phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
Ajax-chat
Autor Wiadomość
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 02-03-2009, 05:14   

Witam dodałem chat niby loguje itp dobrze bez problemu ale nie posiadam takich funkcji
jak kik ban oraz w ogóle nie mam admina tylko czerwony nick następnie przy 1 wejściu na czat są problemy z stylem nie ma dźwięku oraz pojawia się taki błąd

Kod:
 Błąd: Stan połączenia: 0

nie tylko ten błąd proszę o pomoc

też nie chciał bym by wo gole rozłączał z czata.
proszę sprawdzić o to mój chat.
http://www.cs16portal.pl/chat/
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 02-03-2009, 06:15   

mediumXx, daj konto testowe
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 02-03-2009, 06:18   

Login: SiLeNtt
Hasło: test
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 02-03-2009, 06:23   

mediumXx napisał/a:
Błąd: Stan połączenia: 0

wydaje mi sie ze to jest błąd spowodowany przez serwer
tak to widze ze jest wszystko oki
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 02-03-2009, 06:26   

Nom ale nie mam np? tak jak na screenie pokazane jest takiego panelu
na dole w online gdzie pokazuje tu na screenie

http://grafik.scypion.pl/...1219521276c.png
(guest) takiego czegoś nie widzę oraz nie słyszę dźwiękówna czacie i
2 pytanie wiecie może gdzie się edytuje text np jak klikniemy na nicka
to pokazuje tam text gdzie jest plik odpowiadający za ten text ?
 
     
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 02-03-2009, 12:51   

[code]Błąd: Stan połączenia: 0[/b] to bląd bazy, a dokładnie zerwania połączeniaz nią. Masz słabą baze danych. Teraz jestem na nowych bazach i przy 30 osobach narazie śmiga. Dalem w cinfigu (to chyba było to) aby co 1 dzień usuwał wiadomości, co daje lepszy efekt, a po co je trzymać.
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 02-03-2009, 14:56   

Morfeusz_2005 napisał/a:
aby co 1 dzień usuwał wiadomości,

jak to zrobiłes ??
bo ja nie wiem
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Gilu


Pomógł: 848 razy
Posty: 2316
Wysłany: 02-03-2009, 15:05   

Mój angielski fantastycznym nie jest, więc pewności nie mam.
W configu.

Kod:
// Defines if old messages are purged from the database:
$config['logsPurgeLogs'] = false;
// Max time difference in days for old messages before they are purged from the database:
$config['logsPurgeTimeDiff'] = 365;
 
     
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 02-03-2009, 16:43   

MagicalFire, to jest to co podał Gilu w 100%. To właśnie zmieniłem pierwsze na True, a drugie na 1 i usuwa wiadomości, ale musisz wpisać w confingu ustawienia do bazy.
 
     
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 03-03-2009, 01:13   

ja tak miałem i mam nadal ustawione nic nie daje.
 
     
$kubi


Posty: 109
Wysłany: 03-03-2009, 18:27   

Też mam problem z błędem
Cytat:
(18:27:09) Info: Błąd: Stan połączenia: 0


Ktoś znalazł jakieś rozwiązanie?
 
     
matfeusz2


Pomógł: 1 raz
Posty: 132
Wysłany: 05-03-2009, 20:41   

Cytat:
ďťż
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/matfeusz/public_html/ostrow/chat/lib/config.php:1) in /home/matfeusz/public_html/ostrow/chat/lib/class/AJAXChat.php on line 2466

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/matfeusz/public_html/ostrow/chat/lib/config.php:1) in /home/matfeusz/public_html/ostrow/chat/lib/class/AJAXChatHTTPHeader.php on line 36

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/matfeusz/public_html/ostrow/chat/lib/config.php:1) in /home/matfeusz/public_html/ostrow/chat/lib/class/AJAXChatHTTPHeader.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/matfeusz/public_html/ostrow/chat/lib/config.php:1) in /home/matfeusz/public_html/ostrow/chat/lib/class/AJAXChatHTTPHeader.php on line 41

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/matfeusz/public_html/ostrow/chat/lib/config.php:1) in /home/matfeusz/public_html/ostrow/chat/lib/class/AJAXChatHTTPHeader.php on line 45


co może być nie tak?
 
     
dex1986

Posty: 8
Wysłany: 17-03-2009, 04:41   

Już mnie szlag bierze. Udało mi się wcześniej (nie wiem jak) i coś zrobiłem i się zepsuło. :/

Cytat:
Błąd parsowania XML: nieprawidłowo sformowany
Obszar: http://www.egp.boo.pl/board/chat/
Numer linii: 1, kolumna 1:ďťż<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?>
^


Co ja robię źle? :/
 
     
Matiuas

Posty: 4
Wysłany: 21-03-2009, 01:29   

Mam taki problem zainstalowałem tego moda na moim serwerze na kompie, jest to serwer xampp i pokazuje mi błąd: "Błąd: Stan połączenia: 404" (skrin w załączniku).

sprawdziłem wszystko było ok. Wrzuciłem więc wszystko na serwer www.euromoto.y0.pl i działa :)


może ktoś wie dlaczego na moim lokalnym serwerze nie działa??
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Format

Posty: 17
Wysłany: 24-03-2009, 15:29   

da sie skasować jakos inne style tak żeby pozostał jeden ten co chce? i żeby na liście ich nie było?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

agencja SEO Strategiczni.pl

Sklep z gadżetami



pozycjonowanie

mediaclick.pl

Agencja SEO lepszymarketing.pl

• Zamów reklamę