phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przekierowanie do portalu po wejsciu na strone
Autor Wiadomość
azwel


Pomógł: 41 razy
Posty: 402
Wysłany: 20-05-2005, 20:59   

A to bardzo dziwne... spróbuj bez danych odnośnie cookies. Tzn. tak:
Kod:
if (!$HTTP_COOKIE_VARS['pf']){
    @setcookie('pf', 1, (time() + 600));
    header('Location: portal.php');
}
_________________
Bezpłatnie pomagam na forum. Jeśli to za mało to zapraszam do skorzystania z płatnych usług.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Sylwia


Pomógł: 92 razy
Posty: 1033
Wysłany: 20-05-2005, 21:19   

azwel, dziękuje teraz działa :)

22:23 Sorki... już sie pogubiłam czy działa czy nie działa... A to chyba przez ten czas tam wpisany... Czy nie można było by usunąć tego czasu?

23:15 Teraz po kliknięciu na link "strona główna" (tak jakbyś tu kliknoł na "phpBB2 by Przemo Strona Główna" by powrócić na główną stronę forum) wrzuca nas do portalu... troszke to denerwujące jest....
Dało by się coś z tym zrobić?
 
     
azwel


Pomógł: 41 razy
Posty: 402
Wysłany: 21-05-2005, 18:10   

Sylwia, z którego Ty kodu w końcu korzystasz? Tego z cookies czy z eregi?
_________________
Bezpłatnie pomagam na forum. Jeśli to za mało to zapraszam do skorzystania z płatnych usług.
 
     
Sylwia


Pomógł: 92 razy
Posty: 1033
Wysłany: 21-05-2005, 21:03   

azwel, mój powyższy post odnosi sie do ostatniego kodu który dawałeś czyli do:

Kod:
if (!$HTTP_COOKIE_VARS['pf']){
    @setcookie('pf', 1, (time() + 600));
    header('Location: portal.php');
}


W tej chwili to wyłączyłam bo to było naprawde denerwujące...
 
     
azwel


Pomógł: 41 razy
Posty: 402
Wysłany: 22-05-2005, 11:02   

Spróbuj wywalić czas tj.
Kod:
if (!$HTTP_COOKIE_VARS['pf']){
    @setcookie('pf', 1);
    header('Location: portal.php');
}
_________________
Bezpłatnie pomagam na forum. Jeśli to za mało to zapraszam do skorzystania z płatnych usług.
 
     
Sylwia


Pomógł: 92 razy
Posty: 1033
Wysłany: 25-05-2005, 18:11   

azwel, już działa, dziękuje :)
 
     
MarX


Pomógł: 26 razy
Posty: 349
Wysłany: 27-05-2005, 22:04   

azwel, rewelacja tego szukałem ;) ale mam jedno ale mianowicie google własnie zindeksowało moje forum i nie chciałbym aby przenoszenie przy pomocy tego kodu:

Kod:

if( !eregi('\w*portal.php\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"]) ){
    header('Location: portal.php');
}


dotyczyło też google da się to zrobić?? olać inne wyszukiwarki google najważniejsze ;p


Edit:
Jeden mankament uciążliwy chodzi o to ze super wszystko dziala tak jak chce tylko jak ktoś popisze na forum i chce np zmienic dzial i klika :: Hyde Park Forum II :: Strona Główna » Ogłoszenia

na :: Hyde Park Forum II :: Strona Główna zeby go przenioslo na str glowna forum zeby wybrac dzial a tu wlancza sie portal :P da sie z ty malym wyjatkiem wylaczyc przeniesienie na portal?
_________________
hmmmmmmmmmm?! :F
 
     
azwel


Pomógł: 41 razy
Posty: 402
Wysłany: 28-05-2005, 07:35   

MarX, hmmm... myślę, że wszystko da się zrobić. Patrz kod poniżej:
Kod:
if( !eregi('\w*portal.php\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"])
|| !eregi('\w*google\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"]) || !eregi('\w*viewforum.php\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"])
|| !eregi('\w*viewtopic.php\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"]) ){
    header('Location: portal.php');
}

Powinno być oki! Daj znać co i jak!
_________________
Bezpłatnie pomagam na forum. Jeśli to za mało to zapraszam do skorzystania z płatnych usług.
 
     
MarX


Pomógł: 26 razy
Posty: 349
Wysłany: 28-05-2005, 10:35   

azwel,tak jak poprzednio tylko ze jak klikam zeby mnie przenioslo na forum to nic sie nie dzieje :)

[ Dodano: 28-05-2005, 11:40 ]
ale jak mam newsa i mam zeby przeniosl na forum to link viewtopic.php?t=46 działa ;) tylko jak klikam a w linku mam index.php to nic sie nie dzieje znaczy przenosi na portal
_________________
hmmmmmmmmmm?! :F
 
     
azwel


Pomógł: 41 razy
Posty: 402
Wysłany: 28-05-2005, 11:21   

To dodaj jeszcze z index.php.
_________________
Bezpłatnie pomagam na forum. Jeśli to za mało to zapraszam do skorzystania z płatnych usług.
 
