phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Counter-Strike 1.6 Serwer Status
Autor Wiadomość
Przemek xD


Pomógł: 20 razy
Posty: 165
Wysłany: 01-12-2009, 17:46   

więc jak to jest z innym IP ? niech ktoś napisze kto ma to u siebie,mi niestety nie dziala na innym IP tylko na tych co sa w standardzie
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2239
Wysłany: 01-12-2009, 17:50   

Kiedyś na tego moda czekałem.Dzięki świetna robota.
_________________
Nie pisz do mnie na PW/GG, chyba że o to poproszę | Zanim cokolwiek napiszesz radzę zapoznać się Regulaminiem | Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy podobny temat już istnieje
Odpowiedź na większość pytań możesz znaleźć TUTAJ lub w FAQ | Poza forum pomagam tylko odpłatnie | Projekt subSilver2.0 - dołącz do nas!
 
     
avaxus

Pomógł: 1 raz
Posty: 52
Wysłany: 02-12-2009, 16:18   

podpowi mi ktos gdzie zmienic nazwę serwera i jak to zrobić w tym kodzie
Kod:

        //    --    Server pierwszy ($s1_info)    - BEGIN
        'S1_HOSTNAME'        => $s1_info['hostname'],
        'S1_PLAYERS'        => sprintf($lang['server_players'], $s1_info['players'], $s1_info['max']),
        'S1_PWD'            => $s1_info['passworded'] ? '<img src="'.MAPS_DIR.'pwd_secure.png" alt="'.$lang['server_password'].'" title="'.$lang['server_password'].'" />' : '<img src="'.MAPS_DIR.'pwd_secure2.png" alt="'.$lang['server_password2'].'" title="'.$lang['server_password2'].'" />',
        'S1_MAP2'            => sprintf($lang['server_map'], $s1_info['map']),
        'S1_MAP'            => MAPS_DIR.$s1_info['map'].'.jpg',
        'S1_JOIN_HLSW'        => "hlsw://{$s1_status->host}:{$s1_status->port}",
        'S1_JOIN_STEAM'        => "steam://{$s1_status->host}:{$s1_status->port}",
        'S1_GM_STATUS'        => "http://www.gametracker.com/server_info/{$s1_status->host}:{$s1_status->port}/",
        'S1_FORUM'            => append_sid("index.php?c=1"),
        //    --    Server pierwszy ($s1_info)    - END


[ Dodano: 02-12-2009, 16:20 ]
chodzi mi o dodanie hasła serwera w tym kodzie, players
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 02-12-2009, 16:27   

Przecież nazwę serwera pobiera samo.
Kod:

'S1_HOSTNAME'        => 'nowa nazwa serwera :F';


Jeśli chodzi o hasło, to zależy w jakim miejscu chcesz aby było wyświetlane.
"S1_PWD" Odpowiada za wyświetlanie obrazka czy hasło jest założone, czy nie (obok statusów HLSW/Steam/GTracker).
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
AK47^^

Posty: 9
Wysłany: 18-01-2010, 08:03   

Mam problem, na screenie pokazane jest gramy na:, serwera steam czy nosteam forum serwera. ja nie mam nicego tylko link idź wie ktoś może co się stało ?

[ Dodano: 18-01-2010, 08:22 ]
znalazlem w g_servers ze trzeba dodać


// Status serwerów Gier
$lang['server_forum'] = '<strong>Forum serwera:</strong>';
$lang['server_players'] = '<strong>Gracze:</strong> %s/%s';
$lang['server_map'] = '<strong>Gramy na:</strong> %s';
$lang['server_password'] = 'Serwer chroniony hasłem';
$lang['server_password2'] = 'Serwer nie jest chroniony hasłem';


po czym jak dodam wyskakuje mi:

arse error: syntax error, unexpected T_DEC, expecting T_STRING or T_VARIABLE or '$' in /home/sko/public_html/language/lang_polish/lang_main.php on line 1125
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 18-01-2010, 09:09   

AK47^^, langi dodajemy w lang_main.php w dowolnym miejscu (w g_server.txt pisze) - i wszystko działa
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
n0name

Posty: 24
Wysłany: 18-01-2010, 15:15   

http://fragandskill.boo.pl/servers.php

wrzuciłem wszystkie pliki na ftp, zmieniłem ip w servers.php

Cytat:
<?php

/**
* $ Counter-Strike 1.6 Serwer Status, phpBB2 Przemo MOD
* $ Support: http://www.przemo.org/phpBB2/forum/
*/

// phpBB Stuff - BEGIN
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
init_userprefs($userdata);

define('MAPS_DIR', 'images/cs_maps/');
include($phpbb_root_path . 'includes/class_hlsocket.' . $phpEx);

// phpBB Stuff - END

// PA -> Konfiguracja -> Dodatkowe
// $ Restrykcja całkowita dostępu dla niezarejestrowanych
// $ Niezarejestrowani użytkownicy nie mogą wogóle przeglądać żadnej części forum
if ($board_config['login_require'] && !$userdata['session_logged_in'])
message_die(GENERAL_MESSAGE, $lang['login_require']);

include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);
$template->set_filenames(array('body' => 'servers_body.tpl'));

// Start
$s1_status = new HLSocket('80.72.37.178', '27053');
$s1_info = $s1_status->details();

$s2_status = new HLSocket('80.72.37.178', '27060');
$s2_info = $s2_status->details();

$template->assign_vars(array(
'L_HEAD_TITLE' => 'Status serwerów',
'L_HEAD_TITLE2' => 'Sieć serwerów '.replace_encoded($board_config['sitename']),
'L_FORUM_LANG' => $lang['server_forum'],
'L_ENTER_FORUM' => $lang['Go'],

// -- Server pierwszy ($s1_info) - BEGIN
'S1_HOSTNAME' => $s1_info['hostname'],
'S1_PLAYERS' => sprintf($lang['server_players'], $s1_info['players'], $s1_info['max']),
'S1_PWD' => $s1_info['passworded'] ? '<img src="'.MAPS_DIR.'pwd_secure.png" alt="'.$lang['server_password'].'" title="'.$lang['server_password'].'" />' : '<img src="'.MAPS_DIR.'pwd_secure2.png" alt="'.$lang['server_password2'].'" title="'.$lang['server_password2'].'" />',
'S1_MAP2' => sprintf($lang['server_map'], $s1_info['map']),
'S1_MAP' => MAPS_DIR.$s1_info['map'].'.jpg',
'S1_JOIN_HLSW' => "hlsw://{$s1_status->host}:{$s1_status->port}",
'S1_JOIN_STEAM' => "steam://{$s1_status->host}:{$s1_status->port}",
'S1_GM_STATUS' => "http://www.gametracker.com/server_info/{$s1_status->host}:{$s1_status->port}/",
'S1_FORUM' => append_sid("index.php?c=1"),
// -- Server pierwszy ($s1_info) - END

// -- Server drugi ($s2_info) - BEGIN
'S2_HOSTNAME' => $s2_info['hostname'],
'S2_PLAYERS' => sprintf($lang['server_players'], $s2_info['players'], $s2_info['max']),
'S2_PWD' => $s2_info['passworded'] ? '<img src="'.MAPS_DIR.'pwd_secure.png" alt="'.$lang['server_password'].'" title="'.$lang['server_password'].'" />' : '<img src="'.MAPS_DIR.'pwd_secure2.png" alt="'.$lang['server_password2'].'" title="'.$lang['server_password2'].'" />',
'S2_MAP2' => sprintf($lang['server_map'], $s2_info['map']),
'S2_MAP' => MAPS_DIR.$s2_info['map'].'.jpg' ? MAPS_DIR.$s2_info['map'].'.jpg' : MAPS_DIR.'nomap.jpg',
'S2_JOIN_HLSW' => "hlsw://{$s2_status->host}:{$s2_status->port}",
'S2_JOIN_STEAM' => "steam://{$s2_status->host}:{$s2_status->port}",
'S2_GM_STATUS' => "http://www.gametracker.com/server_info/{$s2_status->host}:{$s2_status->port}/",
'S2_FORUM' => append_sid("index.php?c=2"),
// -- Server drugi ($s2_info) - END
));

$s2_status->close();
$s1_status->close();

$template->pparse('body');
include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);

?>


czemu nie działa? :P
 
     
AK47^^

Posty: 9
Wysłany: 19-01-2010, 00:32   

kevin_, dodaje w obojetnie jakim miejscu i mi ciagele ten blad sie wyswietla
 
     
Marecki

Posty: 30
Wysłany: 04-02-2010, 01:35   

Działo to tylko pod CS'a ?
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 04-02-2010, 14:46   

Tak (1.6, Czero, Soruce (?)), jeśli jesteś zainteresowany inną platformą to odpal Google i sprawdź:

- live game server list
- bądź popatrz w posty Seba123 ponieważ z tego co pamiętam on podawał też inny system monitoringu.

Po wszystkim będziesz musiał/lub nie wdrążyć do phpBB i gotowe.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
spiderpajak

Posty: 2
Wysłany: 07-02-2010, 22:20   

Dlaczego kilka serwerow nie pojawia sie na stronie servers.php? W PA pokazuje się, że normalnie serwer dziala, a w servers, że nie odpowiada do tego wyskakuja takie bledy

Kod:
Warning: fopen(images/cs_maps/.jpg) [function.fopen]: failed to open stream: Nie ma takiego pliku ani katalogu in hajt-arena/servers.php on line 60

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in hajt-arena/servers.php on line 70

komunikaty te pewnie zwiazane sa z bledem opisanym powyzej, dokladnie mozna zobaczyc to na hajt-arena.pl/servers.php
 
     
Bosski Marcin

Posty: 33
Wysłany: 17-02-2010, 12:07   

W jakim pliku trzeba dodac te dane do serwera, aby zmienic tego puchatka na swojego? I co dokladnie podmienic?
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 17-02-2010, 13:44   

Bosski Marcin, otwórz servers.php i edytuj według uzniania

Kod:

$s1_status  = new HLSocket('195.42.112.111', '27015');

+

$s2_status  = new HLSocket('84.38.95.197', '27015');


a jak będziesz dodawał $s3 to pamiętam aby zamknąć klasę
Kod:

np.

$s3_status->close();


oraz dopisać dane do $template

[ Dodano: 17-02-2010, 13:47 ]
ps. jeśli macie jakieś pomysły jak dodatkowo urozmaicić modyfikacje pisać na pw - zgromadzę najfajniejsze pomysły, wdrążę w projekt i wydam update :)
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
Bosski Marcin

Posty: 33
Wysłany: 17-02-2010, 15:53   

Dzieki. Pomoglo :)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Kruzu

Posty: 2
Wysłany: 17-02-2010, 16:19   

Mam takie pytanie wystarczy to skopiować i powinno działać
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę