To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Bazy danych SQL - Przenoszenie na drugi serwer zniknela czesc postów

wojtekb - 20-02-2006, 13:37
Temat postu: Przenoszenie na drugi serwer zniknela czesc postów
Podczas przenoszenia forum na nowy serwer podczas wgrywania bazy danych przerwalo połączenia. W zwiazku z tym straciłem czesc postow. Forum na nowej stronie zostało juz otwarte i ludzie zaczeli na nim pisac posty. Mam pytanie czy da sie dograc tamte posty z becupa starego forum tak aby nie stracic nowych postow napisanych juz na nowym serwerze??
regua - 20-02-2006, 13:45

wojtekb, wykonaj w phpMyAdminie polecenia z backupa bazy dotyczące tabeli phpbb_posts i phpbb_posts_texts zaczynające się od
Kod:
INSTERT INTO ...

i wszystkie stare posty pójdą. Jakby wyskakiwały błędy, to musisz wykonać polecenia dopiero od momentu, w którym przerwało połączenie - tzn. wgrać tylko te posty, których jeszcze nie ma.

wojtekb - 21-02-2006, 11:18

Pomysl jest dobry tlko przy ilosci wpisow 20000 wyskakuje ciagle ze juz wpis istnieje. Trudno trafic na posty ktore sie nie wgraly :/
regua - 21-02-2006, 11:24

wojtekb napisał/a:
Pomysl jest dobry tlko przy ilosci wpisow 20000 wyskakuje ciagle ze juz wpis istnieje. Trudno trafic na posty ktore sie nie wgraly
No to przykro mi, ale chyba będziesz musiał to zrobić, jeśli ci naprawdę zależy na tych postach :P
wojtekb - 21-02-2006, 11:35

A czy wpisy tworzone w bazie danych sa pokoleji pierwszy drugi trzeci wpisywane czy losowe numerki,

bo gdyby tak wykasowac wszystkie wpisy bazy danych do tego dnia przenosin a potem tylko uzupelnic z starego becupa??

regua - 21-02-2006, 12:07

Wydaje mi się, że wpisy z tabeli phpbb_posts_texts są połączone z phpbb_posts, tak więc szukanie postów po datach byłoby trudne.
wojtekb - 21-02-2006, 14:46

Zdecydowalem sie ze strace tamte posty co zrobic teraz zeby skasowac podstrony 7,8 np z tego tematu??

http://kaiem.pl/forum/vie...er=asc&start=75