phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
zamieniłem chmody, działało, dziś już nie wgram avatara
Autor Wiadomość
redaktorbb

Wysłany: 15-07-2009, 14:29   zamieniłem chmody, działało, dziś już nie wgram avatara

Witam,

W piątek po przeczytaniu FAQ zminiłem chmody tak jak było napisane. Dziś przyszedłem i chciałem wgrać na forum avatar z dysku i wystąpił błąd, taki jak zanim pozmieniałem chmody. Patrząc w total commanderze, wszystkie są zamienione jak być powinny, jednak avatara sie nie da wgrać i w check files występuje ten błąd co przed zmianą chmodów.

Kod:
/album_mod/upload/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload
/album_mod/upload/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/tmp
/album_mod/upload/cache/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/cache
/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 tmp
/files/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files
/files/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/tmp
/files/thumbs/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/thumbs
/images/avatars/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars

/images/avatars/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/tmp
/images/avatars/upload/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload
/images/avatars/upload/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload/tmp
/images/photos/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/photos/tmp
/images/signatures/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures
/images/signatures/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures/tmp
/pafiledb/uploads/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 pafiledb/uploads
/cache/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 cache

Nie wiem jak sobie z tym poradzić i co mam zmienić ?

pozdrawiam i proszę o pomoc :) [/quote]

Gadatliwa Kasia 

nicon

Wysłany: 15-07-2009, 14:33   

Po raz kolejny ustaw chmody.

redaktorbb

Wysłany: 15-07-2009, 14:34   

ale one są ustawione jak być powinny. mam wgrać pliki forum na serwer jeszcze raz i to zrobić ? czy zmienić te, które są już zmienione i poprawne ? Nie robiłem tego, bo wydawało mi się, że to nic nie da . :shock:

MagicalFire

Wysłany: 15-07-2009, 14:37   

redaktorbb, możne były jakieś prace na serwerze
np przeniesienie na inny

redaktorbb

Wysłany: 21-07-2009, 12:04   

Kurczę, zmieniłem chmody jeszcze raz, chociaż był zmienione i tak to nic nie dało. Nie było też żadnych prac na serwerze.
Natomiast w kontroli systemu znowu wyświetla się spis plików i folderów , w których zmieniłem chmody i hasło "nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload"
Naobiecywałem, że stworze forum, a mam taki problem z wgrywaniem avatarów :(
proszę o pomoc.
są jeszcze jakieś wyjścia ? :roll:

Bucu

Wysłany: 21-07-2009, 12:06   

http://forum.bb365.info/check_files.php

chmody masz dobre.

redaktorbb

Wysłany: 21-07-2009, 12:09   

hmm faktycznie, ale w PA, po kliknięciu w kontrolę systemu wyskakują te błędy tych plików i folderu i że są "nie do zapisu" :?: :roll:

Gadatliwa Kasia 

They2

Wysłany: 21-07-2009, 12:33   

redaktorbb, co ty ustawiles sciezke zapisu w PA -> Ogolne -> Profil -> Ustawienia avatarow ?

Odpowiedz do tematu