phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
AJAX Weryfikacja nazwy u?ytkownika
Autor Wiadomość
gaku


Pomógł: 109 razy
Posty: 1095
Wysłany: 12-03-2008, 16:29   

Piotrbaz napisał/a:
czyli w lang_main.php musze dać tak:
nie, to z założenia nie może działać. Podstawowy błąd składni php, nie mogą być tak rozmieszczone cudzysłowy
_________________
Pisanie do mnie na gg w sprawie forum mocno nie wskazane
<Cvbge> A szkolisz sie na jakiego informatyka?
http://webmastera.republika.pl/
<QSi> na zajebistego
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 12-03-2008, 19:29   

Piotrbaz napisał/a:
czyli w lang_main.php musze dać tak:


Kod:
$lang['Verify_username'] = "<input type="button" class="check" value="cośtam" ...>";


:?: :?

edit:
nie dziala

Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/lublin/public_html/web/language/lang_polish/lang_main.php on line 520


znaczy bez value="cośtam" ..., poprostu do buttona dodajesz:
Kod:
class="check"
 
     
kamil007

Pomógł: 8 razy
Posty: 59
Wysłany: 12-03-2008, 19:31   

Kod:
$lang['Verify_username'] = "<input type='button' class='check'>";


lub

Kod:
$lang['Verify_username'] = "<input type=\"button\" class=\"check\">";


inaczej parser tego nie przepusci
 
     
Piotrbaz


Pomógł: 13 razy
Posty: 187
Wysłany: 12-03-2008, 20:47   

w css mam: (dla pewnosci: który to ma być css :> :?: )

Kod:
.check {
background: url('http://www.zadarmowsieci.pl/dostepnynick.gif') no-repeat;
width: 188px;
height: 17px;
text-indent: -4000px;
margin: 1px;
border: 0px;
}


w language/lang_polish/lang_main.php

Kod:
$lang['Verify_username'] = "<input type='button' class='check'>";


a efekt jest taki jak widac na zrzucie
Ostatnio zmieniony przez Piotrbaz 12-03-2008, 20:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 12-03-2008, 20:50   

Piotrbaz napisał/a:
<input type='button' class='check'>
taki HTML nie jest poprawny! używamy cudzysłowów ;)

Piotrbaz, wg mnie musisz edytować tpl-ki a nie pliki języków ;)
templates/*/profile_add_body.tpl
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
Piotrbaz


Pomógł: 13 razy
Posty: 187
Wysłany: 13-03-2008, 14:41   

nie dziala nic.. mam nadzieje ze ktos da jakis jeden sprawdzony sposob bo chwilowo stracilem nadzieje :?
 
     
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 13-03-2008, 15:23   

w templates/subSilver/profile_add_body.tpl

szukasz:

Kod:
<input name="check" value="Sprawdz dostępność" onclick="check_user_exist(); return false;" type="button">


i zamieniasz na:

Kod:
<input name="checka" class="check" value="Sprawdz dostępność" onclick="check_user_exist(); return false;" type="button">
 
     
Piotrbaz


Pomógł: 13 razy
Posty: 187
Wysłany: 13-03-2008, 16:05   

prawie dobrze.. na początku nie działało ale usunalem

Kod:
type="button"


i obrazek jest.. tylko jak sie na niego klika to nie ma takiego efektu "wciskania" ze to jest przycisk, tylko wygldaa jak wstawiony obrazek :>

http://www.zadarmowsieci....p?mode=register
 
     
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 13-03-2008, 16:14   

usuwając type="button" robisz z tego pole, gdzie można wpisać text :/

nie widać?
 
     
Piotrbaz


Pomógł: 13 razy
Posty: 187
Wysłany: 13-03-2008, 16:25   

jak było
Kod:
type="button"
to było po staremu, bez obrazka :P

edit:

problem rozwiązany dzięki pomocy siekierzynskiego ;)

dało sie:
Kod:
<button onclick="check_user_exist(); return false;" style="background-color: #6CBDDB"><img src="adres_obrazka" border="0"></button>


i styka :mrgreen:
 
     
werni

Pomógł: 40 razy
Posty: 348
Wysłany: 24-03-2008, 11:05   

ja też mam problem z buttonem a mianowicie jak go przerobić jego kolor do stylu bo mam białą czcionkę na białym tle
thx
_________________
Nie potrafiłem nigdy powiedzieć kłamstwa, w które by ktokolwiek wątpił, ani prawdy, w którą by ktokolwiek uwierzył.
 
     
Piotrbaz


Pomógł: 13 razy
Posty: 187
Wysłany: 14-04-2008, 21:49   

mam pytanie:

jak zrobić, zeby tekst czy nick jest dostępny lub też nie wyskakiwał odrazu po wpisaniu nicka ?
czyli juz bez klikania w przycisk, tylko reakcje wywoluje wpisanie nicka :P
 
     
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 15-04-2008, 16:01   

do pola input dopisjesz:

Kod:
onkeyup="check_user_exist(); return true;"


w templates/{twój styl}/profile_add_body.tpl

szukasz:

Kod:
<input type="text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" style="width:200px" name="username" size="25" maxlength="15" value="{USERNAME}" />
 
     
Piotrbaz


Pomógł: 13 razy
Posty: 187
Wysłany: 21-04-2008, 19:22   

hmm.. nie dziala
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
siekierzynski


Pomógł: 10 razy
Posty: 169
Wysłany: 21-04-2008, 19:30   

w templates/{twój styl}/profile_add_body.tpl

szukasz:

Kod:
<input class="post" style="width: 200px;" name="username" size="25" maxlength="25" value="" id="username" type="text">


i zamieniasz na:

Kod:
<input class="post" style="width: 200px;" name="username" size="25" maxlength="25" value="" id="username" type="text" onkeyup="check_user_exist(); return true;">
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

agencja SEO Strategiczni.pl

Sklep z gadżetami



pozycjonowanie

mediaclick.pl

Agencja SEO lepszymarketing.pl

• Zamów reklamę