Ogólna pomoc dotycząca stylów - [Problem] Ikony "profil, pw, email..."
sewciok - 29-12-2014, 13:14 Temat postu: [Problem] Ikony "profil, pw, email..." Witam. Mam problem z ikonami, które znajdują się pod postem użytkownika. Chodzi o te w załączniku. Standardowo znajdują się one w templates/styl/images/lang/... Niestety, nie w tym stylu co używam. Mianowicie, jest to styl o nazwie "battle_red" (http://www.webmasteruj.pl/wersja-1128-battle_red-vt66855.htm). Edytować je się też powinno w nazwatylu.cfg. Tych ikon w langach nie ma (są standardowoe, od subsilvera). Gdzie ja to mogę znaleźć? Chcę dodać ikonkę z "piwo" i nie mam pojęcia jak to zrobić. Gdy dodam normalnie przez nazwastylu.cfg, to rozjeżdżają się, a wymiary takie same, jak innych. Nie znalazłem również nigdzie indziej w tym stylu, żadnych innych ikon. Muszą więc być gdzieś indziej edytowane, tylko gdzie W załączniku drugi plik, gdy dodaję piwko, przez nazwastylu.cfg.
kasztanek9994 - 29-12-2014, 13:38
Pozwoliłem sobie poprawić tę ikonkę od piwka
sęk w tym, że masz u siebie w stylu folder images a w nim lang_polish oraz lang_english
więc w zależności jaki kto wybierze język forum to taka ikona będzie mu się wyświetlać
akurat w tym stylu te ikonki są z wykorzystaniem CSSa i dlatego się rozjeżdzało jak dodałeś swoją
Więc ja również dzięki CSS wyrównałem tą ikonkę dla piwka
w nazwa_stylu.cfg możesz sobie sprawdzić
Pozdrawiam
btw. jeśli chcesz poprawić ikonę z wyglądu jeszcze to aktualnie jest o wymiarach : 68x25
sewciok - 29-12-2014, 13:46
Będzie trzeba jeszcze poprawić Dzięki
kasztanek9994 - 29-12-2014, 13:47
jeśli będziesz miał problem z tą ikonką od piwka to pisz na PW - pomogę
|
|
|