phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Video BBCode Mod
Autor Wiadomość
Sadorin
zbanowany

Pomógł: 37 razy
Posty: 116
Wysłany: 07-11-2011, 14:27   

supryk napisał/a:
Niestety nadal nic wejdź na forum i sam sprawdź :(


Dziwne, bo u siebie sprawdzałem i wszystko działa normalnie.
Czy na pewno wgrałeś dobrze pliki?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
supryk

Posty: 15
Wysłany: 07-11-2011, 22:10   

Pomoże ktos ??

[ Dodano: 08-11-2011, 02:27 ]
pliki wgralem dobrze ponieaz wszedzie pytalo o nadpisanie.
Zauwazylem ze plik odtwarzacza jest w vide.php moze i rozumiem ze on ma byc w public html tak ?
 
     
_XaL_


Posty: 31
Wysłany: 13-11-2011, 12:23   

Ponawiam prośbę o pomoc z TEGO postu.
 
     
supryk

Posty: 15
Wysłany: 16-11-2011, 00:16   

tutaj Ci raczej nie pomogą ja już dość długo czekam na odzew i nic
 
     
Anonymous91
zbanowany


Pomógł: 1 raz
Posty: 6
Wysłany: 16-11-2011, 10:13   

_XaL_, supryk, moge wam pomoc ale odplatnie
 
     
supryk

Posty: 15
Wysłany: 18-11-2011, 23:24   

ok daj jaki kontakt zaplace
 
     
Faust!

Posty: 7
Wysłany: 01-03-2012, 22:20   

Cześć mam problem, u mnie na stronie nie wyświetla żadnych filmików mimo iż wszystko działa jak powinno, nie wiem o co chodzi?
 
     
#kasztanek9994


Pomógł: 127 razy
Posty: 690
Wysłany: 03-04-2012, 16:47   

Wie ktoś może jak dodac opcje Fullscreena na youtube ? :)

[ Dodano: 03-04-2012, 17:57 ]
Ok juz sobie poradziłem. Jakby ktoś chciał to :

//http://www.youtube.com/watch?v=OygxkgewEhU
array('/youtube\.com.*v=([^&]*)/i', '<iframe width="650" height="344" src="http://www.youtube.com/embed/{ID_VIDEO}" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>'),
_________________
- Naprawa polskich znaków w bazach MySQL
- Przenoszenie forum z serwera na serwer
- Tworzenie, kodowanie szablonów i wiele innych
kasztanek9994@gmail.com // gg:3440027
 
     
Rinpocze


Posty: 12
Wysłany: 18-07-2012, 13:52   Error, site not recognized

Mod działa po zmianie numeru znacznika video
Lecz przy próbie wstawienia na forum linku do filmu Youtube
pojawia mi się taki komunikat:

Cytat:
Error, site not recognized


Proszę o pomoc
_________________
GNU/Hurt !
 
     
Myszoor


Posty: 42
Wysłany: 30-07-2012, 10:02   

witam

pytanie takie: w oknie odpowiedzi mam przycisk i po jego kliknięciu zamiast tagów pojawia się "undefined" - co może być nie tak?

jeżeli z ręki wpiszę tagi [video] link [/video] to obok ramki z filmem pojawia się "undefined" ale filmy z YT pokazuje, z Vimeo już nie (innych nie sprawdzałem).

poprawki były na wersji v1.12.6 i templatce "Appalachia"
 
     
jbal

Posty: 1
Wysłany: 20-10-2012, 00:45   

Odgrzeje troszke temat. Zainstalowalem moda i jakims sposobem działa tylko na Mozilli. Na operze i IE nie widac wogole okienka z filmem, post jest pusty. Ktos może mi podpowiedzieć gdze tkwi błąd?
 
     
Justus

Posty: 13
Wysłany: 21-12-2012, 00:31   

Ja także troszkę odgrzeje temat, do niedawna modyfikacja działała prawidłowo ale w tej chwili znaczniki w udostępnij film wyglądają inaczej i żadne zamieszczone już wcześniej filmy nie wyświetlają się na forum.

Znacznik przed (do niedawna działał poprawnie):

Kod:
 [video]http://www.youtube.com/watch?v=yXamftkZtBY[/video]


i obecny

Kod:
[video]http://youtu.be/yXamftkZtBY[/video]


Domyślam się że trzeba zmienić plik video.php a dokładniej ten fragment:

Kod:
//http://www.youtube.com/watch?v=OygxkgewEhU
array('/youtube\.com.*v=([^&]*)/i', '<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/{ID_VIDEO}"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/{ID_VIDEO}" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="344"></embed></object>'),


Na swoim forum mam zamieszczone sporo filmów z YT i instalacja innego moda raczej nie wchodzi w grę . Proszę o pomoc.

[ Dodano: 22-12-2012, 15:15 ]
Nie mogę edytować postów , przepraszam za post pod postem, problem rozwiązałem, teraz na forum wyświetlają się pliki ze starym jak i nowym kodem youtube.
 
     
HYRO


Posty: 6
Wysłany: 30-12-2012, 22:45   

co zmieniłeś ?? bo ja już chwile kombinuje i dalej jestem w lesie

[ Dodano: 08-01-2013, 08:30 ]
pomoze ktos??
_________________
BMW - The Ultimate Driving Machine
 
     
Justus

Posty: 13
Wysłany: 12-01-2013, 12:22   

Nie wiem czy dokładnie pamiętam ale spróbuj tak:

includes/bbcode.php

po:

Kod:
$bbcode_tpl['email'] = str_replace('{EMAIL}', '\\1', $bbcode_tpl['email']);


mam to:

Kod:
$bbcode_tpl['youtube'] = str_replace('{YOUTUBEID}', '\\1', $bbcode_tpl['youtube']);
$bbcode_tpl['youtube'] = str_replace('{YOUTUBELINK}', $lang['youtube_link'], $bbcode_tpl['youtube']);
$bbcode_tpl['video'] = str_replace('{YOUTUBEID}', '\\1', $bbcode_tpl['video']);
$bbcode_tpl['video'] = str_replace('{YOUTUBELINK}', $lang['youtube_link'], $bbcode_tpl['video']);


po:

Kod:
$replacements[] = $bbcode_tpl['email'];


mam to:

Kod:
$patterns[] = "#\[youtube\]http://(?:www\.)?youtube.com/watch\?v=([0-9A-Za-z-_]{11})[^[]*\[/youtube\]#is";
    $replacements[] = $bbcode_tpl['youtube'];
    $patterns[] = "#\[video\]http://(?:www\.)?youtube.com/watch\?v=([0-9A-Za-z-_]{11})[^[]*\[/video\]#is";
    $replacements[] = $bbcode_tpl['youtube'];
    $patterns[] = "#\[video\]http://(?:www\.)?youtu.be/?([0-9A-Za-z-_]{11})[^[]*\[/video\]#is";
    $replacements[] = $bbcode_tpl['youtube'];


templates/skórka/bbcode.tpl

Po:

Kod:
<!-- BEGIN email --><a href="mailto:{EMAIL}">{EMAIL}</a><!-- END email -->


Wklej to:

Kod:
<!-- BEGIN youtube -->
<object width="425" height="350">
<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/{YOUTUBEID}"></param>
<embed src="http://www.youtube.com/v/{YOUTUBEID}" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed>
</object>
<!-- END youtube -->
<!-- BEGIN youtube1 -->
<object width="425" height="350">
<param name="movie" value="http://www.youtu.be/{YOUTUBEID}"></param>
<embed src="http://www.youtu.be/{YOUTUBEID}" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed>
</object>
<!-- END youtube1 -->


Wywaliłem plik wideo.php kombinowałem też z numeracja dla znacznika video gdzieś na forum przema był post co i jak. Naprawdę więcej nie pamiętam ale mam nadzieję że choć trochę Ciebie i innych naprowadziłem.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Dezaprobator

Posty: 24
Wysłany: 22-01-2013, 22:48   

Dla wszystkich co mają puste posty zamiast filmików.
Zamieniamy w video.php
to:
Kod:
If ($_GET['link']){
If ($_GET['debug']) { echo '<script>'; }
    echo "window.document.write('".preg_replace('/<\/script>/', '</scr\'+\'ipt>', addslashes(get_video($_GET['link'])))."');";
If ($_GET['debug']) { echo '</script>' };
}

na to:
Kod:
If ($_GET['link']){
    echo "window.document.write('".preg_replace('/<\/script>/', '</scr\'+\'ipt>', addslashes(get_video($_GET['link'])))."');";
}


Pozdrawiam
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart - sklepy internetowe

Mateusz Lomber - Grafik Freelancer - Projektowanie stron www

dnirozwoju.pl

Ranking Hostingów HostingOnline.pl

• Zamów reklamę