, że to nie jest żadn? niedogodności?. a tak w ogóle to jeśli już to lepiej palic marihuan? niż papierosy - mniej szkodliwe potwierdzone na podstawie 50 lat bada? ?wiatowej organizacji zdrowia (WHO?)
krzysiek487 - 20-12-2004, 09:15
A nie wiecie dlaczego od wczoraj thc wogóle nie działał Wykupiłem u nich konto THC200 i mam tam postawion? stronk? klasową i forum ( www.sobieski.thc.net.pl ).
Ma ktoś może do nich zanotowany numer telefonu, to bym przedzwoni? i zapytań co się stało (no niestety ja nie zanotowałem danych z "Kontakt", a w mailach, które oni wysyłaj? nie podali)
Z góry THX.
patrick - 20-12-2004, 12:05
sqwarny, mowiles ze hosting jest nizazwodny, nawet skasowales moj post w ktorym napisalym iz tez mial kiedys avarie ale nic. Widzisz serwer chyba poszedl . Albo zwineli interes(firma "krzaczek" tak to sie nazywa chyba )
shqvarny - 20-12-2004, 12:26
wywaliłem, bo był napisany tak jakby to był jaki? ?art (było to sugerowane)...uptime zresztą sami widzicie, a na forach nic nie znalazłem... przzynaje, że chwaliłem, bo wady ciężko było znaleźć.
poczekamy-zobaczymy... teraz jestem w szkole, więc nie bardzo mogę przedzwoni? czy przez gg... mam nadzieję, że nie krzaczek, bo w przeciągu ostatniego kwarta?u wyrosli na liderów w tanim hostingu...
wróciłem i od razu usiadłem, żeby się czegoś dowiedzieć... oto co piszę na KasArcie:
Kod: | Witam!
Sprawa jest bardzo powazna. Pewien user wysylal straszne ilosci spam'u ( okolo miliona ). Do the planet ( naszej serwerowni ) dzwonilo nawet yahoo, ze jest spam z jednego z kont naszego serwera. The planet niewiele myslac odlaczylo nam dostep do serwera.
Sprawa jest ogolnie bardzo niemila :/ The planet w dodatku ma tak genialnie, ze serwer może byc uruchomiony tylko za zgoda kierownika. A kierownika nie ma od czasu zablokowania naszego serwera.[
Czekamy na reakcje the planet ( pioklo caly czas wydzwania do stanow w tej sprawie ).
Zamowilismy pare dni temu serwer nowy ... i teraz przez to, ze byl taki spam zmiana serwera na szybszy ( 2x xeon 2,8ghz, 2gb ramu, dyski scsi ) stoi pod znakiem zapytania, poniewaz nie wiadomo czy nie bedziemy miec jakiejs kary za taki spam.
Jak sie dowiem czegos wiecej, bede pisal. |
LINK do tematu
nie krzaczek (do czego i tak nie dojdzie - kto by podawać nip, wystawiać faktury itp., a potem z dnia na dzień się zwin?? mając w perspektywie policj? na karku ), ale różowo też nie jest... trzeba mieć nadzieje, że sytuacja zostanie szybko ustabilizowana. no cóż - pierwsza awaria i to niestety przez głupot? usera thc
ps. shqvarny, a nie sqwarny czy jaki? inny twór...
shqvarny - 21-12-2004, 19:23
od jakiego? czasu działa... myślałem, że ktoś o tym napisać, ale skoro nie to dopiero ja
pierwsza awaria i mam nadzieje ze ostatnia
patrick - 21-12-2004, 19:32
shqvarny napisał/a: | uptime 97.932% (z ostatnich 125 dni) |
no i teraz im spadl uptime Kod: | Total Uptime: 95.683% |
ps. ale mieli pecha
nasedo - 26-12-2004, 17:21
Wzialem ten hosting na testowanie ale chyba go nie kupie bo sie do cPanela przyzwyczailem Serwer nie jest najszybszy.. przynajmniej mi nie odpowiada.. no i to kodowanie w direct adminie
patrick - 26-12-2004, 17:27
hmm tez go wzielem na testy ale Wielki plus dla niego to dostep przez shh
ps. mysle nad zakupem jego
Hmm nawet fajnie ekg chodzi na nim, zostawailem na testy sesje nocna i pieknie
patrick - 06-01-2005, 13:33
teraz thc.net.pl padl kompletnie odcieli im serwer wczoraj i do dzis nic neidziala
|
|
|