phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Blocks login bots
Autor Wiadomość
demons1

Pomógł: 1 raz
Posty: 26
Wysłany: 10-04-2011, 08:05   

maminowiec napisał/a:
demons1, wchodzą ? tzn logują sie i zawieszają konta czy rejestrują ?


rejestruja sie, w sensie jakim zawieszaja?
mam wlaczona opcje aktywowania przez admina, ale i tak co 30 min ktos nowy sie pojawia.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
bolo212121


Posty: 15
Wysłany: 10-04-2011, 12:30   

Tyle tylko demons1, że o ile mi wiadomo ten mod ma za zadanie uniemożliwić blokowanie kont użytkowników przez roboty które wielokrotnie się na nie logują i nie ma on nic wspólnego z rejestrowaniem, a chyba z tym masz problem.
Zajrzyj tu reCAPTCHA przy rejestracji - mod napisany przez Bucu to chyba jak narazie najskuteczniejsze rozwiązanie.
 
     
maminowiec


Pomógł: 551 razy
Posty: 1729
Wysłany: 10-04-2011, 12:48   

bolo212121, musisz dodać jeszcze do

Kod:
<input type="submit"


Kod:
onclick="antybociki()"


czyli

Kod:
<input onclick="antybociki()" type="submit"




Oraz dodać skrypt js

np po tym

Kod:
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->


Kod:
<script type="text/javascript">
function antybociki(){
tresc = "antybot=1";
godzin = 24;     
wygasa = new Date();
wygasa = new Date(wygasa.getTime()+60*60*1000*godzin);
document.cookie=tresc+"; expires="+wygasa.toGMTString();
}
</script>
<style>
#username{
display:none;
}
</style>
_________________
;] Ebooki do pobrania
 
     
bolo212121


Posty: 15
Wysłany: 10-04-2011, 13:32   

Wkleiłem - wielkie dzięki maminowiec :D
 
     
demons1

Pomógł: 1 raz
Posty: 26
Wysłany: 10-04-2011, 21:34   

bolo212121 napisał/a:
Tyle tylko demons1, że o ile mi wiadomo ten mod ma za zadanie uniemożliwić blokowanie kont użytkowników przez roboty które wielokrotnie się na nie logują i nie ma on nic wspólnego z rejestrowaniem, a chyba z tym masz problem.
Zajrzyj tu reCAPTCHA przy rejestracji - mod napisany przez Bucu to chyba jak narazie najskuteczniejsze rozwiązanie.


aaa:) no nic to teraz mam 2 ochrony;) wszystko dziala:)
 
     
SUPER_SMOKI138

Posty: 19
Wysłany: 31-12-2011, 05:33   

Mam problem.

Zainstalowałem tydzień temu tą modyfikację. Dzisiaj w nocy miałem atak na forum ok 24 boty. I niestety aktualnie nie mogę się zalogować podobnie jak inni użytkownicy.

"Konto zostało zablokowane z powodu wielokrotnej próby logowania, spróbuj poźniej"

Może ta modyfikacja wymaga już małej aktualizacji?

Zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją z pierwszego postu.

Pozdrawiam,
Kamil
 
     
maminowiec


Pomógł: 551 razy
Posty: 1729
Wysłany: 31-12-2011, 09:28   

SUPER_SMOKI138, masz dostęp do logów serwera ? zobacz z jakich IP odbywały sie logowania.
_________________
;] Ebooki do pobrania
 
     
gsbandit

Posty: 16
Wysłany: 16-01-2012, 16:01   

maminowiec, mam do ciebie prośbę, wykonał mi ktos nowy styl do forum i gdy chce pozmieniać pliki w index_body.tpl to nie moge ich znaleźć, porównywałem z plikami z sub_silvera i wyraźnie ten pliczek jest odchudzony.

tylko pierwszy ptk udało mi się wykonać, reszty to nie mam pojęcia.

Jakbyś miał chwilkę to zerknij na to proszę.

Kod:
#
#-----[ otworz ]--------------------------------
#

templates/*/index_body.tpl


#
#-----[ znajdz ]--------------------------------
#


<form method="post" action="{S_LOGIN_ACTION}">

#
#-----[ dodaj przed ]--------------------------------
#

<script type="text/javascript">
function antybociki(){
tresc = "antybot=1";
godzin = 24;     
wygasa = new Date();
wygasa = new Date(wygasa.getTime()+60*60*1000*godzin);
document.cookie=tresc+"; expires="+wygasa.toGMTString();
}
</script>
<style>
#username{
display:none;
}
</style>



#
#-----[ znadz ]--------------------------------
#

<span class="gensmall"><input class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" type="text" name="username" size="8" value="nick"/>&nbsp;<input class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" type="password" name="password" value="1111111" size="8">


#
#-----[ dodaj przed ]--------------------------------
#


<input type="text" name="username" id="username" />
<!-- <input type="password" name="password" /> -->
<!-- <input type="hidden" name="user" /> -->   



#
#-----[ znadz ]--------------------------------
#


<span class="gensmall"><input class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" type="text" name="username" size="8" value="nick"/>&nbsp;<input class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" type="password" name="password" value="1111111" size="8">


#
#-----[ zamien na ]--------------------------------
#


<span class="gensmall"><input class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" type="text" name="usernamee" size="8" value="nick"/>&nbsp;<input class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" type="password" name="passwordd" value="1111111" size="8">



#
#-----[ znadz ]--------------------------------
#


<input type="submit" class="liteoption" name="login" value="{L_LOGIN}"></span>



#
#-----[ zamien na ]--------------------------------
#


<input onclick="antybociki()" type="submit" class="liteoption" name="login" value="{L_LOGIN}"></span>





#
 
     
maminowiec


Pomógł: 551 razy
Posty: 1729
Wysłany: 16-01-2012, 16:06   

W twoim pliku nie ma szybkiego logowania, masz je w pliku overall_header.tpl (jeśli to ten styl co obecnie masz na forum)
_________________
;] Ebooki do pobrania
 
     
gsbandit

Posty: 16
Wysłany: 16-01-2012, 16:10   

obecnie mam subsilvera i wyfishingkwl

gdy mam subsilvera to jest wszystko wporzadku ale jak zmieniłem na wyfishing to nie mogłem się zalogować do PA.

właśnie przed chwileczką zmieniłem znów na ten styl po zamianie plików i w obecnej sytuacji całkowicie nie mogę się zalogować na forum i zmienić stylu na subsilver.
 
     
maminowiec


Pomógł: 551 razy
Posty: 1729
Wysłany: 16-01-2012, 16:12   

login_body.tpl oraz overall_header.tpl do załacznika, albo sam edytuj te pliki na stylu wyfishingkwl
_________________
;] Ebooki do pobrania
 
     
gsbandit

Posty: 16
Wysłany: 16-01-2012, 16:17   

proszę bardzo
 
     
maminowiec


Pomógł: 551 razy
Posty: 1729
Wysłany: 16-01-2012, 16:55   

Sprawdź
_________________
;] Ebooki do pobrania
 
     
gsbandit

Posty: 16
Wysłany: 16-01-2012, 17:58   

a gdzie ikonka helped ??

Dzieki maminowiec, za pomoc
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
maminowiec


Pomógł: 551 razy
Posty: 1729
Wysłany: 16-01-2012, 17:59   

gsbandit, to mój temat więc ja mam ikonkę. ;)
_________________
;] Ebooki do pobrania
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę