phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[OffTopic] Serwer VPS, Zakładanie Kont
Autor Wiadomość
bigsmok
Czarna lista

Wysłany: 20-09-2009, 19:47   [OffTopic] Serwer VPS, Zakładanie Kont

Witam Serdecznie Planuje zakupienie Serwera wirtualnego prywatnego a dokładnie ten http://www.ovh.pl/produkty/rps2.xml

I mam plan a mianowicie.. osoba zainteresowana wchodzi na stronę którą się utworzy. Wpisuje dane etc jak zwykle. No i ja patrzę w panelu strony ile jest podań. I dana osoba musi wysłać niewielką ilość pieniedzy dajmy na przykład 5 zł. Gdy wyśle na konto aktywuje się konto. i może się łączyć z ftp który się wygeneruje. Ile takie "oprogramowanie" by wynosiło. Na co muszę zwrócić uwagę, czy legalne.

Gadatliwa Kasia 

maxis

Wysłany: 20-09-2009, 20:38   

Dla swojego i czyjegoś bezpieczenstwa powinienes miec firme. Oczywiscie zawsze możesz pobierac oplaty SMSowe za swoje usługi, ale zrobisz kolejna firme krzak, która bedzie miała klientow w postaci nastolatków - wiec nic tą firmą nie zarobisz. Chcesz oferowac usługi, biorąc za to pieniadze musisz miec to legalnie.

bigsmok
Czarna lista

Wysłany: 20-09-2009, 20:43   

Tak jak powiedziałem dajmy przykład kupiłem VPS w OVH pakiet obojetnie jaki i tutaj zaczyna się sprawa

Gdzie mozna kupic lub ile kosztuje wgranie na " Strone Oficjalną" skryptu dzięki któremu osoba zainteresowana zarejestruje się i będzie musiała wysłać SMS-a 10 lub 20 zł a następnie wpisać kod i dopiero może zarządząć kontem (lub przelew) ile takie oprogramowanie kosztuje + konfiguracja VPS. Na co musze mieć licencje. A także sprawa prawna bo jak wiem jesli zyski w ciągu miesiąca nie wynosza 2 tys to nie trzeba rejestrować w urzędzie. Reasumując ile musze na jakieś licencje wydać + konfiguracja.

maxis

Wysłany: 20-09-2009, 21:22   

bigsmok, to juz musisz sprawdzic licencje np. panel do obslugi kont etc
taki skrypt nie bedzie drogi, bo to nie filozofia zeby sms'em zwrotnym po oplacie przychodzil kod do aktywacji, a po aktywacji mail do ciebie i tyle (zakladasz konto, wysylasz maila - ew. skrypt od tego, z tym ze jak sprawdzasz maila codziennie to i znajdziesz codziennie czas na zalozenie max kilku kont)- poszukaj w sieci, ew. zlec to

bigsmok napisał/a:
A także sprawa prawna bo jak wiem jesli zyski w ciągu miesiąca nie wynosza 2 tys to nie trzeba rejestrować w urzędzie. Reasumując ile musze na jakieś licencje wydać + konfiguracja.

tylko bedziesz mial jeden z kilkudziesiciu takich serwisów, a wiekszosc bedzie miala porównywalne ceny + jakąś okresloną i sprawdzoną jakość (nawet jak nie jest ona najwyzsza to zawsze jest) i najwazniejsze bedzie to jakas firma, co do dwoch pierwszych zagadnien (ceny i jakosci) musi sie z tym liczyc kazda firma na wolnym rynku, tylko ja wybierajac hosting w pierwszej kolejnosci sprawdzam czy to nie jest jakis wynalazek na pare tygodni i znika po pewnym czasie bez slowa.

Nie wiem jakie chcesz miec na tym zarobki, ale chcac brac za konto 20pln sm'em miesiecznie (z czego 50% idzie dla ciebie) musi miec ono duzo lepsze parametry niz jakies konto powiedzmy za 15pln miesiecznie oplacane przelewem

bigsmok
Czarna lista

Wysłany: 21-09-2009, 15:03   

Rozumiem, a ile tak przeciętnie za konfiguracje VPS + no skrypt i strone odpowiednio przystosowaną do zakładania stron tak jak na webd.pl lub boo.pl ?

MagicalFire

Wysłany: 21-09-2009, 15:07   

bigsmok, na twoim miejscu nie brał bym RPS-a tylko dedyka
bigsmok napisał/a:
konfiguracje

pare godzin
bigsmok napisał/a:
no skrypt i strone odpowiednio przystosowaną do zakładania stron tak jak na webd.pl lub boo.pl ?

wiesz to bym zrobił przed zakupem serwera

bigsmok
Czarna lista

Wysłany: 21-09-2009, 15:12   

Magical owszem może i tak jednakże to wiąże się z większymi kosztami a obecnie nie mogę sobie pozwolić na to. A co do podobnego skryptu do boo.pl lub trochę inny (tańszy) ile by kosztowało i kto by się podjął?

MagicalFire

Wysłany: 21-09-2009, 15:22   

bigsmok napisał/a:
A co do podobnego skryptu do boo.pl lub trochę inny (tańszy) ile by kosztowało i kto by się podjął?

musiał byś odwiedzić dział zlecenia płatne

bigsmok
Czarna lista

Wysłany: 21-09-2009, 15:39   

Tylko jak mam to opisać aby nie było problemów typu: skrypt zrobiony, ale coś nie będzie działać z serwerem.

MagicalFire

Wysłany: 21-09-2009, 15:48   

bigsmok, a jaki przewidujesz panel zarządzania kontem

bigsmok
Czarna lista

Wysłany: 21-09-2009, 16:08   

VHCS 2.4 ponieważ darmowy.

MagicalFire

Wysłany: 21-09-2009, 18:49   

Cytat:
VHCS 2.4 ponieważ darmowy.

powiem ci ze nie nie zawsze darmowy to dobry

Gadatliwa Kasia 

bigsmok
Czarna lista

Wysłany: 21-09-2009, 18:58   

No tak wiem, ale tak jak powiedzialem w moim przypadku nie mogę se pozwolić na płatny. I znalazlem serwer vps dobry na początek bo tani

http://logout.pl/

Plan I , czy jest mozliwosc wykonania kilka kont.

Odpowiedz do tematu