phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] Zmiana przycisków na belce.
Autor Wiadomość
cypeczek

Wysłany: 04-01-2010, 16:45   [Problem] Zmiana przycisków na belce.

Wiem że już było dużo razy na forum, ale dopiero zaczyna i nie łapię się za bardzo.

Mam styl TicTak i chcę zedytować overall_header.tpl tak aby na dolnej belce przed zalogowaniem widoczny były tylko linki FAQ, Szukaj, Zerejestruj, Zaloguj a po zalogowaniu: FAQ, Szukaj, Wiadomości, Profil, Urzytkownicy, Gropy, Wyloguj. I żeby górna belka całkowicie znikneła. Tak żeby logo było pierwwsze od góry potem belka z tymi co wypisałem a potem dalsza część forum. Czy jest to mozliwe do wykonania? Dołączam swój plik overall_header.tpl i jakby któś mógł poprawić, albo chociaż dokładnie powiedzieć jak to zrobić.

Edit: Przepraszam jeśli napisałem coś źle lub w złym miejscu.

overall_header.rar
Pobierz Plik ściągnięto 41 raz(y) 3,17 KB

Gadatliwa Kasia 

Gilu

Wysłany: 04-01-2010, 21:26   

Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w
F.A.Q. dla stylów

MENU, NAGŁÓWEK

Jak będzie trzeba, to Ci wyedytuje ale najpierw spróbuj samodzielnie w oparciu o FAQ.
Poza tym ten obrazek: http://przemo.webstyle.in...wiadomosci1.gif
Jest gifem z tłem belki - nie jest przezroczysty, jak chcesz żeby był na dole to musisz sobie naszykować ten buttonik i jego hover - ma odwrotny symetrycznie wzór belki.
Zwróć uwagę, że ta belka na górze i belka na dole są inne.

cypeczek

Wysłany: 04-01-2010, 21:39   

Dziękuje za info. Jak edytuje to i się cała belka rozjeżdza, ale jeszcze spróbuje. Jutro zrobię button wiadomości i zarejestruj (on jest dla niezarejestrowanych zamiast wiadomości)

[ Dodano: 05-01-2010, 18:05 ]
~Gilu mógłbyś mi to poprawić? Bo probuje i nie dam rady sam. Cały czas mi się rozpada. Użyj tych buttonów co sa narazie do wiadomości i zarejestruj ja sobie podmienię je potem. Będę ci bardzo wdzięczny.

A tak z innej bajki to wie ktoś może jaka czcionka jest użyta na tych buttonach?

Gilu

Wysłany: 08-01-2010, 22:46   

Wpisz sobie do TicTak.css:
Kod:
td.menu {
background-image: url('images/menu.gif');
background-repeat: repeat-x;
}

Wrzucasz nowy overall_header.tpl i graficzkę do /TicTak/images/
Masz dużo guzików do podmienienia - niektóre (te skrajne) mają cień - przesuń go sobie na inne - Twoje zewnętrzne. No i musisz zrobić myka z tym tłem dla przycisków przeniesionych z górnej belki.

Myślę, że powinno działać.

overall_header.rar
Pobierz Plik ściągnięto 37 raz(y) 3,33 KB

cypeczek

Wysłany: 08-01-2010, 23:14   

Bardzo dziekuje Gilu :)

Odpowiedz do tematu