phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
Ajax-chat
Autor Wiadomość
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 22-12-2008, 13:59   

Witam. A wiecie jak ustawić favicon w tym chacie. Wszystko umiem. Wyszło mi takie coś http://charmed.pl/chat/ Własne emoty dałem itd, ale favicony nie moge.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 09-01-2009, 16:04   

Witam mam problem z tym czatem wrzuciłem na FTP chat oraz skonfigurowałem
plik config.php do dokładnie i poprawnie kiedy dodałem na MySQL plik chat.sql
następnie przy stopiłem do mojeforum/chat lecz wyskoczył mi taki błąd

Kod:


Warning: require(/home/accounts_m/mediumxx/public_html/chat/lib/class/AJAXChat.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/accounts_m/mediumxx/public_html/chat/lib/classes.php on line 11

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '/home/accounts_m/mediumxx/public_html/chat/lib/class/AJAXChat.php' (include_path='.:/usr/share/pear') in /home/accounts_m/mediumxx/public_html/chat/lib/classes.php on line 11


Dróga uwaga nie wiem czemu ale kiedy importuje plik chat.sql mam problem pokazuje
mi się taki błąd nie wiem czemu ?

Kod:

Błąd
Nie otrzymano żadnych danych do importu. Albo nie została wysłana nazwa pliku, albo plik był zbyt duży (maksymalny dopuszczalny rozmiar pliku określa się w konfiguracji PHP). Zobacz FAQ 1.16.


Proszę o pomoc
 
     
Tood

Posty: 1
Wysłany: 05-02-2009, 13:05   

strus napisał/a:
Zaden problem, prosze:

Otworz includes/page_header.php,

Znajdz:
Kod:
define('HEADER_INC', TRUE);


Dodaj po:
Kod:
// Chat online users:
$chat_online_user_ids = array();
$chat_online_user_names = array();
$sql = 'SELECT
    userID,
    userName
    FROM
    `ajax_chat_online`;';
$result = $db->sql_query($sql);
while($row = $db->sql_fetchrow($result))
    {
    array_push($chat_online_user_ids, $row['userID']);
    array_push($chat_online_user_names, $row['userName']);
    }
$db->sql_freeresult($result);


Znajdz:
Kod:
//
// Generate logged in/logged out status
//
if ( $userdata['session_logged_in'] )
{
    $u_login_logout = 'login.'.$phpEx.'?logout=true&sid=' . $userdata['session_id'];
    $l_login_logout = $lang['Logout'] . ' [ ' . $userdata['username'] . ' ]';
}
else
{
    $u_login_logout = 'login.'.$phpEx;
    $l_login_logout = $lang['Login'];
}


Dodaj po:
Kod:
if(in_array($row['user_id'], $chat_online_user_ids))
{
$user_online_link = '<span title="* = '.strip_tags($row['username']).' is logged into the Chat">'.$user_online_link.'*</span>';
}


Znajdz:
Kod:
//
// The following assigns all _common_ variables that may be used at any point
// in a template.
//
$template->assign_vars(array(


Dodaj po:
Kod:
'CHAT_LINK' => '../chat/',
'CHAT_LABEL' => 'Chat ['.count($chat_online_user_names).']',
'CHAT_TITLE' => 'Online: '.htmlentities(implode(', ', $chat_online_user_names), ENT_QUOTES, 'ISO-8859-1'),


Otworz templates/[STYL]/overall_header.tpl

Znajdz:
Kod:
<link rel="stylesheet" href="templates/twoj_styl/{T_HEAD_STYLESHEET}" type="text/css">


Zauwaz ze tam ma byc nazwa Twojego stylu wpisana, zamiast "twoj_styl".

Dodaj po:
Kod:
<script type="text/javascript">
        // <![CDATA[
            function openChatWindow(url,width,height,options,name) {
                width = width ? width : 800;
                height = height ? height : 600;
                options = options ? options : 'resizable=no';
                name = name ? name : 'openWindow';
                window.open(
                    url,
                    name,
                    'screenX='+(screen.width-width)/2+',screenY='+(screen.height-height)/2+',width='+width+',height='+height+','+options
                )
            }
        // ]]>
    </script>


I teraz dodaj gdzies, gdzie chcesz w overall_header
Kod:
<a href="{CHAT_LINK}" title="{CHAT_TITLE}" onclick="openChatWindow(this.href); this.blur(); return false;" class="mainmenu">{CHAT_LABEL}</a>


Ten kod jest nieprawidlowy gdy poprawilem , wyskakiwalo unexpcted w 241 linijce. :> cos ja zwalilem czy jak ?
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 24-02-2009, 20:35   

aktualizacja zalacznika w pierwszym poście
ta wersja powinna działać
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Bonzaj


Posty: 55
Wysłany: 27-02-2009, 11:19   

strus, nie mogę sobie poradzić z tym wyświetlaniem online

Edytowałem kilka razy page_header.php i overall_header.tpl i napewno to dobrze zrobiłem a mimo to na index.php nie wyświetla mi nic w menu tam gdzie powinno się wyświetlać. Niema żadnego błędu, ale kompletnie nie wyświetla informacji o chacie.
Czy trzeba coś włączać w ustawieniach forum, albo coś dodatkowo zrobić?
Może ktoś pomoże.
_________________
Portal Hodowców Drobiu Ozdobnego
 
     
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 28-02-2009, 07:00   

OK działa poprawnie bez zarzutów ale ciekawi mnie jedno tak jak tu w 1 poście napisane jest czemu wyskakuje mi taka informacja proszę o pomoc.

