|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
zamieniłem chmody, działało, dziś już nie wgram avatara |
Autor |
Wiadomość |
redaktorbb
|
Wysłany: 15-07-2009, 14:29 zamieniłem chmody, działało, dziś już nie wgram avatara
|
|
|
Witam,
W piątek po przeczytaniu FAQ zminiłem chmody tak jak było napisane. Dziś przyszedłem i chciałem wgrać na forum avatar z dysku i wystąpił błąd, taki jak zanim pozmieniałem chmody. Patrząc w total commanderze, wszystkie są zamienione jak być powinny, jednak avatara sie nie da wgrać i w check files występuje ten błąd co przed zmianą chmodów.
Kod: | /album_mod/upload/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload
/album_mod/upload/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/tmp
/album_mod/upload/cache/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/cache
/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 tmp
/files/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files
/files/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/tmp
/files/thumbs/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/thumbs
/images/avatars/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars
/images/avatars/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/tmp
/images/avatars/upload/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload
/images/avatars/upload/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload/tmp
/images/photos/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/photos/tmp
/images/signatures/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures
/images/signatures/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures/tmp
/pafiledb/uploads/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 pafiledb/uploads
/cache/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 cache |
Nie wiem jak sobie z tym poradzić i co mam zmienić ?
pozdrawiam i proszę o pomoc [/quote] |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
nicon

|
Wysłany: 15-07-2009, 14:33
|
|
|
Po raz kolejny ustaw chmody. |
_________________ Pozdrawiam, Piotr `nicon` Kowalczyk.
Pomoc poza forum tylko odpłatna.
DBA - jak sama nazwa wskazuje - jest to osoba, która dba o bazy danych. |
|
|
|
 |
redaktorbb
|
Wysłany: 15-07-2009, 14:34
|
|
|
ale one są ustawione jak być powinny. mam wgrać pliki forum na serwer jeszcze raz i to zrobić ? czy zmienić te, które są już zmienione i poprawne ? Nie robiłem tego, bo wydawało mi się, że to nic nie da . |
|
|
|
 |
MagicalFire

|
Wysłany: 15-07-2009, 14:37
|
|
|
redaktorbb, możne były jakieś prace na serwerze
np przeniesienie na inny |
_________________ nie za takie Przemo walczyliśmy |
|
|
|
 |
redaktorbb
|
Wysłany: 21-07-2009, 12:04
|
|
|
Kurczę, zmieniłem chmody jeszcze raz, chociaż był zmienione i tak to nic nie dało. Nie było też żadnych prac na serwerze.
Natomiast w kontroli systemu znowu wyświetla się spis plików i folderów , w których zmieniłem chmody i hasło "nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload"
Naobiecywałem, że stworze forum, a mam taki problem z wgrywaniem avatarów
proszę o pomoc.
są jeszcze jakieś wyjścia ? |
|
|
|
 |
Bucu

|
Wysłany: 21-07-2009, 12:06
|
|
|
http://forum.bb365.info/check_files.php
chmody masz dobre. |
_________________ Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie! |
|
|
|
 |
redaktorbb
|
Wysłany: 21-07-2009, 12:09
|
|
|
hmm faktycznie, ale w PA, po kliknięciu w kontrolę systemu wyskakują te błędy tych plików i folderu i że są "nie do zapisu" |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
They2

|
Wysłany: 21-07-2009, 12:33
|
|
|
redaktorbb, co ty ustawiles sciezke zapisu w PA -> Ogolne -> Profil -> Ustawienia avatarow ? |
_________________ Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!