To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Bazy danych SQL - Could not connect to the database

mWm - 27-11-2007, 11:56
Temat postu: Could not connect to the database
Tak jak w temacie. Nagle, po prostu nie może się połączyć z bazą danych. Wyskakuje tylko:

Kod:
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.

Na początku myślalem że WEBD coś tam robi i że zaraz będzie git. Tyle że problem trwa już ponad 24h i zaczynam się niepokoić. Miał by ktoś jakieś propozycje, rady ? Z góry dziękuję

Centurion - 27-11-2007, 12:11

http://best-art.pl/dbloader/dbloader.php

Kod:
baza danych
nie nawiązano połączenia Błąd
  Error code: 1044
  Error message: Access denied for user 'mwm87_iki'@'w22.webd.pl' to database 'mwm87_mwm87'

sprawdźcie w panelu hostingu czy taki użytkownik bazy danych istnieje i czy ma dostęp do tej bazy

mWm - 27-11-2007, 13:08

Dzieki wielkie Centurion, były jakieś pola odznaczone (nie mma pojęcia czemu) ale zaznaczyłem i już działa wszystko.

[ Dodano: 28-11-2007, 08:01 ]
Kod:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'mwm87_iki'@'w22.webd.pl' (using password: YES) in /home/mwm87/public_html/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Access denied for user 'mwm87_iki'@'w22.webd.pl' (using password: YES)

Działało forum i dzisiaj rano coś takiego ? Czy przypadkiem jakiś haker się nie bawi moją bazą ?

Zmieniłem hasło do ftp i zmieniłem je w config.php ale to nic nie dało.

Feanir - 28-11-2007, 20:55

Mam dokladnie tak samo na webd.pl, wpier ten pierwszy bląd, zaś teraz ten drugi, czy to może być spowodowane hostingiem?
w dbloaderze pojawia sie taki zapis
Kod:
baza danych
nie nawiązano połączenia
  Error code: 1045
  Error message: Access denied for user 'feanir_1F'@'w22.webd.pl' (using password: YES)