(15:47:31) ChatBot: Kubos został rozłączony (Przekroczony czas połączenia).


mam podobny błąd ale mi ok działa czat lecz mam problem z tym że jak ktoś nie pisze przez jakiś czas to go rozłącza z czata nie wiem czemu dopiero jak coś napisze to połączy go ponownie druga sprawa czy tu na czacie można banować kikować itp ?
 
     
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 28-02-2009, 10:18   

Jest to czas aktywności. Kiedy ktoś jest na czacie zalogowany, a jest nieaktywny to go rozłącza. Czas ten ustawia się w confingu.
 
     
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 28-02-2009, 10:30   

Dokładnie wiem w jakim pliku ale jaka ścieżka
w pliku lib/cinfig.php ale jaka ścieżka ?
 
     
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 28-02-2009, 10:32   

W pliku js/config.js i w lib/cinfig.php, a edytujesz:
Kod:
// Minutes until a user is declared inactive (last status update) - the minimum is 2 minutes:
$config['inactiveTimeout'] = 2;
// Interval in minutes to check for inactive users:
$config['inactiveCheckInterval'] = 5;


Pierwszy to czas sparwdzania czy są aktywni, a drugi to czas wywalenia, jeżeli ktoś nie jest aktywny.

[ Dodano: 28-02-2009, 10:36 ]
Znaczy chyba odwrotnie z tymi czasami, ale mniejsza o to.
 
     
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 28-02-2009, 10:50   

ok dziękuje
 
     
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 28-02-2009, 10:52   

Jak to u mnie wygląda można zobaczyć: http://charmed.pl/chat
Dodatkowo własne emoty dodałem.
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 28-02-2009, 11:45   

Morfeusz_2005, jeśli podajesz demo daj użytkownika testowego

[ Dodano: 28-02-2009, 11:46 ]
i powiedz jak je dodałeś
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 28-02-2009, 11:46   

Można wejść jako gość, dlatego nie podałem.


A dodałem Emoty je za pomocą już wbudowanej opcji dodawania tekstu. Edytowałem plik lib/template/loggedin.html Na samym dole edytowałem Div z ID copyright dając w nim własną tabele.

A oto kod html wstawiania tekstu, czyli np całego kodu BBCode z emotami:

<a href="javascript:ajaxChat.insertText('Jakiś tag w BBCode np. [IMG]');">Obrazek Emoty w html</a>

Proste, tylko trzeba zwiększyć ilość dozwolonych znaków, bo emota w BBCode ([IMG]) troche ma znaków.
 
     
Gilu


Pomógł: 848 razy
Posty: 2316
Wysłany: 01-03-2009, 13:41   

Wrzuciłem uaktualnioną paczkę do pierwszego posta, z resztą załączę ją też tutaj.
Sam chciałem skorzystać z tego moda, ale faktycznie po zalogowaniu na forum i przejściu na chata skrypt nie rozpoznawał kont.
Dzięki uprzejmości Magicala, który podarował mi skrypt żywcem z jego strony zamieszcza go dla wszystkich jako tą wersję 'działającą', wywaliłem oczywiście linki do Scypiona, dałem standardowy styl i strony logowania, tak jak Magical prosił.

Mam nadzieję, że z pośpiechu o niczym nie zapomniałem. Prosiłbym o przetestowanie paczki.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
barteq

Posty: 46
Wysłany: 01-03-2009, 23:33   

czat jest bardzo fajny, aczkolwiek nie polecam go jezeli na czacie ma siedziec wiecej niz 40 osob.. czat bardzo obciaza serwer.. zapycha baze danych.. z tego co mi powiedziano, to nie zamyka istniejacych zapytan do bazy, i sie gromadza.. pokaze pewien przyklad przy 60-80 userach:

Cytat:
Serwer MySQL działa przez 0 dni, 9 godzin, 19 minut i 22 sekund. Początek pracy: 27 Lut 2009, 13:42.

Statystyki zapytań: Od rozpoczęcia jego pracy, do serwera zostało wysłanych 22 551 424 zapytań.


i to tylko w ciagu tych 9godzin..
do tego load mojego dedyka wynosil 40 :roll:

oczywiscie przy 20 osobach czat dawal rade.. ale na wieksza skale nic z tego.. no chyba ze autorzy cos zmienia w nim i naprawia kod czatu wtedy bedzie mozna "pogadac normlanie" a nie przez lag:)

pozdrawiam.
_________________
People always ask me, "Are you a lover or a fighter?"
I answer "both" because I fight for love.

http://PutImg.Org - Free Image Hosting and Photo Sharing
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

agencja SEO Strategiczni.pl

Sklep z gadżetami



pozycjonowanie

mediaclick.pl

Agencja SEO lepszymarketing.pl

• Zamów reklamę