phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Counter-Strike 1.6 Serwer Status
Autor Wiadomość
KingVegeta

Posty: 5
Wysłany: 19-02-2010, 12:04   

Przemek xD napisał/a:
więc jak to jest z innym IP ? niech ktoś napisze kto ma to u siebie,mi niestety nie dziala na innym IP tylko na tych co sa w standardzie


Umnie działa

www.cs-fairplay.pl/servers.php

Jeśli masz problem do odezwij się na moje GG: 11319232
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kokosana

Posty: 17
Wysłany: 25-02-2010, 07:52   

u mnie nie widac tych napisow;<
moze ktos powiedziec co zrobic?:X
 
     
Szakalis


Posty: 67
Wysłany: 26-02-2010, 14:24   

Witasm,

Mógłby ktoś napisać w którym z tych plików edytuje się status server ilość graczy itp ?
byłbym wdzięczny jak by jeszcze ktoś wskazał mniej więcej w jakim miejscu jest ten kod ;) )
_________________
"Pasja" - to co daje mi chęc do życia...

"Rasta" - Znaczy Być Wolnym, Śmiać Się, Bawić, Kochać, Szanować I Ufać.
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 26-02-2010, 14:45   

servers.php
ilość graczy jest pobierana z twojego serwera, tego nie edytujesz.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
pinio09

Pomógł: 6 razy
Posty: 132
Wysłany: 22-03-2010, 19:54   

Fajny mod, wszystko działa OK :)
 
     
piootrek16


Pomógł: 5 razy
Posty: 171
Wysłany: 21-04-2010, 13:52   

Mam problem niby wszystko zrobiłem jak trzeba, ale efekt jest taki http://www.cs-przedmiescie.pl/servers.php

Nie wyświetla informacji serwera.

IP serwera gry wraz z portem dodałem w tym miejscu:

Kod:
// Start
    $s1_status  = new HLSocket('193.33.177.21', '27076');
    $s1_info    = $s1_status->details();
   
    $s2_status  = new HLSocket('193.33.177.21', '27076');
    $s2_info    = $s2_status->details();
 
     
:DzunieK:

Pomógł: 1 raz
Posty: 57
Wysłany: 02-05-2010, 16:46   

poszukuję czegoś podobnego, mianowicie liczba wszystkich graczy w danym momencie na moich serwerach.
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 02-05-2010, 17:34   

aby dodać serwery;
Kod:

    $s1_status  = new HLSocket('195.42.112.111', '27015');
    $s1_info    = $s1_status->details();


zmieniasz s1 na s2 itd, oraz IP + PORT naturalnie pamiętaj o zamknięciu
Kod:

$s1_status->close();


klasy, zreszta popatrz w servers.php jak tam jest zrobione
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
:DzunieK:

Pomógł: 1 raz
Posty: 57
Wysłany: 02-05-2010, 17:40   

rozumiem, ale nie wiem jak wykonać moją opcję, czyli aby liczba graczy z każdego serwera dodała się i wyszła JEDNA liczba.
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 02-05-2010, 17:42   

czy Ty w ogóle czytasz moje posty?

http://www.przemo.org/php...p=539442#539442

i teraz $gracze zmienna wyświetli Ci graczy z serwerów, które dodałeś aby dodawało.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
:DzunieK:

Pomógł: 1 raz
Posty: 57
Wysłany: 02-05-2010, 17:54   

ok, dzieki. ;)
 
     
Loxus

Posty: 30
Wysłany: 20-06-2010, 11:13   

ma ktoś kod jak dodać ten status na stronę główną?
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 20-06-2010, 11:17   

Loxus, w mojej drugiej modyfikacji (bardziej rozbudowanej) masz taka opcje:
http://www.przemo.org/php...ighlight,status

a jeśli wolisz jednak tą to polecam Ci przestudiowanie tych 3 stron tematu bo chyba już pisałem o tym
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
Loxus

Posty: 30
Wysłany: 20-06-2010, 11:28   

kevin_, nie dodałeś tego w tym temacie. I jak byś mógł to zapodaj mi ten kod ponieważ nowa wersja nie spełnia moich oczekiwań
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 20-06-2010, 11:35   

Otwórz index.php, przed:
Kod:

$template->assign_vars(array(
    'FORUM_IMG' => $images['forum'],

dodaj przed tym
Kod:
// serwerki
define('MAPS_DIR',    'images/cs_maps/');
require_once ($phpbb_root_path . 'includes/class_hlsocket.' . $phpEx);

$s1_status  = new HLSocket('195.42.112.111', '27015');
$s1_info    = $s1_status->details();

$template->assign_vars(array(
        //    --    Server pierwszy ($s1_info)    - BEGIN
        'S1_HOSTNAME'        => $s1_info['hostname'],
        'S1_PLAYERS'        => sprintf($lang['server_players'], $s1_info['players'], $s1_info['max']),
        'S1_PWD'            => $s1_info['passworded'] ? '<img src="'.MAPS_DIR.'pwd_secure.png" alt="'.$lang['server_password'].'" title="'.$lang['server_password'].'" />' : '<img src="'.MAPS_DIR.'pwd_secure2.png" alt="'.$lang['server_password2'].'" title="'.$lang['server_password2'].'" />',
        'S1_MAP2'            => sprintf($lang['server_map'], $s1_info['map']),
        'S1_MAP'            => MAPS_DIR.$s1_info['map'].'.jpg',
        'S1_JOIN_HLSW'        => "hlsw://{$s1_status->host}:{$s1_status->port}",
        'S1_JOIN_STEAM'        => "steam://{$s1_status->host}:{$s1_status->port}",
        'S1_GM_STATUS'        => "http://www.gametracker.com/server_info/{$s1_status->host}:{$s1_status->port}/",
        'S1_FORUM'            => append_sid("index.php?c=1"),
        //    --    Server pierwszy ($s1_info)    - END
));

$s1_status->close();


a w index_body.tpl utwórz sobie tabelkę, i "wpchaj" tam dane z widoku czyli
{S1_HOSTNAME} = nazwa serwera, {S1_PLAYERS} - ilu gra / max
itd
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę