phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Najwięksi krzykacze w shoutboxie v1.1
Autor Wiadomość
VirusX

Posty: 20
Wysłany: 18-04-2011, 13:43   

Pozwole sobie tutaj opisac moj problem.
Posiadam poprawnie zainstalowanego moda - dziala bez zarzutu, jednakze...

Chcialem umiescic na swoim forum pewna ramke zasysajaca zawartosc bazy danych i prezentujaca ja na stronie. Niestety, zamieszczenie kodu powoduje prawidlowe wyswietlanie sie zawartosci bazy danych jednakze krzykacze sie nie wyswietlaja zwracajac blad:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/.../shoutbox.php on line 42

w linii 42 znajduje zaczyna sie blok
Kod:
while ($line = mysql_fetch_array($most_active))
{
   $colored_username = color_username($line['user_level'], $line['user_jr'], $line['user_id'], $line['username']);
   $line_user_name = $colored_username[0];
   if($overlib)
   {
      $i++;
      $percent = floor(($line['how_many']/$total)*100).'%';
      $who_overlib = '<span class=row2' . $colored_username[1] . '>' . $line_user_name . '</span>';
      $who_overlib = str_replace("\"", "", $who_overlib);
     
      if ($i%2!=0) $show_1 = '<tr><td align=center class=row1>' . $i . '. </td><td align=center class=row1>' . $who_overlib . '</td><td align=center class=row1>' . $line['how_many'] . '</td><td align=center class=row1>' . $percent . '</td></tr>';
      else $show_1 = '<tr><td align=center class=row2>' . $i . '. </td><td align=center class=row2>' . $who_overlib . '</td><td align=center class=row2>' . $line['how_many'] . '</td><td align=center class=row2>' . $percent . '</td></tr>';
      $show .= $show_1;
     
     
      $overlib_show = '<span onMouseOver="return overlib(\'<left><table cellspacing=2 cellpadding=4 width=100%><tr><td align=center class=cat><b>#</b></td><td align=center class=cat><b>' . $lang['User'] . '</b></td><td align=center class=cat><b>' . $lang['msg_cnt'] . '</b></td><td align=center class=cat><b>' . $lang['msg_percent'] . '</b></td></tr>' . $show . '</table></left>\', ol_width=400, ol_offsetx=10, ol_offsety=10, ABOVE, CAPTION, \'<center>' . $lang['Shouters'] . '</center>\')" onMouseOut="nd();" style="cursor: pointer">' . $lang['Shouters'] . (($list) ? ': ' : '') . '</span> ';
   }
   if($list && $shouters_under>0)
   {
      $who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&amp;" . POST_USERS_URL . "=" . $line['user_id']) . '" target="_blank" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $line_user_name . '</a>';
      $how_many = '(' . $line['how_many'] . ')';
      $template->assign_block_vars('mostactive', array(
         'WHO' => $who,
         'HOW_MANY' => $how_many)
      );
   }
   $shouters_under--;
}


Natomiast cialo wspomnianej funkcji zwracajacej mi wartosci z innej bazy danych to
Kod:

$db3= new sql_db('xxx', 'maciora_maciora', 'xxx', 'xxx','', false, false);
if ( !is_resource($db3) )
{
    echo mysql_error(); // nie może połączyć się do drugiego serwera
}


if ($sukces = $db3->sql_query("SELECT rank, name, activity, skill, b.plrid
FROM ps_plr a
JOIN ps_plr_ids_name b ON a.plrid = b.plrid
WHERE totaluses = (
SELECT max( totaluses )
FROM ps_plr_ids_name c
WHERE c.plrid = b.plrid )
AND rank >0
ORDER BY rank ASC
LIMIT 10"))

    { 
      $adres_psychostats='http://wiejska-chata.pl/stats/4fun/';
      while ($rekord = $db3->sql_fetchrow($sukces))
                {
                  $template->assign_block_vars('psychostats', array(
              'name'      => $rekord['name'],
              'rank'      => $rekord['rank'],
              'skill'     => $rekord['skill'],
              'activity'  => $rekord['activity'],
              'plrid'     => $rekord['plrid'],
              'adres_psychostats' => $adres_psychostats,
 