     
MarX


Pomógł: 26 razy
Posty: 349
Wysłany: 28-05-2005, 12:09   

Chce osiagnac taki efek jakby forum bylo w osobnym folderze w momencie wejscia na forum wyswietla sie portal ;) klikam w linka forum i jestem na forum laze i laze nic sie nie dzieje ;) zamykam strone wchodze znowu a tu znowu portal ;) i najblizsze rozwiazanie tego jest to

Kod:
if (!$HTTP_COOKIE_VARS['pf']){
    @setcookie('pf', 1);
    header('Location: portal.php');
}


tylko działa jak się całkowicie zamknie przeglądarkę :) a jak wiadomo niektózy nie zamykają wcale :> a co do tego

Kod:
if( !eregi('\w*portal.php\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"])
|| !eregi('\w*google\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"]) || !eregi('\w*viewforum.php\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"])
|| !eregi('\w*viewtopic.php\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"]) ){
    header('Location: portal.php');
}

to przenosi na portal ale nie chce wpuscic na forum poprzez index.php :)
jak dodałem index do tego tez nic :)
_________________
hmmmmmmmmmm?! :F
 
     
Plemnik


Posty: 49
Wysłany: 30-05-2005, 16:30   

Możecie napisać które wkońcu działa??

Pozdraiwam
 
     
MarX


Pomógł: 26 razy
Posty: 349
Wysłany: 30-05-2005, 16:34   

Plemnik, to

Kod:
if (!$HTTP_COOKIE_VARS['pf']){
    @setcookie('pf', 1);
    header('Location: portal.php');
}


i to

Kod:
if( !eregi('\w*portal.php\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"]) ){
    header('Location: portal.php');
}


które ci lepiej pasuje..
_________________
hmmmmmmmmmm?! :F
 
     
Plemnik


Posty: 49
Wysłany: 30-05-2005, 16:50   

THX

[ Dodano: 03-06-2005, 17:35 ]
To
Kod:
if( !eregi('\w*portal.php\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"]) ){
    header('Location: portal.php');
}

jest torche lipne, bo jak sie na forum kliknie na link do storny głównej to otwiera potral, zamiast strone główna forum :(
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
mayos

Posty: 2
Wysłany: 11-06-2005, 18:36   

miałem problem podobny jak wy, zrobiłem jak tu pisze, i musze powiedzieć, że wcale to rozwiązanie mi nie pasuje. Jeśli jestem w jakiejś kategori na swoim forum [np. forum>hajdpark], i chce wyjśc do forum klikajac na link [forum>] u góry strony, to przenosi mnie na portal. I nie będę polemizował czy tak jest czy nie, bo to sprawdziłem, co oczywiście mi nie odpowiadało. Więc szukałem dalej.
Mam tylko nadzieje,że nie będziecie się pastwić nade mną jak powiem,że się wam trochę dziwie,bo widze, że niektórzy to mają tu spore doświadczenie z php, i z tymi sprawami, a ja tak jakbym stawiał pierwsze kroki.
Jaki mam pomysł, sprawdzony, może oczywiście nie wszystko przewidziałem i sprawdziłem, ale sami zobaczcie.
plik login.php

wiersz okolo 102 (
Cytat:
redirect(append_sid("index.$phpEx", true));

zmieniłem na
Cytat:
redirect(append_sid("portal.$phpEx", true));

(nie działało, wiec szukalem dalej)
potem wiersz 134
Cytat:
$url = ( !empty($HTTP_POST_VARS['redirect']) ) ? str_replace('&', '&', htmlspecialchars($HTTP_POST_VARS['redirect'])) : "index.$phpEx";

zmieniłem na
Cytat:
$url = ( !empty($HTTP_POST_VARS['redirect']) ) ? str_replace('&', '&', htmlspecialchars($HTTP_POST_VARS['redirect'])) : "portal.$phpEx";

(nie wiem i nie chce mi sie sprawdzac czy musi byc wiersz 102 zmieniony, ale zmianie 134-ego poszlo)
i co wam musze powiedzieć, działa :) sam się zdziwiłem
Mam jeszcze wrzucony ten plik index.hmtl ktory nie wiem czy jest tu w ogole potrzebny bo wczesniej nie smigalo jakbym chcial. po drugie jak wstawilem w /includes/session.php

Cytat:
if ($error)
{
message_die(CRITICAL_ERROR, "Error creating new session", "", __LINE__, __FILE__, $sql);
}

tak nic tam potem nie zmieniałem, bo mi sie nie chcialo, mysle, ze to nie ma wplywu na nic, no ale mowie wam, w index.php jest czysto, zadnych waszych pomysłów
no to miłego testowania i do zobaczenia w przyszłosci :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę