Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:29 |
Mass Mail - Email | Przypomnienie o forum |
Autor |
Wiadomość |
tosiek
|
Wysłany: 01-09-2008, 19:42 Mass Mail - Email | Przypomnienie o forum
|
|
|
Zamieszczam tutaj modyfikację domyślnego Mass Email na forum dzięki której mamy do wyboru dodatkowe kryteria przy wysyłaniu masowej korespondencji:
Wysyłanie zależnie od daty ostatniego logowania:
- Userzy którzy nie logowali się w wybranym czasie czyli userzy nieaktywni ( przypomnienie o forum )
- Userzy którzy zalogowali się w wybranym czasie czyli userzy aktywni
Kod: | ##############################################################
## Author MODa: azwel <me@azwel.be> http://azwel.be
## Opis MODa: Mod pozwala wysylac maile do uzytkownikow ktorzy
## logowali sie w ostatnim czasie
##
## Poziom instalacji: łatwy
## Czas instalacji: ~5 minut
## Edytowane pliki: admin/admin_mass_email.php
## language/lang_polish/lang_mass_email.php
## templates/TwojStyl/admin/user_email_body.tpl
##
############################################################## |
Screen:
Należy wybrać czas ostatniego logowania i w zależności od wersji moda wysyła email do userów którzy logowali się w wybranym czasie ( userzy aktywni ) lub którzy nie logowali się w wybranym czasie ( userzy niekatywni )
Cały mod / hack w załączniku + dodatkowo gotowe pliki z zainstalowaną modyfikacją w dwóch wersjach |
_________________ Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy... |
Ostatnio zmieniony przez tosiek 02-09-2008, 17:36, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
szresi
|
Wysłany: 01-09-2008, 20:01
|
|
|
Bardzo przydatny mod. |
_________________ | Pomagam TYLKO na forum | | NIE umawiam się na randki | | Instalacja skryptu i modów za sms premium | |
Ostatnio zmieniony przez szresi 02-09-2008, 16:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MagicalFire
|
Wysłany: 01-09-2008, 20:42
|
|
|
tosiek, a gdzie edycja pliku
modules_data.php ??
[ Dodano: 01-09-2008, 21:43 ]
o sory to dodatek
świetny
[ Dodano: 01-09-2008, 21:43 ]
do gotowych modyfikacji go |
_________________ nie za takie Przemo walczyliśmy |
|
|
|
|
warna
|
Wysłany: 01-09-2008, 20:53
|
|
|
MagicalFire, po co edytować modules_data.php? Mod przecież nie jest dodatkową opcją w menu, tylko dodaje funkcjonalność jednej z opcji. |
|
|
|
|
MagicalFire
|
Wysłany: 01-09-2008, 20:57
|
|
|
warna napisał/a: | po co edytować modules_data.php? |
wiem zapomniałem się
ze to dodatek do masowej korespondencji a nie osobny moduł |
_________________ nie za takie Przemo walczyliśmy |
|
|
|
|
KLU
|
Wysłany: 02-09-2008, 11:03
|
|
|
Popieram, do gotowych!
Bardzo fajny mod... +1 do wypowiedzi szresi77 |
|
|
|
|
warna
|
Wysłany: 02-09-2008, 16:29
|
|
|
Hm,
Cytat: | wysyła emaile tylko do użytkowników, którzy logowali się w określonym czasie |
Albo czegoś nie rozumiem, albo to wysyła masówkę do userów, którzy logowali się powiedzmy w ostatnich 2ch miesiącach? Więc jakie to miałoby mieć zastosowanie dla nieaktywnych userów? |
|
|
|
|
szresi
|
Wysłany: 02-09-2008, 16:39
|
|
|
Cytat: | Albo czegoś nie rozumiem, albo to wysyła masówkę do userów, którzy logowali się powiedzmy w ostatnich 2ch miesiącach? Więc jakie to miałoby mieć zastosowanie dla nieaktywnych userów? |
własnie... hmm..zależy jak kto rozumie pojęcie "nieaktywny" - raczej mało aktywny.
Jakby mod wysyłał maile dla tych którzy się nie logowali w ciągu ostatnich 3 czy 12 miesiącach to ok..
I jeszcze jedno.. np jeśli zaznaczę 3 miesiace to mail zostanie wyslany do tego , który logował się 90 dni temu jak równiez do tego , który zalogował się przed chwilą? |
_________________ | Pomagam TYLKO na forum | | NIE umawiam się na randki | | Instalacja skryptu i modów za sms premium | |
|
|
|
|
tosiek
|
Wysłany: 02-09-2008, 16:40
|
|
|
warna, mój bład zapomniałem pdoac wersję z odróconym efektem jak znajde na dysku to podam bo to miałabyc modyfikacja dla userów nieaktywnych
[ Dodano: 02-09-2008, 18:08 ]
Wersja wysyłająca email do userów którzy nie zalogowali się w wybranym czasie ( czyli przypomnienie do forum)
Znajdź w pliku admin/admin_mass_email.php
Kod: | $sql_time = ($last_log_days > 0) ? " AND u.user_lastvisit >= " . intval( time() - ($last_log_days*60) ) . " " : ''; |
Zmień na:
Kod: | $sql_time = ($last_log_days > 0) ? " AND u.user_lastvisit <= " . intval( time() - ($last_log_days*60) ) . " " : ''; |
W 1 poście aktualizacja do dwóch wersji ( powinno działać )
[ Dodano: 02-09-2008, 18:25 ]
Paczka zaktualizowana do dwóch wersji dla userów aktywnych czyli tych co logowali się w wybranym czasie jak i dla tych co nie logowali się w wybranym czasie
[ Dodano: 02-09-2008, 18:31 ]
+ kopulizacja langu i testowałem powinno działać |
_________________ Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
|
|
|
|
Tivis
|
Wysłany: 11-06-2009, 08:53
|
|
|
Ale gdzie wpisać wiadomość która ma się wysyłać?? bo nie mogę znaleźć |
|
|
|
|
MaTeK_
Czarna lista
|
Wysłany: 11-06-2009, 08:56
|
|
|
Tivis,
Panel Administracyjny >> Ogólne >> Mas.Korespondencja |
_________________ Instalacja/aktualizacja/konwersja/przenoszenie/naprawa for i portali
Więcej info na portfolio |
|
|
|
|
Marek83
|
Wysłany: 30-07-2009, 19:03
|
|
|
Fajny by był też mod, którym można by wysyłać powiadomienia do osób, które logowały się, ale w danym czasie nie napisały żadnego posta.
Pozdr |
|
|
|
|
Master93
|
Wysłany: 03-02-2010, 14:45
|
|
|
Marek83, może kiedyś będzie |
|
|
|
|
tosiek
|
Wysłany: 03-02-2010, 15:55
|
|
|
Marek83 napisał/a: | które logowały się, ale w danym czasie nie napisały żadnego posta. |
w tabeli z użytkownikami nie ma takiej kolumny żeby sprawdzać kiedy użytkownik napisał ostatni post, trzeba by było sprawdzać tabele z postami i stamtąd czerpać czas, można to zapętlić ale czy może ktoś się zna na mysql i stworzyłby odpowiednie zapytanie? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Sanito
|