phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
AJAX Weryfikacja nazwy u?ytkownika
Autor Wiadomość
kasia1988

Posty: 19
Wysłany: 22-04-2008, 12:36   

A ja mam taki problem. Mam uzytkowników, którzy w swoich nickach mają ż,ł,ą,ę,ś,ć. I np. jakas osoba chce sie zarejestrować i chce mieć nick np. Elżbietonka (a mam już takiego użytkownika) to się pokazuje, że nazwa dostepna. A tak naprawdę nie jest dostepna. Dzieje się tak tylko z literkami z ogonkami :? Dlaczego??
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Piotrbaz


Pomógł: 13 razy
Posty: 187
Wysłany: 26-04-2008, 13:03   

siekierzynski, dzieki dziala idealnie ;)

jeszcze jedno pytanie.. zeby działało tez w angielskiej wersji to w lang_main.php angielskim daje

$lang['Username_available'] = "tekst angielski";
$lang['Try_one_these'] = "tekst angielski";

i tyle tak ?
 
     
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 26-04-2008, 15:01   

tak
 
     
Goldi07

Pomógł: 5 razy
Posty: 36
Wysłany: 04-05-2008, 18:43   

Witam.
Po zainstalowaniu moda, gdy chcę przetestować wyskakuje mi następujące okno:
http://img211.imageshack....age=bladzi1.png
Bardzo proszę o pomoc...
Pozdrawiam.
_________________
Pozdrawiam !
 
     
alexia

Posty: 388
Wysłany: 18-05-2008, 21:00   

http://grafart.org/profil...ter&agreed=true

Pokazuje mi się za przyciskiem jakieś gówienko ... bo też chciałam przycisk ...

Edytowałam lang_main oraz BlueBlack.css ....

PROSZE O POMOC!!
 
     
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 19-05-2008, 04:07   

a podaj kod jaki wstawiasz, kiedy ci to gów*** się pokazuje. bo jak na razie nic nie widzę
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 14-06-2008, 11:05   

Jest wersja bez klikania ?
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 14-06-2008, 19:31   

siekierzynski napisał/a:
do pola input dopisjesz:

Kod:
onkeyup="check_user_exist(); return true;"


w templates/{twój styl}/profile_add_body.tpl

szukasz:

Kod:
<input type="text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" style="width:200px" name="username" size="25" maxlength="15" value="{USERNAME}" />
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 15-06-2008, 21:51   

Cytat:
Jest wersja bez klikania ?


Z tym rozwiązaniem bym uważał, zwłaszcza przy dużych forach
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 15-06-2008, 21:59   

Knofel, domyślam się, że chodzi Ci o liczbę userów, ale z tego co mi się wydaje, to lista zajętych loginów jest pobierana automatycznie przy ładowaniu strony i nieodświeżana.
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 15-06-2008, 22:06   

Za każdym razem jak nacisniesz guzik w polu nick wykonywana jest funkcja
Kod:
check_user_exist
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 15-06-2008, 23:02   

Racja, nie zajrzałem do kodu. ale zastanawiam się czy nie można przypadkiem przeprowadzić ataku SQL Injection? Będę musiał prześledzić kod.
 
     
maarcin

Pomógł: 2 razy
Posty: 39
Wysłany: 23-06-2008, 11:52   

:(

[ Komentarz dodany przez: joli: 23-06-2008, 17:13 ]
maarcin, Ty juz nie masz lepszego pomyslu, niz wstawiac półmegowa bitmape? nie potrafisz zaznaczyc i skopiowac komunikatu????????
Ostatnio zmieniony przez joli 31-07-2008, 15:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
bynio1991

Pomógł: 1 raz
Posty: 22
Wysłany: 31-07-2008, 15:51   

Witam !!!
To mój pierwszy post. No i mam problem. Bo otóż zrobiłem tak jak napisał Dancan i nie działa. Po wciśnięciu "Sprawdź dostępność" wyskakuje komunikat. To jest te forum http://dtmotors.bo.pl/, wejdźcie w Rejestracja i nawet nie wpisujcie nazwy użytkownika tylko kliknijcie Sprawdź dostępność i zobaczcie o co w tym chodzi. Bardzo proszę o pomoc.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 02-08-2008, 19:15   

Mnie zastanawia ten adres
Cytat:
http://www.000webhost.com
:?:

Miałem napisać "A czy wykonałeś zapytanie do MySQL ?" ;)

Skasuj też zawartość folderu cache na serwerze.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

agencja SEO Strategiczni.pl

Sklep z gadżetami



pozycjonowanie

mediaclick.pl

Agencja SEO lepszymarketing.pl

• Zamów reklamę