phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
Aktualizacja statusu u?ytkownika
Autor Wiadomość
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 18-11-2012, 22:48   Aktualizacja statusu użytkownika

Status Mod
Modyfikacja dodająca statusy użytkowników na wzór IPB.

Kod:
##############################################################
## MOD Title: Status Mod
## MOD Author: kooza
## MOD Description: Modyfikacja dodająca statusy użytkowników na wzór IPB.
##               
## Installation Level:  Easy
## Installation Time:   10 minuts
## Files To Edit (10):
##        admin/modules_data.php
##        includes/constants.php
##        language/lang_polish/lang_main.php
##        index.php
##        templates/*/index_body.tpl   
##        usercp_viewprofile.php
##        templates/*/profile_view_body.tpl
##        viewtopic.php
##        templates/*/viewtopic_body.tpl
##        includes/functions_add.php               
## Included Files(8):
##        admin/admin_status.php
##        admin/admin_status_config.php
##        images/default_avatar.png
##        templates/*/admin/status_body.tpl
##        templates/*/admin/status_config_body.tpl
##        templates/*/aktu.tpl
##        templates/*/status_body.tpl
##        aktualizacje.php
##        status.php
##############################################################

Co modyfikacja potrafi?
:arrow: można dodawać statusy, które będą wyświetlane na stronie głównej, w profilu, w widoku posta, i w overlibie.
:arrow: Gdy dodajemy następny status, on aktualizuje się i zamienia się ze starym, i dodaje go na początek listy wszystkich statusów.
:arrow: Możliwość dodawania statusu ze BBcode, uśmieszkami itp.
:arrow: Ustawienia modyfikacji w PA
:arrow: Sterowanie statusami w PA, usuwanie itp.
Ostatnio zmieniony przez kooza 19-02-2013, 17:04, w całości zmieniany 10 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
maminowiec


Pomógł: 551 razy
Posty: 1729
Wysłany: 19-11-2012, 10:57   

Widać, że wersja beta bo np:

- Brak standardów phpbb

Cytat:
$tresc = str_replace( ' ', '', $tresc );
$tresc = stripslashes(htmlspecialchars(trim($_POST['tresc'])));


na początku usuwasz spacje a potem korzystasz z funkcji do usuwania spacji ? :D

Popraw tą filtracje danych bo obecnie funkcje do tego nie służą ;)

Kod:
$sql = mysql_query('SELECT tresc FROM '.POZDROWIENIA_TABLE.' WHERE user_id = ' .$userdata['user_id']. ' ');
while($row = $db->sql_fetchrow($sql))
{
$tresc = $row['tresc'];
$template->assign_vars(array(
'TRESC' => $tresc
));
}

if (!$userdata['session_logged_in'])
{
    $message = $lang['Pozdrowienia_gosc'] . "";
     message_die(GENERAL_MESSAGE, $message);
}


Na początku pobierasz dane a potem sprawdzasz czy użytkownik jest zalogowany ? dla gościa nie musisz pobierać statusów :D
_________________
;] Ebooki do pobrania
 
     
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 19-11-2012, 13:35   

Przydałoby się jakieś demo/screeny dla użytkowników.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 19-11-2012, 15:47   

screeny wysłane moderatorowi. zaraz będą dodane ;)
 
     
Aciel

Pomógł: 1 raz
Posty: 77
Wysłany: 22-11-2012, 14:57   

Ehh... szkoda, że nie pisałeś iż udostępnisz ową modyfikację na forum Przema. Okazuję się, że mój zakup poprzez Twoje forum nie był wcale taki konieczny.
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 19-12-2012, 19:21   

Malutka Aktualizacja, poprawione langi i niepotrzebne funkcje
 
     
Pawlok
Czarna lista


Pomógł: 2 razy
Posty: 245
Wysłany: 21-12-2012, 01:20   

Aciel, popieram cie kolego :(
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 19-02-2013, 17:05   

Dodane poprawki i aktualizacje. ;)
 
     
ReTurN

Posty: 8
Wysłany: 12-05-2013, 12:27   

Takie pytanie, tam w pewnym momencie przy instalacji jest tak do wpisania w index_body.tpl "#-----[ ADD (Dodaj gdzieś gdzie chcesz mieć wyświetlane statusy na stronie głównej)" a gdzie mam to zrobic zeby umiescic to z prawej strony bo posiadam szablon deflection.
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 12-05-2013, 20:44   

No musisz poszukać kodu w index_body.tpl odpowiadającą za wyświetlanie tej bocznej tabelki i to tam wstawić. Albo zarzuć ten plik
 
     
Crisu

Posty: 23
Wysłany: 30-08-2013, 18:20   

Zainstalowałem wszystko jak trzeba i niby jest, aczkolwiek nie tak jakbym chciał, nie wiem czym jest to spowodowane. W ogóle nie mam żadnego przycisku do dodawania statusu, musiałem wpisywać link(http://xxx.pl/status.php), żeby dodać status, a w dodatku zamiast być z boku jest nad shoutboxem, mógłbym prosić o jakieś rady?

To screen, jak to wygląda:

Kod:
http://www.imagebanana.com/view/2zamaedp/jaktowyglada.jpg


Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Woytec 16-11-2013, 17:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 30-08-2013, 18:44   

Crisu,
Aby uzyskać pomoc wymagany jest adres forum z problemem.
Podaj pełny, realny adres forum, z http:// (klikalny!), nie używaj aliasów.
Adres ma być w profilu lub w treści posta.
Jesli masz kilka forów, napisz którego problem dotyczy!

Jeśli tego nie zrobisz Twój post zostanie usunięty!

imagebanana to sobie możesz wykorzystać jako hosting avatara - tutaj grafiki umieszczamy w załączniku. Adres w profilu prawidłowy powinien być.
Masz w ogóle panel boczny na forum?
 
     
songohan31

Pomógł: 1 raz
Posty: 72
Wysłany: 27-10-2013, 20:48   

Działa poprawnie na 1.12.7, szybka instalacja, polecam :)
Ostatnio zmieniony przez Woytec 16-11-2013, 17:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
dariusz96

Pomógł: 1 raz
Posty: 85
Wysłany: 09-01-2014, 12:32   

Przydał by sie komentarz pod czyimś statusem. Dało by rade dodac ?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
djmajtuss

Pomógł: 2 razy
Posty: 103
Wysłany: 16-01-2014, 14:18   

W instalacji jest:
Kod:

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#

usercp_viewprofile.php


a chyba powinno byc:

Kod:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#

includes/usercp_viewprofile.php
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę