Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:36 |
Raportowanie PW |
Autor |
Wiadomość |
NineX
|
Wysłany: 19-03-2010, 21:42 Raportowanie PW
|
|
|
Raportowanie PW
Kod: | ##########################################################################
## MOD Title: Raportowanie PW
## MOD Author: NineX
## MOD Description: Dodaje możliwość raportowania PW do administratora
## MOD Version: 0.90
##
## Installation Level: Easy
## Installation Time: ~8 minut
## License: GPL2
########################################################################## |
Wersję oznaczam jako beta, więc proszę o testy i komentarze.
Myślę, że komuś się przyda. |
Ostatnio zmieniony przez Majkelo 14-01-2012, 13:13, w całości zmieniany 7 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Bzzyczek
|
Wysłany: 20-03-2010, 15:29
|
|
|
No chwila chwila ale przecież administrator nie ma możliwości przejrzenia wiadomości. Czy skrypt wysyła cały post tak jak jest do administratora czy po prostu autor zgłaszający podaje treść? |
|
|
|
|
NineX
|
Wysłany: 20-03-2010, 19:36
|
|
|
Bzzyczek napisał/a: | No chwila chwila ale przecież administrator nie ma możliwości przejrzenia wiadomości. Czy skrypt wysyła cały post tak jak jest do administratora czy po prostu autor zgłaszający podaje treść? |
Przez autora jest podawana treść. |
|
|
|
|
Logan4
|
Wysłany: 26-03-2010, 02:20
|
|
|
Więc tak, parę testów.
Powinno być :
Kod: | CREATE TABLE `phpbb_privmsgs_report` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`number` INT NOT NULL ,
`report` VARCHAR( 3 ) NOT NULL ,
`username` VARCHAR( 30 ) NOT NULL ,
`user_id` INT NOT NULL
) |
Link
prowadzi do strony głównej
Tutaj
Cytat: | $post_urls = array(
'post' => append_sid("privmsg.$phpEx?mode=post"),
'reply' => append_sid("privmsg.$phpEx?mode=reply&" . POST_POST_URL . "=$privmsg_id"),
'quote' => append_sid("privmsg.$phpEx?mode=quote&" . POST_POST_URL . "=$privmsg_id"),
'edit' => append_sid("privmsg.$phpEx?mode=edit&" . POST_POST_URL . "=$privmsg_id"),
'report' => append_sid("privmsg.$phpEx?mode=report&" . POST_POST_URL . "=$privmsg_id")
); |
to co czerwone dodajemy
Raporty dochodzą, dodawanie ostrzeżeń działa, podlinkowanie profilu tez działa dobrze. Tresc wiadomosci normalnie widzimy i uzytkownik nie musi nic wstawiac, automatycznie po kliknieciu zglos wysyla zgloszenie.
Ja bym dodal jeszcze czy na pewno chcesz zgłosic post.
Póki co tyle, jutro moze mi cos wpadnie do głowy |
|
|
|
|
NineX
|
Wysłany: 27-03-2010, 17:11
|
|
|
Logan4, jeśli zobaczysz dokładnie do instrukcji, to zauważysz, że trzeba dodać:
Kod: | 'report' => append_sid("privmsg.$phpEx?mode=report&" . POST_POST_URL . "=$privmsg_id") |
a więc dobrze napisałem.
pozdrawiam |
|
|
|
|
JustDoIt!
|
Wysłany: 27-03-2010, 17:17
|
|
|
Hmm Wgram i zobacze ^^ |
|
|
|
|
Logan4
|
Wysłany: 27-03-2010, 17:44
|
|
|
NineX napisał/a: | Logan4, jeśli zobaczysz dokładnie do instrukcji, to zauważysz, że trzeba dodać:
Kod: | 'report' => append_sid("privmsg.$phpEx?mode=report&" . POST_POST_URL . "=$privmsg_id") |
a więc dobrze napisałem.
pozdrawiam |
Tyle że w oryginalnym pliku jest
Kod: | $post_urls = array(
'reply' => append_sid("privmsg.$phpEx?mode=reply&" . POST_POST_URL . "=$privmsg_id"),
'quote' => append_sid("privmsg.$phpEx?mode=quote&" . POST_POST_URL . "=$privmsg_id"),
'edit' => append_sid("privmsg.$phpEx?mode=edit&" . POST_POST_URL . "=$privmsg_id") |
a nie tak jak ty podales
Kod: | $post_urls = array(
'edit' => append_sid("privmsg.$phpEx?mode=edit&" . POST_POST_URL . "=$privmsg_id"), |
Więc zamiast dodaj po lepiej zamien na bo trzeba dodac ten przecinek.
