[OffTopic] Serwer VPS, Zakładanie Kont |
Autor |
Wiadomość |
bigsmok
Czarna lista

|
Wysłany: 20-09-2009, 19:47 [OffTopic] Serwer VPS, Zakładanie Kont
|
|
|
Witam Serdecznie Planuje zakupienie Serwera wirtualnego prywatnego a dokładnie ten http://www.ovh.pl/produkty/rps2.xml
I mam plan a mianowicie.. osoba zainteresowana wchodzi na stronę którą się utworzy. Wpisuje dane etc jak zwykle. No i ja patrzę w panelu strony ile jest podań. I dana osoba musi wysłać niewielką ilość pieniedzy dajmy na przykład 5 zł. Gdy wyśle na konto aktywuje się konto. i może się łączyć z ftp który się wygeneruje. Ile takie "oprogramowanie" by wynosiło. Na co muszę zwrócić uwagę, czy legalne. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
maxis

|
Wysłany: 20-09-2009, 20:38
|
|
|
Dla swojego i czyjegoś bezpieczenstwa powinienes miec firme. Oczywiscie zawsze możesz pobierac oplaty SMSowe za swoje usługi, ale zrobisz kolejna firme krzak, która bedzie miała klientow w postaci nastolatków - wiec nic tą firmą nie zarobisz. Chcesz oferowac usługi, biorąc za to pieniadze musisz miec to legalnie. |
|
|
|
 |
bigsmok
Czarna lista

|
Wysłany: 20-09-2009, 20:43
|
|
|
Tak jak powiedziałem dajmy przykład kupiłem VPS w OVH pakiet obojetnie jaki i tutaj zaczyna się sprawa
Gdzie mozna kupic lub ile kosztuje wgranie na " Strone Oficjalną" skryptu dzięki któremu osoba zainteresowana zarejestruje się i będzie musiała wysłać SMS-a 10 lub 20 zł a następnie wpisać kod i dopiero może zarządząć kontem (lub przelew) ile takie oprogramowanie kosztuje + konfiguracja VPS. Na co musze mieć licencje. A także sprawa prawna bo jak wiem jesli zyski w ciągu miesiąca nie wynosza 2 tys to nie trzeba rejestrować w urzędzie. Reasumując ile musze na jakieś licencje wydać + konfiguracja. |
|
|
|
 |
maxis

|
Wysłany: 20-09-2009, 21:22
|
|
|
bigsmok, to juz musisz sprawdzic licencje np. panel do obslugi kont etc
taki skrypt nie bedzie drogi, bo to nie filozofia zeby sms'em zwrotnym po oplacie przychodzil kod do aktywacji, a po aktywacji mail do ciebie i tyle (zakladasz konto, wysylasz maila - ew. skrypt od tego, z tym ze jak sprawdzasz maila codziennie to i znajdziesz codziennie czas na zalozenie max kilku kont)- poszukaj w sieci, ew. zlec to
bigsmok napisał/a: | A także sprawa prawna bo jak wiem jesli zyski w ciągu miesiąca nie wynosza 2 tys to nie trzeba rejestrować w urzędzie. Reasumując ile musze na jakieś licencje wydać + konfiguracja. |
tylko bedziesz mial jeden z kilkudziesiciu takich serwisów, a wiekszosc bedzie miala porównywalne ceny + jakąś okresloną i sprawdzoną jakość (nawet jak nie jest ona najwyzsza to zawsze jest) i najwazniejsze bedzie to jakas firma, co do dwoch pierwszych zagadnien (ceny i jakosci) musi sie z tym liczyc kazda firma na wolnym rynku, tylko ja wybierajac hosting w pierwszej kolejnosci sprawdzam czy to nie jest jakis wynalazek na pare tygodni i znika po pewnym czasie bez slowa.
Nie wiem jakie chcesz miec na tym zarobki, ale chcac brac za konto 20pln sm'em miesiecznie (z czego 50% idzie dla ciebie) musi miec ono duzo lepsze parametry niz jakies konto powiedzmy za 15pln miesiecznie oplacane przelewem |
|
|
|
 |
bigsmok
Czarna lista

|
Wysłany: 21-09-2009, 15:03
|
|
|
Rozumiem, a ile tak przeciętnie za konfiguracje VPS + no skrypt i strone odpowiednio przystosowaną do zakładania stron tak jak na webd.pl lub boo.pl ? |
|
|
|
 |
MagicalFire

|
Wysłany: 21-09-2009, 15:07
|
|
|
bigsmok, na twoim miejscu nie brał bym RPS-a tylko dedyka
bigsmok napisał/a: | konfiguracje |
pare godzin
bigsmok napisał/a: | no skrypt i strone odpowiednio przystosowaną do zakładania stron tak jak na webd.pl lub boo.pl ? |
wiesz to bym zrobił przed zakupem serwera |
_________________ nie za takie Przemo walczyliśmy |
|
|
|
 |
bigsmok
Czarna lista

|
Wysłany: 21-09-2009, 15:12
|
|
|
Magical owszem może i tak jednakże to wiąże się z większymi kosztami a obecnie nie mogę sobie pozwolić na to. A co do podobnego skryptu do boo.pl lub trochę inny (tańszy) ile by kosztowało i kto by się podjął? |
|
|
|
 |
MagicalFire

|
Wysłany: 21-09-2009, 15:22
|
|
|
bigsmok napisał/a: | A co do podobnego skryptu do boo.pl lub trochę inny (tańszy) ile by kosztowało i kto by się podjął? |
musiał byś odwiedzić dział zlecenia płatne |
|
|
|
 |
bigsmok
Czarna lista

|
Wysłany: 21-09-2009, 15:39
|
|
|
Tylko jak mam to opisać aby nie było problemów typu: skrypt zrobiony, ale coś nie będzie działać z serwerem. |
|
|
|
 |
MagicalFire

|
Wysłany: 21-09-2009, 15:48
|
|
|
bigsmok, a jaki przewidujesz panel zarządzania kontem |
|
|
|
 |
bigsmok
Czarna lista

|
Wysłany: 21-09-2009, 16:08
|
|
|
VHCS 2.4 ponieważ darmowy. |
|
|
|
 |
MagicalFire

|
Wysłany: 21-09-2009, 18:49
|
|
|
Cytat: | VHCS 2.4 ponieważ darmowy. |
powiem ci ze nie nie zawsze darmowy to dobry |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
bigsmok
Czarna lista

|
Wysłany: 21-09-2009, 18:58
|
|
|
No tak wiem, ale tak jak powiedzialem w moim przypadku nie mogę se pozwolić na płatny. I znalazlem serwer vps dobry na początek bo tani
http://logout.pl/
Plan I , czy jest mozliwosc wykonania kilka kont. |
|
|
|
 |
|