             ));
        }
  }



Procedury osobno dzialaja dobrze, razem jednak sie gryza. Cialo tej drugiej umiescilem w includes/page_header.php

Bardzo prosilbym o pomoc badz chcociaz naprowadzenie co moze byc problemem.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
EvErKoKs

Posty: 10
Wysłany: 01-08-2011, 17:24   

zainstalowałem i pokazuję mi takie coś
nie wiem o co chodzi
Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_DOUBLE_ARROW in /home/napiepsz/public_html/shoutbox.php on line 74


[ Dodano: 01-08-2011, 17:52 ]
dobra naprawiłem :)
tylko nie działają mi dobrze :/
bo nie ma kolejności od największego do najmniejszego :/
pomoże ktoś ?
 
     
kompi

Posty: 11
Wysłany: 26-08-2011, 20:23   

W moim shutbox nie moge znalesc niektorych linijek, dlaczego, nie ta wersja? Nie ta werjsa czy cos w tym stylu? Nie jestem w stanie czytac x stron wstecz bo jeszcze wiekszy mętlik mi sie robi.
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7669
Wysłany: 26-08-2011, 20:49   

kompi, masz oryginalny shoutbox?
 
     
kompi

Posty: 11
Wysłany: 01-09-2011, 14:01   

tak juz sobie poradzilem, jak zmieniec zeby mi sie wyswietlalo 5 osob a nie 10 jak jest teraz?

[ Dodano: 01-09-2011, 14:08 ]
teraz zauwazylem ze nie jest 10 osob róznich, ranking sie powtarza jest tak A B C A B C D E F itd
 
     
M4g!k


Pomógł: 289 razy
Posty: 409
Wysłany: 01-09-2011, 14:11   

kompi,

Kod:
$shouters_under = 3; //liczba użytkowników do wyświetlenia na dole shoutboxa
$shouters_overlib = 12; //liczba użytkowników do wyświetlenia w overlibie (powinna być większa lub równa liczbie powyżej)
_________________
Zanim zadasz pytanie przeczytaj Faq oraz Faq dla stylów.
 
     
kompi

Posty: 11
Wysłany: 01-09-2011, 14:13   

ktory plik?
 
     
M4g!k


Pomógł: 289 razy
Posty: 409
Wysłany: 01-09-2011, 14:16   

kompi, shoutbox.php.
_________________
Zanim zadasz pytanie przeczytaj Faq oraz Faq dla stylów.
 
     
kompi

Posty: 11
Wysłany: 01-09-2011, 14:20   

wrr dalej to samo
 
     
darozt210

Posty: 2
Wysłany: 09-12-2011, 13:18   

Chcialem sobie wrzucic ten mod ale mialem problem ze znalezieniem jednego tekstu.Zmienilem tylko w shoutbox php,potem to chcialem cofnac aby bylo tak jak wczesniej czyli dodany tekst wyrzucilem ale powstal problem taki jak widac.

Plik shoutbox php wyglada tak


Wczym problem dziekuje za pomoc.
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 09-12-2011, 13:55   

wgraj oryginalny plik shoutbox.php z paczki
 
     
darozt210

Posty: 2
Wysłany: 09-12-2011, 14:30   

Dziekuje bardzo,wszystko gra.
 
     
medox'

Posty: 8
Wysłany: 30-01-2012, 10:09   

Czemu tylko 3 w rozkrzyczanych ? Mógłby mi ktoś dać z np 6 osobami w rozkrzyczanych ?
 
     
Deotho


Pomógł: 176 razy
Posty: 610
Wysłany: 30-01-2012, 10:10   

medox', edytuj odpowiednio kod
_________________
Poza forum pomagam odpłatnie.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
SBpatrykSB

Posty: 1
Wysłany: 04-02-2012, 15:53   

A ja nie mogę znaleźć tego "while ($line = mysql_fetch_array($most_active))" możliwe , że tego nie mam ? . Proszę o pilną pomoc! ;) ) źródło: http://szablony.freeware.info.pl
Ostatnio zmieniony przez SBpatrykSB 03-07-2020, 09:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



• Zamów reklamę