A co z resztą? Np link prowadzacy do strony głownej zamist do /raporty.php ?? |
|
|
|
|
Aleks1994
|
Wysłany: 27-03-2010, 18:22
|
|
|
NineX napisał/a: | Bzzyczek napisał/a: | No chwila chwila ale przecież administrator nie ma możliwości przejrzenia wiadomości. Czy skrypt wysyła cały post tak jak jest do administratora czy po prostu autor zgłaszający podaje treść? |
Myśle że powinna być podawana treść takiego PM-a bo zawsze można skłąmać.... |
|
|
|
|
Logan4
|
Wysłany: 27-03-2010, 18:34
|
|
|
Aleks1994 napisał/a: | NineX napisał/a: | Bzzyczek napisał/a: | No chwila chwila ale przecież administrator nie ma możliwości przejrzenia wiadomości. Czy skrypt wysyła cały post tak jak jest do administratora czy po prostu autor zgłaszający podaje treść? |
Myśle że powinna być podawana treść takiego PM-a bo zawsze można skłąmać.... |
Treść nie jest podawana przez autora!!!!!!
JEST WYSYŁANA AUTENTYCZNA TREŚĆ PW, a user nie ma możliwości jej modyfikacji! |
|
|
|
|
kevin_
|
Wysłany: 27-03-2010, 18:46
|
|
|
Czyli modyfikacja powinna iść jak najszybciej do kosza, ponieważ arcy jasno napisał;
Cytat: |
Absolutnie nie. Żadnych modów dotykających prywatności użytkowników.
To są prywatne wiadomości i nikt oprócz nadawcy i adresata nie ma prawa wglądu do nich.
Każda taka modyfikacja będzie natychmiast usunięta a jej autor zbanowany więc naprawdę nie radzę.
Pozdrawiam.
|
Też miałem ochotę na napisanie takie moda. Tylko, że u mnie sprawa miała wyglądać nieco inaczej + integracja z standardowym systemem zgłoszenia. |
_________________ Prezes |
|
|
|
|
NineX
|
Wysłany: 27-03-2010, 19:05
|
|
|
Napisałem taką modyfikację, ponieważ niektórzy administratorzy jak i odbiorcy, nie życzą sobie reklam/ obrażania użytkowników poprzez PW.
Treść jest pokazywana administratorowi, aby poprzez ten dowód, mógł solidnie ukarać nadawcę.
Moim zdaniem modyfikacja przydatna, choć jeśli ktoś uważa inaczej to temat do kosza.
pozdrawiam, NineX |
|
|
|
|
oVeral
|
Wysłany: 27-03-2010, 19:53
|
|
|
kevin_ napisał/a: | Czyli modyfikacja powinna iść jak najszybciej do kosza, ponieważ arcy jasno napisał;
To są prywatne wiadomości i nikt oprócz nadawcy i adresata nie ma prawa wglądu do nich.
Każda taka modyfikacja będzie natychmiast usunięta a jej autor zbanowany więc naprawdę nie radzę.
Pozdrawiam.
|
Też miałem ochotę na napisanie takie moda. Tylko, że u mnie sprawa miała wyglądać nieco inaczej + integracja z standardowym systemem zgłoszenia. |
Nie do końca, ponieważ jeżeli odbiorca raportuje PW, która go obraził/złamała regulamin to "daje" ją do wglądu administratorowi. Admin nie ma wglądu do niezaraportowanych PW(teoretycznie ) A jeżeli PW łamie regulamin forum jest zgłaszana przez odbiorcę, to raczej nie można tu mówić o naruszaniu prywatności chyba, że jedynie nadawcy, ale jeżeli łamie regulamin to w czym problem?
To są jedynie moje spostrzeżenia na ten temat |
|
|
|
|
NineX
|
Wysłany: 27-03-2010, 20:59
|
|
|
oVeral napisał/a: | kevin_ napisał/a: | Czyli modyfikacja powinna iść jak najszybciej do kosza, ponieważ arcy jasno napisał;
Pozdrawiam.
|
Nie do końca, ponieważ jeżeli odbiorca raportuje PW, która go obraził/złamała regulamin to "daje" ją do wglądu administratorowi. Admin nie ma wglądu do niezaraportowanych PW(teoretycznie ) A jeżeli PW łamie regulamin forum jest zgłaszana przez odbiorcę, to raczej nie można tu mówić o naruszaniu prywatności chyba, że jedynie nadawcy, ale jeżeli łamie regulamin to w czym problem?
To są jedynie moje spostrzeżenia na ten temat |
Też tak sądzę |
|
|
|
|
Matisu
|
Wysłany: 27-03-2010, 22:49
|
|
|