phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Cenzura s?ów - hurtowe dodawanie wulgaryzmów
Autor Wiadomość
eliyahu

Posty: 5
Wysłany: 02-10-2008, 13:51   

Cieszę się, że wszystkim pomysł tak bardzo przypadł do gustu ;) .. tym słownikiem chciałem czegoś swoich użytkowników (studentów - prowadzę forum studenckie) nauczyć.. wyobraźcie sobie, że od czasu kiedy wrzuciłem słownik dorzuciłem do niego może ze dwa wyrazy.. nie pamiętam już nawet jakie.. poza tym większość z userów pomyślała, że ich koledzy sami gwiazdkują brzydkie słowa i uznali to za "trend" ... teraz większość jak chce przeklinać to sama gwiazdkuje swoje wypowiedzi ;D (dlatego uważam restrykcje w postaci jakiś obrazków bądź tekstów 'cenzura' za niepotrzebne.. ) wygwiazdkowanie częśli wyrazu u mnie na forum stało sie poprostu popularne ;D pozdr
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
LiSeK_xP


Pomógł: 2 razy
Posty: 64
Wysłany: 29-10-2008, 11:54   

Cytat:
a gdzie to wkleic ?

zapytanie SQL :P
 
     
Krix

Posty: 1
Wysłany: 06-11-2008, 17:54   

Tzn. jak?
Wytłumacz to mi łopatologicznie :) Z góry dzięki.

PS. Mam PHPMYADMIN ale nie wiem co dalej
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 06-11-2008, 18:00   

Krix napisał/a:
Wytłumacz to mi łopatologicznie :) Z góry dzięki.

PA ----->SQL---->MySQL
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Mateusz61


Pomógł: 33 razy
Posty: 282
Wysłany: 05-03-2009, 13:50   

mam pytanie dlaczego po wykonaniu zapytania
chodź wszystko ładnie się zrobiło i słowa są objęte w Cenzura Słów
to i tak userzy widzą te wulgaryzmy :?:
mam z ty na dwóch forach problem
 
     
pawelooss

Pomógł: 4 razy
Posty: 110
Wysłany: 05-03-2009, 20:08   

eliyahu napisał/a:
dodatkowo, żeby wszystko działało po wprowadzeniu zapytań do bazy należy jedno słowo edytować z poziomu panelu admina

Wystarczy wejść w dowolne i "Wyślij".
_________________
Nie widzę przez ściany i nie umiem pleść wiklinowych koszyków. ^^,
 
     
emiilo


Pomógł: 3 razy
Posty: 54
Wysłany: 03-07-2009, 10:47   

Uwaga!!!

Jeżeli ktoś ma inny prefix niż phpbb_ Można go łatwo zmienić

1. otwieramy notatnik
2. wklejamy tak całą zawartośc co podał eliyahu
3. klikamy edycja i zamień
4. u góry wpisujemy phpbb_ a na dole nasz frefix
5. klikamy zamień wszystko
6. gdy już się zamieni kopiujemy cała zawartośc
7. przechodzimy do PA naszego forum, w Dziale "SQL" klikamy "MYSQL" i tam wklejamy całą zawartość.
 
     
fakenmr

Posty: 8
Wysłany: 05-07-2009, 19:13   

no dobra a mam pytanie teraz jak to usunac bo juz mnie ta cenzura zaczyna irytowac :D
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 06-07-2009, 21:29   

fakenmr, wykonaj zapytanie:
Kod:
TRUNCATE phpbb_words;

za phpbb podstaw swój prefix jeśli masz inny
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
fakenmr

Posty: 8
Wysłany: 07-07-2009, 20:50   

nie dziala dalej jest ::cenzura:: :(
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 07-07-2009, 21:40   

fakenmr, wyczyść potem cache ;)
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
fakenmr

Posty: 8
Wysłany: 09-07-2009, 17:53   

cache wyczyszczone i nie ma w zakladce cenzura slow zadnych slow i cache puste i dalej ta ::cenzura:: jest :O:O:O;/
 
     
carlosglog

Posty: 9
Wysłany: 16-12-2009, 02:23   

Mateusz61 napisał/a:
mam pytanie dlaczego po wykonaniu zapytania
chodź wszystko ładnie się zrobiło i słowa są objęte w Cenzura Słów
to i tak userzy widzą te wulgaryzmy :?:
mam z ty na dwóch forach problem


Ja mam to samo...jakieś pomysły?
 
     
Master93

Pomógł: 21 razy
Posty: 744
Wysłany: 21-04-2010, 13:40   

jak wykonałem te zapytania i chce je usunąć to co teraz?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 21-04-2010, 13:47   

Master93, najszybciej chyba będzie jeżeli wyczyścisz całą tabelę phpbb_words
Kod:
TRUNCATE `phpbb_words`
a następnie dodasz tą cenzurę co miałeś wcześniej (przed wykonaniem zapytania) wpisaną przez PA.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę