HydePark - Dwie domeny na raz?
sewciok - 11-02-2011, 23:41 Temat postu: Dwie domeny na raz? Witam. W jaki sposób mogę ustawić dwie domeny na mojej stronie? Obie mają być sprawne, jedna z nich to:
www.cs-pacman.pl
a przyszła:
boardofgames.pl
Mam zamiar tą drugą zakupić jak najszybciej, ale z racji tego iż cs-pacman mam jeszcze przez parę miesięcy, nie warto mi ją całkowicie kasować. Po prostu chcę, żeby google linkowało tą przyszłą, ale żeby obie przekierowywały na moją stronę, a wyświetlała się tylko ta druga
japi55 - 11-02-2011, 23:43
W ustawieniach domeny ustaw domenę na przekierowanie i po kłopocie
sewciok - 11-02-2011, 23:48
A problemów z serwerami DNS nie będę miał?
japi55 - 11-02-2011, 23:54
Cytat: | A problemów z serwerami DNS nie będę miał? |
Nie, aczkolwiek w ustawieniach domeny powinno być takie coś jak przekierowanie na konkretny adres. Nie chodzi o dns. Np wchodzisz na cs-pacman.pl a przekierowywuje Cię na boardofgames.pl. Bez DNS
Fan11 - 12-02-2011, 03:43
Ale Google, to za coś takiego nie będzie Cie kochało. Miałem kiedyś dwie domeny do jednej strony i w GOOGLE narzędzia dla webmasterów system bulwersował się, żebym wybrał jedną, a na drugiej zrobił przekierowanie, dopiero jak się zastosowałem google zaczęło pokazywać mnie w pierwszej dziesiątce. Jak nie chcesz sobie rozwalić pozycji starej domeny, to nowa przypisz do forum, a na starą zrób przekierowanie .htacces najlepsze jest to, że google "podmieni" starą domenę na nową w wynikach wyszukiwania.
sewciok - 12-02-2011, 14:57
Fan11, i tak mam lipną pozycję w googlach na starej domenie.
Page Rank Alexa Ranking 8282481
|
|
|