phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
Ajax-chat
Autor Wiadomość
szresi


Pomógł: 242 razy
Posty: 944
Wysłany: 31-08-2008, 14:53   

MagicalFire napisał/a:
Skrypt chatu ma na starcie chyba 10 styli ... a wszystkie są zapisane w katalogu /chat/css .


No tak , ale usunięcie stylu z tego katalogu nie powoduje usunięcie go z listy. Nadal można go wybrać.. tylko jeśli się wybierze styl , który został usunięty , to chyba nie muszę pisać jaki jest efekt wizualny.

Przydałaby się też opcja dodania w statystykach forum info o ilości osób online na czacie ( tak jak to jest w przypadku standardowego czata na forum )
_________________
| Pomagam TYLKO na forum | | NIE umawiam się na randki | | Instalacja skryptu i modów za sms premium |
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 31-08-2008, 15:02   

szresi77 napisał/a:
Przydałaby się też opcja dodania w statystykach forum info o ilości osób online na czacie ( tak jak to jest w przypadku standardowego czata na forum

jest cos takiego ale to jest dla phpbb3


Kod:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
styles/prosilver/template/overall_header.html
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
         <ul class="linklist rightside">
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
           <li class="icon-chat"><a href="{CHAT_LINK}" title="{CHAT_TITLE}" onclick="openChatWindow(this.href); this.blur(); return false;">{CHAT_LABEL}</a></li>

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
includes/functions.php
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
      'SITENAME'               => $config['sitename'],
#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#
            'CHAT_LINK'         => append_sid("{$phpbb_root_path}chat/"),
      'CHAT_LABEL'         => 'Chat ['.count($chat_online_user_names).']',
      'CHAT_TITLE'          => 'Online: '.htmlentities(implode(', ', $chat_online_user_names), ENT_QUOTES, 'UTF-8'),
#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]------------------------------------------
#


więcej w tym temacie
http://www.przemo.org/php...light,ajax+chat
 
     
Cleric

Pomógł: 7 razy
Posty: 201
Wysłany: 02-09-2008, 02:34   

Witam.
Zainstalowałem ten chat ale coś jest nie tak, mimo ze postępuje zgodnie z instrukcją.
Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/cleric/domains/radio-dominator.pl/public_html/forum/chat/lib/config.php on line 31


Pomorze ktoś?
Z góry dziękuje. Cleric.
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 02-09-2008, 05:03   

Cleric, złe zedytowalny plik config.php
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Cleric

Pomógł: 7 razy
Posty: 201
Wysłany: 02-09-2008, 11:44   

MagicalFire, tyle ze w linijce 31 jest:

Kod:
$config['dbConnection']['type'] = null;


Co ja mam tam niby wpisać?
 
     
gaku


Pomógł: 109 razy
Posty: 1095
Wysłany: 02-09-2008, 20:38   

Cleric, pokaż 30 linijkę. Błędy są zwykle linijkę wcześniej niż pokazuje serwer
_________________
Pisanie do mnie na gg w sprawie forum mocno nie wskazane
<Cvbge> A szkolisz sie na jakiego informatyka?
http://webmastera.republika.pl/
<QSi> na zajebistego
 
     
Cleric

Pomógł: 7 razy
Posty: 201
Wysłany: 02-09-2008, 21:06   

gaku, kolejno od góry 30, 31, 32 i 33

Kod:
// Database type:
$config['dbConnection']['type'] = null;
// Database link:
$config['dbConnection']['link'] = null;
 
     
warna



Pomógł: 475 razy
Posty: 2335
Wysłany: 02-09-2008, 21:13   

Może niekoniecznie komentarz, daj jeszcze ze 2 wcześniej. Jeśli jest tam hasło, to zagwiazdkuj.
 
     
Cleric

Pomógł: 7 razy
Posty: 201
Wysłany: 05-09-2008, 15:05   

Proszę:
Kod:
// Database password:
$config['dbConnection']['pass'] = '**********';
// Database name:
$config['dbConnection']['name'] = 'cleric_forum;
// Database type:
$config['dbConnection']['type'] = null;
// Database link:
$config['dbConnection']['link'] = null;


kolejno od góry do 26 do 33.


@edit: Ale ze mnie gapa, w linijce 29-tej zapomniałem dopisać jednego ogonka ( ' ). Przepraszam za kłopot.
 
     
Ziel4rz

Posty: 1
Wysłany: 12-09-2008, 11:16   

Witam i z góry zaznaczam, że zielony jestem.
Oto pytania:
-Jak usunąć wybór pokoi, tak, aby aby wszyscy używali jednego?
-W którym pliku BB2 edytuje się buttony nagłówka (chciałbym dodać przycisk 'chat')?
Z góry dzięki...

EDIT: Z przyciskiem sobie poradziłem. Pomoże ktoś w związku z pierwszym?
 
     
slevin


Pomógł: 6 razy
Posty: 118
Wysłany: 22-09-2008, 11:51   

i wie juz ktos jak zrobic aby automatycznie logowalo userow do tego czata? czyli jesli jest zarejestrowany na forum kliknie na CZAT to zostanie zalogowany pod tym nickiem?
(tak jak ma to miejsce w standardowym czacie)?
 
     
strus


Pomógł: 66 razy
Posty: 547
Wysłany: 22-09-2008, 12:18   

slevin napisał/a:
czyli jesli jest zarejestrowany na forum kliknie na CZAT to zostanie zalogowany pod tym nickiem?
(tak jak ma to miejsce w standardowym czacie)?


Przeciez tak wlasnie jest ;)

Cytat:
Przydałaby się też opcja dodania w statystykach forum info o ilości osób online na czacie ( tak jak to jest w przypadku standardowego czata na forum )


http://babskiswiat.net

Dodatkowo spojrz na sam dol,
Ostrzeżenia użytkowników
Zalogowani na Chat [0] - Online:
Wypisuje aktualnie zalogowanych uzytkownikow. Do sprawdzenia po 20.00 bo czat jest jedynie czynny codziennie od 20 do 24
_________________
if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself.";
 
     
slevin


Pomógł: 6 razy
Posty: 118
Wysłany: 22-09-2008, 21:12   

mogl bys wyslac swoja wersje czata? x:) z usunioetymi info o bazie z configa ?
 
     
strus


Pomógł: 66 razy
Posty: 547
Wysłany: 22-09-2008, 23:47   

slevin napisał/a:
mogl bys wyslac swoja wersje czata? x:) z usunioetymi info o bazie z configa ?


Moja wersja czata to ta z 1 postu, dokladnie z tego linka:
http://sourceforge.net/pr...lease_id=586239
_________________
if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself.";
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
slevin


Pomógł: 6 razy
Posty: 118
Wysłany: 23-09-2008, 13:54   

a jak zrobic aby bylo info o ilosci osob na czacie? :)
strus-, wybacz ze Cie mecze :) ale masz to u siebie fajnie zrobione
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

agencja SEO Strategiczni.pl

Sklep z gadżetami



pozycjonowanie

mediaclick.pl

Agencja SEO lepszymarketing.pl

• Zamów reklamę