phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
Album on Page 0.2b
Autor Wiadomość
Lobezzz


Pomógł: 9 razy
Posty: 232
Wysłany: 28-08-2009, 10:36   

a jest szansa, ze bedzie sie to wyswietlac pionowo, tak jak pasek reklam, obok forum? i jeszcze jakby byla opcja wylaczenia tego w preferencjach <buja_w_oblokach>
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
maranta


Posty: 58
Wysłany: 23-12-2009, 18:43   

Jeżeli ktoś chce mieć możliwość ukrywania tabelki z miniaturkami, to właśnie coś takiego na własny użytek zrobiłam i u mnie na forum działa.

Podzielę się tym co stworzyłam, choć zaznaczam- nie znam się kompletnie i sama się dziwię, że działa.
Proszę niech ktoś rzuci okiem czy tak może być.

Zmiana dotyczy wszystkiego co przy tej modyfikacji wrzucaliśmy do index_body.tpl W miejsce tego wkleić należy coś takiego-



Kod:
<div id="hm" style="display: ''; position: relative;">
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
  <tr>
    <td height="25" width="100%" class="catHead" align="center" colspan="{S_COLS}" nowrap="nowrap" onclick="javascript:ShowHide('hm','hm2','hm3');" style="cursor: pointer" title="{L_VHIDE}">&nbsp;<b>{L_RECENT_PUBLIC_PICS}</b>&nbsp;</td>
  </tr>
  <!-- BEGIN no_pics -->
  <tr>
    <td class="row1" align="center" colspan="{S_COLS}" height="50"><span class="gen">{L_NO_PICS}</span></td>
  </tr>
  <!-- END no_pics -->
  <!-- BEGIN recent_pics -->
  <tr>
  <!-- BEGIN recent_col -->
    <td class="row1" width="{S_COL_WIDTH}" align="center"><a href="{recent_pics.recent_col.U_PIC}" {TARGET_BLANK}><img src="{recent_pics.recent_col.THUMBNAIL}" border="0" alt="{recent_pics.recent_col.DESC}" title="{recent_pics.recent_col.DESC}" vspace="10" /></a></td>
  <!-- END recent_col -->
  </tr>
  <tr>
  <!-- BEGIN recent_detail -->
    <td class="row2"><span class="gensmall">{L_PIC_TITLE}: {recent_pics.recent_detail.TITLE}<br />
      {L_POSTER}: {recent_pics.recent_detail.POSTER}<br />{L_POSTED}: {recent_pics.recent_detail.TIME}<br />
      {L_VIEW}: {recent_pics.recent_detail.VIEW}<br />{recent_pics.recent_detail.RATING}{recent_pics.recent_detail.COMMENTS}{recent_pics.recent_detail.IP}</span></td>
  <!-- END recent_detail -->
  </tr>
  <!-- END recent_pics -->
</table>
</div>
<div id="hm2" style="display: none; position: relative;">
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
  <tr>
    <td height="25" width="100%" class="catHead" align="center" colspan="{S_COLS}" nowrap="nowrap" onclick="javascript:ShowHide('hm','hm2','hm3');" style="cursor: pointer">&nbsp;<b>{L_RECENT_PUBLIC_PICS}</b>&nbsp;</td>
  </tr>
</table>
</div>
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
if(GetCookie('hm3') == '2') ShowHide('hm', 'hm2', 'hm3');
//-->
</script>



U mnie zamiast L_RECENT_PUBLIC_PICS mam L_RANDOM_PUBLIC_PICS, tak sobie zmieniłam zamiast ostatnich na losowe ;)

Zanim wprowadzicie te moje zmiany- koniecznie zróbcie kopię tego pliku, zeby w razie co móc przywrócić dobrze działający, chyba, ze ktoś się wypowie, ze wszystko jest OK.

Przeróbkę robiłam na wariata usiłując zrozumieć skrypt ukrywania ogłoszenia na forum ;)
_________________
Pozdrawiam, Anna
 
     
krzysiek16ino

Pomógł: 9 razy
Posty: 61
Wysłany: 30-07-2010, 10:42   

Byłby ktoś tak miły i napisał mi jak dorobić, żeby pod zdjęciem pokazywała się nazwa kategorii w jakiej się zdjęcie znajduje?
 
     
Server

Pomógł: 7 razy
Posty: 362
Wysłany: 04-09-2010, 20:15   

Jak przenieść tą tabelkę pod ShoutBoxa? Bo mi się pojawia pod menu.
_________________
Przyjaciel serwisu Jun.
Wymienię się linkiem! Pisz na moje PW.
 
     
krystianr


Pomógł: 680 razy
Posty: 1999
Wysłany: 05-09-2010, 08:24   

Server,
Kod:
#
#-----[ OPEN ]--------------------------------------------------------
#

/templates/xxx/index_body.tpl  (gdzie xxx to nazwa stylu)

#
#-----[ FIND ]--------------------------------------------------------
#

{SHOUTBOX_DISPLAY}

#
#-----[ AFTER, ADD ]--------------------------------------------------
#

<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
  <tr>
    <td height="25" width="100%" class="catHead" align="center" colspan="{S_COLS}" nowrap="nowrap"><span class="genmed"><b>{L_RECENT_PUBLIC_PICS}</b></span></td>
  </tr>
  <!-- BEGIN no_pics -->
  <tr>
    <td class="row1" align="center" colspan="{S_COLS}" height="50"><span class="gen">{L_NO_PICS}</span></td>
  </tr>
  <!-- END no_pics -->
  <!-- BEGIN recent_pics -->
  <tr>
  <!-- BEGIN recent_col -->
    <td class="row1" width="{S_COL_WIDTH}" align="center"><a href="{recent_pics.recent_col.U_PIC}" {TARGET_BLANK}><img src="{recent_pics.recent_col.THUMBNAIL}" border="0" alt="{recent_pics.recent_col.DESC}" title="{recent_pics.recent_col.DESC}" vspace="10" /></a></td>
  <!-- END recent_col -->
  </tr>
  <tr>
  <!-- BEGIN recent_detail -->
    <td class="row2"><span class="gensmall">{L_PIC_TITLE}: {recent_pics.recent_detail.TITLE}<br />
      {L_POSTER}: {recent_pics.recent_detail.POSTER}<br />{L_POSTED}: {recent_pics.recent_detail.TIME}<br />
      {L_VIEW}: {recent_pics.recent_detail.VIEW}<br />{recent_pics.recent_detail.RATING}{recent_pics.recent_detail.COMMENTS}{recent_pics.recent_detail.IP}</span></td>
  <!-- END recent_detail -->
  </tr>
  <!-- END recent_pics -->
</table>
<br />
_________________
eat
sleep
trance
repeat
 
     
morarz

Posty: 19
Wysłany: 19-03-2011, 18:12   

Ej właśnie jak mogę dodać odwołanie do Kategorii ? Żeby był link do Niej w wyświetlonym albumie na głównej stronie ?
 
     
ty27mek

Pomógł: 4 razy
Posty: 42
Wysłany: 05-11-2011, 17:38   

Co zrobić, aby zostawić same zdjęcia?

W sensie wywalić kto dodał, kiedy i tak dalej.
 
     
gallanonim88

Posty: 5
Wysłany: 19-10-2014, 22:25   

Może ktoś zrobić reupload plików? Linki zdechły :(
 
     
#kasztanek9994


Pomógł: 127 razy
Posty: 690
Wysłany: 19-10-2014, 22:41   

przecież jest w załączniku
http://www.przemo.org/php...oad.php?id=8931 :P
_________________
- Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
gallanonim88

Posty: 5
Wysłany: 19-10-2014, 23:49   

OK, jakimś cudem mnie wylogowało i nie zauważyłem :-P Dzięki ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę