phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
Ajax-chat
Autor Wiadomość
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 24-03-2009, 15:34   

W pliku config są one wypisane. Tam usuń te, których nie potrzebujesz.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Szud aj

Pomógł: 7 razy
Posty: 137
Wysłany: 24-03-2009, 16:59   

nie wiem co się dzieje, ale jak jestem na stronie zalogowany to na czacie są błędy.
Adres: freekonta.az.pl
Adres do czatu: freekonta.az.pl/chat/index.php
User testowy:
login: test
hasło: test
 
     
martino

Posty: 33
Wysłany: 07-04-2009, 16:44   

niestety pojawia się u mnie problem nasepujący:
Kod:
Query: SELECT userID, userName, userRole, channel, UNIX_TIMESTAMP(dateTime) AS timeStamp, ip FROM ``.ajax_chat_online ORDER BY userName; Error-Report: Incorrect database name '' Error-Code: 1102

co jest nie tak, lub co robię nie tak?
 
     
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 07-04-2009, 17:13   

MagicalFire napisał/a:
pliku /chat/lib/config.php edytujemy dane dostepowe do bazy
Kod:
// Database connection values:
$config['dbConnection'] = array();
// Database hostname:
$config['dbConnection']['host'] = 'localhost';
// Database username:
$config['dbConnection']['user'] = ''; //użytkownik bazy
// Database password:
$config['dbConnection']['pass'] = ''; //hasło do bazy
// Database name:
$config['dbConnection']['name'] = ''; //nazwa bazy danych
// Database type:
$config['dbConnection']['type'] = 'mysql4';
// Database link:
$config['dbConnection']['link'] = null;


Tutaj wpisałeś poprawne dane?
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
martino

Posty: 33
Wysłany: 07-04-2009, 18:29   

Tak napewno, być może winą jest nowsza wersja chatu 0.8.2
 
     
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2239
Wysłany: 28-04-2009, 17:01   

ja jak za kazdym razem instaluje tego moda nawet na czysty skrypt to zawsze wyświetla mi sie to

Kod:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/klasa1i/domains/klasa1i.unl.pl/public_html/chat/lib/config.php:1) in /home/klasa1i/domains/klasa1i.unl.pl/public_html/chat/lib/class/AJAXChat.php on line 2466

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/klasa1i/domains/klasa1i.unl.pl/public_html/chat/lib/config.php:1) in /home/klasa1i/domains/klasa1i.unl.pl/public_html/chat/lib/class/AJAXChat.php on line 2466

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klasa1i/domains/klasa1i.unl.pl/public_html/chat/lib/config.php:1) in /home/klasa1i/domains/klasa1i.unl.pl/public_html/chat/lib/class/AJAXChatHTTPHeader.php on line 36

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klasa1i/domains/klasa1i.unl.pl/public_html/chat/lib/config.php:1) in /home/klasa1i/domains/klasa1i.unl.pl/public_html/chat/lib/class/AJAXChatHTTPHeader.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klasa1i/domains/klasa1i.unl.pl/public_html/chat/lib/config.php:1) in /home/klasa1i/domains/klasa1i.unl.pl/public_html/chat/lib/class/AJAXChatHTTPHeader.php on line 41

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klasa1i/domains/klasa1i.unl.pl/public_html/chat/lib/config.php:1) in /home/klasa1i/domains/klasa1i.unl.pl/public_html/chat/lib/class/AJAXChatHTTPHeader.php on line 45


jak mam sie pozbyc tego syfu??
 
     
firefox

Pomógł: 1 raz
Posty: 8
Wysłany: 08-05-2009, 16:21   

A ja mam tak po zainstalowaniu modu, ze po napisaniu wiadomosci nic nie widze, wszystko ladnie sie uruchamia, wszystkie opcje sa, jest info o uzytkownikach online ale ani chat bot nic nie pisze ani uzytkownicy.

W bazie wszystkie wiadomosci sa zapisane, ale na czacie nic nie widac... :(
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 19-05-2009, 21:28   

Boltos, cos mi sie przypomniało jakom programem edytujesz plik
/chat/lib/config.php ??
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
firefox

Pomógł: 1 raz
Posty: 8
Wysłany: 23-05-2009, 10:51   

Cytat:
A ja mam tak po zainstalowaniu modu, ze po napisaniu wiadomosci nic nie widze, wszystko ladnie sie uruchamia, wszystkie opcje sa, jest info o uzytkownikach online ale ani chat bot nic nie pisze ani uzytkownicy.

W bazie wszystkie wiadomosci sa zapisane, ale na czacie nic nie widac... :(


MagicalFire jestes wstanie pomoc ?
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 23-05-2009, 11:24   

firefox, a napisz byle co
i wyślij
powinno zatrąbić
poza tym podaj mi adres forum i konto testowe
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
firefox

Pomógł: 1 raz
Posty: 8
Wysłany: 24-05-2009, 11:36   

MagicalFire napisał/a:
firefox, a napisz byle co
i wyślij
powinno zatrąbić
poza tym podaj mi adres forum i konto testowe


Napisalem byle co i w phpmyadmin widac wszystko, ale na stronie czata nic nie widac, zadnego tekstu, zmienialem kolory czcionki i nic.
Ostatnio zmieniony przez firefox 29-05-2009, 21:55, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 24-05-2009, 12:13   

firefox,
Aby uzyskać pomoc wymagany jest adres forum z problemem.
Podaj pełny, realny adres forum, z http:// (klikalny!), nie używaj aliasów.
Adres ma być w profilu lub w treści posta.
Jesli masz kilka forów, napisz którego problem dotyczy!

Jeśli tego nie zrobisz Twój post zostanie usunięty!
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
firefox

Pomógł: 1 raz
Posty: 8
Wysłany: 24-05-2009, 16:27   

arcy napisał/a:
firefox, Aby uzyskać pomoc wymagany jest adres forum z problemem.Podaj pełny, realny adres forum, nie używaj aliasów.Adres ma być w profilu lub w treści posta. Jeśli tego nie zrobisz wątek zostanie zamknięty bez ostrzeżenia!


Chyba spelnilem wymagania.

[ Dodano: 26-05-2009, 23:14 ]
MagicalFire zagladales ?
 
     
patrykss14

Pomógł: 1 raz
Posty: 99
Wysłany: 29-05-2009, 22:54   

MagicalFire napisał/a:


Masz błąd w demie Chatu!! Bo jak klikniesz zaloguj przenosi na forum/login.php a powinno na /login.php




I mam pytanko jak skonfigurować Chat jako ShoutBox ??


[ Dodano: 01-06-2009, 14:59 ]
Pomoże ktoś??
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
firefox

Pomógł: 1 raz
Posty: 8
Wysłany: 12-06-2009, 20:36   

Juz sobie poradzilem ze swoim problemem, jak cos to pozniej wrzuce paczke
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

agencja SEO Strategiczni.pl

Sklep z gadżetami



pozycjonowanie

mediaclick.pl

Agencja SEO lepszymarketing.pl

• Zamów reklamę