phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Video BBCode Mod
Autor Wiadomość
MarKos-TSD

Posty: 4
Wysłany: 26-01-2011, 00:34   

Dobre
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Sh1moda

Posty: 7
Wysłany: 04-02-2011, 00:41   

Hmm, ja nadal mam problem z undefined..

Jak wpisze samemu [video]link[/video] to dziala, jedynie ten przycisk

Strona: www.pdgkartel.com

Dodalem ; na koncu

Cytat:
#-----[ OPEN ]---------------------------------

templates/subSilver/posting_body.tpl

#-----[ FIND ]---------------------------------

var ct_help = '{L_BBCODE_CT_HELP}';

#-----[ AFTER, ADD ]---------------------------------

var v_help = '{L_BBCODE_V_HELP}';


Linijka z pliku posting.php

Cytat:
'BUTTON_V' => '<input type="button" class="button" accesskey="v" name="addbbcode30" value="video" style="border 0px solid; width: 60px" onClick="bbstyle(30)" onMouseOver="helpline(\'v\')" />',


Zmienialem na 30 i na 32 i nadal nie dziala, juz sam nie wiem

Linijka z images/jsscripts.js

Cytat:
bbcode = new Array();
bbtags = new Array('','','','','','','
Cytat:
','
','
Kod:
','
','
    ','
','[list=]','[/list]','[img]','[/img]','[url]','[/url]','[stream]','[/stream]','','','','','[swf width= height=]','[/swf]','
','
','
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
','[video]','[/video]');
imageTag = false;


[ Dodano: 04-02-2011, 01:12 ]
Niepotrzebnie wrzucilem jsscripts.js w cytat i jest problem, bo nie da sie edytowac postu, więc wklejam jeszcze raz ale w znacznik code


Kod:
bbcode = new Array();
bbtags = new Array('[b]','[/b]','[i]','[/i]','[u]','[/u]','[quote]','[/quote]','[code]','[/code]','[list]','[/list]','[list=]','[/list]','[img]','[/img]','[url]','[/url]','[stream]','[/stream]','[fade]','[/fade]','[scroll]','[/scroll]','[swf width= height=]','[/swf]','[center]','[/center]','[hide]','[/hide]','[video]','[/video]');
imageTag = false;


[ Dodano: 04-02-2011, 02:25 ]
A i dodam, nie dziala kwestia kolorowania, ani nie wyswietla napisow w rozmiarze..

Jak cos, piszcie co uploadnac, gdzies musi byc bląd..
 
     
Paruf

Pomógł: 2 razy
Posty: 10
Wysłany: 04-02-2011, 16:29   

wszystko działa bez zarzutów ;] 10/10
 
     
Dudex77r

Pomógł: 2 razy
Posty: 82
Wysłany: 10-02-2011, 09:51   

Ja mam też ten problem z unifited, i niestety nie mogę się doliczyć, pomoże ktoś?
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2401
Wysłany: 10-02-2011, 22:49   

Dudex77r, od początku do końca.
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=91532
Musi działać ;)
 
     
jaro_fx

Posty: 24
Wysłany: 12-02-2011, 21:09   Nie dziala...

Witam
Wie moze ktos jak sprawic by sie ten film w poscie wyswietlal?
W tej chwili jest tak,ze jak zaznacze linka w tresci postu i klikne w buton "video",to ladnie postawi znaczniki,ale jak dam "wyslij",to post juz niestety pusty i filmu nie widac
 
     
extremesss

Pomógł: 7 razy
Posty: 34
Wysłany: 20-03-2011, 19:52   

mam taki sam problem jak kolega wyżej, pomoże ktoś?
 
     
Warmix

Pomógł: 60 razy
Posty: 328
Wysłany: 26-03-2011, 12:48   

Witam,
mam problem.
Po kliknięciu na "video" w widoku tematu pojawia się: "undefined".
Wykonałem FAQ zamieszczone przez: simon231
I nadal to samo...
Ogólnie biorąc po wpisaniu [video]... działa(tzn. nie działały mi kolory, ale wykonałem FAQ od simon231 i działa)...

Daję wszystkie pliki, jakie się edytuje i proszę o pomoc.

[ Dodano: 26-03-2011, 12:49 ]
Witam,
mam problem.
Po kliknięciu na "video" w widoku tematu pojawia się: "undefined".
Wykonałem FAQ zamieszczone przez: simon231
I nadal to samo...
Ogólnie biorąc po wpisaniu [video]... działa(tzn. nie działały mi kolory, ale wykonałem FAQ od simon231 i działa)...

Daję wszystkie pliki, jakie się edytuje i proszę o pomoc.

[ Dodano: 26-03-2011, 13:23 ]
PS. Już nie trzeba... Samo mi się naprawiło. Widocznie on wgrania trzeba trochę poczekać i będzie działać...

[ Dodano: 26-03-2011, 13:23 ]
PS. Już nie trzeba... Samo mi się naprawiło. Widocznie on wgrania trzeba trochę poczekać i będzie działać...
 
     
Badger

Posty: 8
Wysłany: 02-04-2011, 00:14   

a mi od kilku dni Użytkownicy się skarżą, że nie widać linków.
Ja mam FF 3.6.16 i działa, ale na IE już nie widzę filmików.
Podobno na FF 3.6.13 też nie widać filmików ani nawet linków - poprostu nic.

