|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 20:32 |
[ Błąd ] SB- edytowanie shoutów przez osoby bez uprawnie? |
Autor |
Wiadomość |
pshemozz
|
Wysłany: 24-10-2003, 10:05 [ Błąd ] SB- edytowanie shoutów przez osoby bez uprawnie?
|
|
|
Jeszcze nie zainstalowałem sobie 1.7 ale w poniedziałek to zrobić, mam natomiast już jedn? sprawę, raczej błąd z shoutboxem i to shoutboxem tutaj, na tym forum. Otóż wszedłem sobie dzisiaj na forum i nie logując się przeglądałem shoutboxa i co się okaza?o? Otóż mogęem spokojnie edytować wypowiedzi niejakiego Gotora. Chc?c spróbować dodałem w jednej z jego kwesti co? takiego "hmmm", kto chce niech zobaczy. To chyba jest jaki? błąd, nie? W końcu nie powinenem mieć możliwości edycji wpisów innych niż moje |
|
|
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo
![Administrator](templates/subSilver/images/ranks/rank_group.gif)
![](images/avatars/79546136355fc8ea50c54e.jpg)
|
Wysłany: 24-10-2003, 12:26
|
|
|
Faktycznie jest cos takiego tutaj na forum, z tym ze zobaczcie na linka Gotera na koncu linku jest id -1 czyli id uzytkownika Anonymous (goscia) i dlatego inni goscie moga to edytowac Ciekawe czemu shoutbox nie wpisal jego ID poprawnie, hmm zwroce uwage na to |
|
|
|
Pikom
![](images/avatars/8406450263f85ee5caea12.jpg)
|
Wysłany: 24-10-2003, 13:06
|
|
|
Spotkałem się już z podobn? sytuacj? w czasie testowania 1.7 w wersji beta Chodziło o to, ze jesli wszedlem na strone forum, zalogowalem sie i od razu zaczynalem pisac w SB to bylem identyfikowany jako gosc! Dopiero jesli "przeladowalem" strone, lub wszedlem do jakies podstrony i wrocilem, SB prawidlowo widzial mniejako Pikoma. Dziś mialem cos podobnego na nowo postawionej wersji 1.7 na swoim forum.
Mysle, ze mozna by to powiazac z niegdys zglaszanymi problemami z "odswiezaniem" styli - pamietasz Przemo o czym marudzilem?? Chodzilo o to, ze jak user mial inny styl niz domyslny dla forum, to po pierwszym zalogowaniu zmienial sie styl forum, ale SB pozostawal w "starym stylu" - pomagal refresh lub wejscie/wyjscie na jakas podstrone. |
_________________ Pozdr,
Pikom |
|
|
|
Pikom
![](images/avatars/8406450263f85ee5caea12.jpg)
|
Wysłany: 24-10-2003, 19:57
|
|
|
Dodatkowy objaw z SB - wchodze na forum SB pusty (bo anonymous nie może czytac), loguje sie - SB nadal pusty. robie "refresh" i SB wypelnia sie trescia.
Druga ciekawostka - zmienilem opcje i SB może byc widziany przez anonimowego goscia. I teraz jak jestem zalogowany to widze swoja wiadomosc SB - czyli jest ok. Ale jak sie wyloguje i juz jestem gosciem, to nadal w pierwszej chwili (do przeladowania strony) moge edytowac lub usunac wiadomosc Pikoma.
Acha, jak kto durny zapomniałem dodać, że ten objaw występuje tylko POD OPER·
Pod IE, przynajmniej po wpisaniu prawidlowej domeny cookie, objaw ten nie wystepuje |
_________________ Pozdr,
Pikom |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!