phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Najwięksi krzykacze w shoutboxie v1.1
Autor Wiadomość
M4g!k


Pomógł: 289 razy
Posty: 409
Wysłany: 04-02-2012, 15:55   

SBpatrykSB napisał/a:
while ($line = mysql_fetch_array($most_active))


Ponieważ ten kod masz dopiero wkleić:

Kod:
#
#-----[ ZNAJDŹ ]-----------------------------------------
#

$template->set_filenames(array(
    'shoutbox' => 'shoutbox_body.tpl')
);


#
#-----[ WKLEJ PO ]-----------------------------------------
#

$overlib = true; //true włącza overliba, false wyłącza
$list = true; //true włącza listę na dole shoutboxa, false wyłącza
$shouters_under = 3; //liczba użytkowników do wyświetlenia na dole shoutboxa
$shouters_overlib = 12; //liczba użytkowników do wyświetlenia w overlibie (powinna być większa lub równa liczbie powyżej)

$sql = "SELECT COUNT(*) AS 'how_many', b.username, b.user_id, b.user_level, b.user_jr
        FROM " . SHOUTBOX_TABLE . " a, " . USERS_TABLE . " b
        WHERE b.user_id=a.sb_user_id
    GROUP BY b.username, b.user_id, b.user_level, b.user_jr
    ORDER BY how_many DESC
    LIMIT $shouters_overlib";
$most_active = mysql_query($sql);

if($overlib)
{
   $sql_2 = "SELECT COUNT(*) AS total FROM " . SHOUTBOX_TABLE;
   $most_active_2 = mysql_query($sql_2);
   $line_2 = mysql_fetch_array($most_active_2); $total = $line_2['total'];
}

$i=0;
while ($line = mysql_fetch_array($most_active))
{
   $colored_username = color_username($line['user_level'], $line['user_jr'], $line['user_id'], $line['username']);
   $line_user_name = $colored_username[0];
   if($overlib)
   {
      $i++;
      $percent = floor(($line['how_many']/$total)*100).'%';
      $who_overlib = '<span class=row2' . $colored_username[1] . '>' . $line_user_name . '</span>';
      $who_overlib = str_replace("\"", "", $who_overlib);
     
      if ($i%2!=0) $show_1 = '<tr><td align=center class=row1>' . $i . '. </td><td align=center class=row1>' . $who_overlib . '</td><td align=center class=row1>' . $line['how_many'] . '</td><td align=center class=row1>' . $percent . '</td></tr>';
      else $show_1 = '<tr><td align=center class=row2>' . $i . '. </td><td align=center class=row2>' . $who_overlib . '</td><td align=center class=row2>' . $line['how_many'] . '</td><td align=center class=row2>' . $percent . '</td></tr>';
      $show .= $show_1;
     
     
      $overlib_show = '<span onMouseOver="return overlib(\'<left><table cellspacing=2 cellpadding=4 width=100%><tr><td align=center class=cat><b>#</b></td><td align=center class=cat><b>' . $lang['User'] . '</b></td><td align=center class=cat><b>' . $lang['msg_cnt'] . '</b></td><td align=center class=cat><b>' . $lang['msg_percent'] . '</b></td></tr>' . $show . '</table></left>\', ol_width=400, ol_offsetx=10, ol_offsety=10, ABOVE, CAPTION, \'<center>' . $lang['Shouters'] . '</center>\')" onMouseOut="nd();" style="cursor: pointer">' . $lang['Shouters'] . (($list) ? ': ' : '') . '</span> ';
   }
   if($list && $shouters_under>0)
   {
      $who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&amp;" . POST_USERS_URL . "=" . $line['user_id']) . '" target="_blank" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $line_user_name . '</a>';
      $how_many = '(' . $line['how_many'] . ')';
      $template->assign_block_vars('mostactive', array(
         'WHO' => $who,
         'HOW_MANY' => $how_many)
      );
   }
   $shouters_under--;
}
_________________
Zanim zadasz pytanie przeczytaj Faq oraz Faq dla stylów.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
OxOs

Posty: 2
Wysłany: 10-08-2012, 02:37   

Mam mały problem www.cs-kafnet.pl , wszystko Top 3 No i Reszta Rozkrzyczanych Skleiło mi się w całość ;/
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 10-08-2012, 07:21   

OxOs, daj modyfikowane pliki do załącznika.
 
     
Dezaprobator

Posty: 24
Wysłany: 23-01-2013, 23:15   

Będzie dostępna wtyczka pod wersję 1.12.7 ?
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 24-01-2013, 00:16   

Dezaprobator, trzymaj, tylko że ranking aktualizuje się dopiero po odświeżeniu strony.
 
     
ziomek3350

Posty: 10
Wysłany: 21-12-2013, 15:29   

Tylko że u nie tego nie ma:C
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



• Zamów reklamę