phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Video BBCode Mod
Autor Wiadomość
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 30-08-2010, 21:41   

marpit,
Cytat:
#-----[ OPEN ]---------------------------------
posting.php

#-----[ FIND ]---------------------------------

'L_BBCODE_H_HELP' => $lang['bbcode_h_help'],

#-----[ AFTER, ADD ]---------------------------------


'L_BBCODE_V_HELP' => $lang['bbcode_v_help'],


#-----[ FIND ]---------------------------------

'BUTTON_HI' => ($board_config['button_hi']) ? '<input type="button" class="button" accesskey="h" name="addbbcode28" value="Hide" style="width: 40px" onClick="bbstyle(28)" onMouseOver="helpline(\'h\')" />' : '',

#-----[ AFTER, ADD ]---------------------------------

'BUTTON_V' => '<input type="button" class="button" accesskey="v" name="addbbcode55" value="video" style="border 0px solid; width: 60px" onClick="bbstyle(55)" onMouseOver="helpline(\'v\')" />',
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
bielu

Pomógł: 51 razy
Posty: 484
Wysłany: 01-09-2010, 20:38   

czemu mi nie wyswietla filmów tylko puste miejsce
?
 
     
Manfredo

Posty: 2
Wysłany: 22-09-2010, 21:33   

Ja mam to samo ;( ( nie widze wideo. pomożecie?
 
     
kerov


Posty: 70
Wysłany: 23-09-2010, 15:51   

u mnie też undefined zmieniłem to na 30 i nic ;/ ktoś rozwiązał problem??
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 23-09-2010, 18:06   

kerov, musisz sam policzyć jaka powinna być liczba.
W pliku images/jssripts.js to sprawdzasz w linii
Kod:
bbtags = new Array(

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=91532
Cytat:
KOLEJNOŚĆ DODAWANIA JEST WAŻNA !
Wyjaśnienie:
Znacznik otwierający zawsze będzie miał numer parzysty, zamykający zaś nieparzysty.
Uznaje się, że zero jest liczbą parzystą w tym przypadku, więc pierwszy znacznik w linijce będzie miał numer zero. Domknięcie znacznika będzie miało kolejny numer, czyli jeden.

Ponieważ znacznik hide jest 28, to jego domknięcie będzie 29.
(zapamiętajmy numery kolejno dodawanych znaczników)
Cytat:
W miejsce X (name="addbbcodeX" oraz onClick="bbstyle(X)") wstawiamy numer naszego znacznika rozpoczynającego BBCode (parzysty - ZAWSZE), ten sam, który mieliśmy wcześniej zapamiętać - jeśli wstawimy inny NIE BĘDZIE DZIAŁAĆ.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
kerov


Posty: 70
Wysłany: 23-09-2010, 18:21   

Policzone miałem dobrze, błąd polegał na błędzie w instrukcji:
przynajmniej to jest błąd na innej templatce niż subsilver
tutaj
Cytat:
#-----[ OPEN ]---------------------------------

templates/subSilver/posting_body.tpl

#-----[ FIND ]---------------------------------

var ct_help = '{L_BBCODE_CT_HELP}';

#-----[ AFTER, ADD ]---------------------------------

var v_help = '{L_BBCODE_V_HELP}';

Nie było ; na końcu
 
     
Mateusz61


Pomógł: 33 razy
Posty: 282
Wysłany: 14-10-2010, 23:59   

xlesiu i tak jest błąd bo to się gryzie z color_box
który ma w pliku TPL ustawione 30
 
     
simon231

Pomógł: 50 razy
Posty: 261
Wysłany: 16-10-2010, 12:59   

Mateusz61 napisał/a:
xlesiu i tak jest błąd bo to się gryzie z color_box
który ma w pliku TPL ustawione 30


Dlatego patrz na UWAGI.
Nieststy w tym skrypcie forum tak jest ustawione, że jak juz pisałem, kolejność jest ważna ale do tej kolejności są wrypane elementy które mogł by równiez funkcjonować bez niej (color box, glow box, size box, url, img, shadow itd) lub ze zmienionymi numerami jak polecam zrobić.

Ale... w pliku JS są tez znaczniki nieużywane, których się można pozbyc o ile sie nie mylę to np. swf... wtedy numerki sie przesuną w lewo i zyskamy miejsce między ostatnim numerem w pliku JA a numerami z pliku TPL.
 
     
centka

Posty: 68
Wysłany: 17-10-2010, 15:05   

ogolnie filmiki działaja poprawnie tylkoi mam problem z buttonem

liczyłam znaczniki w pliku images/jssripts.js

i wychodziło ze video ma byc 30 jednak nadal button nie działa i jest
undefined

simon231 napisał/a:
można pozbyc o ile sie nie mylę to np. swf.



próbowałam wiec zastapic swf na video i wtedy wpisywałam liczbe 24 jednak przy pisaniu posta po kliknieciu w button "video" działało on jako swf (pewnie dlatego ze zmieniłam tylko w jssripts.js a gdzies jeszcze indziej trzeba to zastapic?)

jak to zrobić zeby działało poprawnie ???

help!

[ Dodano: 17-10-2010, 16:09 ]
aha zapomniałam o zalączniku

to sa moje edytowane pliki, co żle zrobiłam?? :(
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 17-10-2010, 15:12   

centka, a dlaczego masz dwa razy video
Kod:
'[video]','[/video]','[center]','[/center]','[hide]','[/hide]','[video]','[/video]');

Spróbuj usunąć te pierwsze.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
centka

Posty: 68
Wysłany: 17-10-2010, 15:32   

hmm racja, koniec końców, wywaliłam te drugie i nareszcie działa mi,
z liczbą 24, bo z 30 nie działało..

dzieki wielkie :)
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 17-10-2010, 15:37   

centka, sprawdź jeszcze czy nie zepsuły się podstawowe bbcody
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
walomik

Posty: 1
Wysłany: 22-10-2010, 17:05   

u mnie podobnie jak u kolegów wyżej nie widać wideo... :(
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 24-10-2010, 09:55   

w pełni poprawiona instrukcja
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Yakuza*

Posty: 10
Wysłany: 31-10-2010, 19:17   

Dalej nie działa :/ udenifet
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart - sklepy internetowe

Mateusz Lomber - Grafik Freelancer - Projektowanie stron www

dnirozwoju.pl

Ranking Hostingów HostingOnline.pl

• Zamów reklamę