[ Dodano: 02-04-2011, 01:19 ]
aaaa jeszcze jedno, w tematach gdzie ktoś próbował wklejać w ten sposób filmiki, na samym dole, w lewym rogu pokazuje się jakaś biała kropka - niby obiekt SWF
 
     
Gucio85

Posty: 3
Wysłany: 14-04-2011, 01:55   

Witam.

Po wrzuceniu wszystkiego zgodnie z instrukcją nie działało u mnie dailymotion, więc przerobiłem trochę linijkę za to odpowiedzialną i hula (nie znam się kompletnie na php więc zrobiłem na podobieństwo innych kozystając z kodu embed jaki mi dailymotion wygenerowało, dlatego takie długie się to zrobiło :/ ):

Kod:
//http://www.dailymotion.pl/video/xi2xrl_gt1-qualifying-race_auto
//array('/(dailymotion)/i', '{DOWNLOAD%/<textarea id="video_player_embed_code_text" class="text" onclick="this\.select\(\)" type="text">(.*?)<\/textarea>/ism%html_entity_decode|}'),

array('/dailymotion\.pl\/video\/(.*)/i', '<object width="640" height="360"><param name="movie" value="http://www.dailymotion.pl/swf/video/{ID_VIDEO}"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.dailymotion.pl/swf/video/{ID_VIDEO}" width="640" height="360" wmode="transparent" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed></object>'),


dodatkowo zwiększyłem wielkość odtwarzacza w stosunku do standardu (stary kod został powyżej)
 
     
maciej916

Posty: 18
Wysłany: 10-07-2011, 16:30   

mi nie działa

[ Dodano: 10-07-2011, 18:16 ]
Wiem Jak To Naprawić
w pliku posting.php
Kod:
    'BUTTON_V' => '<input type="button" class="button" accesskey="v" name="addbbcode30" value="video" style="border 0px solid; width: 60px" onClick="bbstyle(30)" onMouseOver="helpline(\'v\')" />',
 
     
BazA

Posty: 11
Wysłany: 18-09-2011, 21:40   

:roX: napisał/a:

otóż nie każdy ma np. numer 55 jak w tej modyfikacji standardowo jest znacznika [video] tylko jest to numer 30. :)
na to też trzeba zwrócić uwagę .. ja sobie policzylem (w pilku jsscripts.js) i wychodzi na to że znacznik video jest 30 znacznikiem a nie 55 dlatego też nie działała mi ta modyfikacja poprawnie ;]


Co i gdzie mam policzyć? Wywnioskowałem, że kolejny tag w jsscripts.js, czyli to:

Cytat:
('','','','','','','
Cytat:
','
','
Kod:
','
','
    ','
','[list=]','[/list]','[img]','[/img]','[url]','[/url]','[stream]','[/stream]','','','','','[swf width= height=]','[/swf]','
','
','
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
','[youtube]','[/youtube]');


i u mnie YouTube wychodzi na 31 miejscu, po zmianie w posting_body.tpl nic się nei dzieje i dalej jest undefined

[ Dodano: 18-09-2011, 23:15 ]
Ok, czekając na odpowiedź zrobiłem wszystko jak pisano w tym temacie: http://www.przemo.org/php...pic.php?t=91532

Mimo, żę ciągle się doliczam 31 tagu, a nie 30. to ustawiłem wszędzie na 30. Zamiast undefined mam normalny YOUTUBE tag, ale nie działa. Wyświatlają się tagi i link z youtuba pomiędzy.

+

gdy się wyczytuje strona po napisaniu odpowiedzi, przez sekunde pokazuje się coś takiego:



forum: http://forum.stuntblog.pl/viewtopic.php?p=452#452
użytkownik testowy: test1 (test1)
 
     
_XaL_


Posty: 31
Wysłany: 04-11-2011, 00:24   

Wgrałem moda tydzień temu- przez pierwsze dwa dni po kliknięciu guzika [video] by wstawić link, zamiast tagów wyrzucało mi wspomniany już parę razy undefined.

Po paru dniach od wgrania (jak niektórzy kazali czekać) faktycznie guzik zaskoczył i wkleja tag [video] jako pełny tag (czyli sam go wstawia, a jeśli link jest zaznaczony, to go zamyka od razu).

Natomiast PO wysłaniu posta, pojawia sie pusta przestrzeń, czasami lakonicznie opisana znów jako undefined. Trzy razy czytałem FAQ tak samo kilka razy wgrywałem różne pliki i dopisywałem wszystko od nowa.

Mogę liczyć na jakąś pomoc?
 
     
BazA

Posty: 11
Wysłany: 04-11-2011, 07:34   

Bardzo wątpie, że ktoś Ci pomoże. Serio polecam przeniesienie się na phpBB3, dużo fajnych możliwości również, przenosiny w 5 minut z Przema. Ja tak zrobiłem i nie narzekam ;) .
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Tommekk80



Pomógł: 1411 razy
Posty: 4780
Wysłany: 04-11-2011, 07:55   

_XaL_, jak robiłeś kopię zapasową przed wgraniem moda to załącz te pliki, jak nie to załącz zmodyfikowane.

BazA, zamilcz jak masz tak klepać.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart - sklepy internetowe

Mateusz Lomber - Grafik Freelancer - Projektowanie stron www

dnirozwoju.pl

Ranking Hostingów HostingOnline.pl

• Zamów reklamę