phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
27-08-2007, 20:32
[ Błąd ] SB- edytowanie shoutów przez osoby bez uprawnie?
Autor Wiadomość
pshemozz

Wysłany: 24-10-2003, 10:05   [ Błąd ] SB- edytowanie shoutów przez osoby bez uprawnie?

Jeszcze nie zainstalowałem sobie 1.7 ale w poniedziałek to zrobić, mam natomiast już jedn? sprawę, raczej błąd z shoutboxem i to shoutboxem tutaj, na tym forum. Otóż wszedłem sobie dzisiaj na forum i nie logując się przeglądałem shoutboxa i co się okaza?o? Otóż mogęem spokojnie edytować wypowiedzi niejakiego Gotora. Chc?c spróbować dodałem w jednej z jego kwesti co? takiego "hmmm", kto chce niech zobaczy. To chyba jest jaki? błąd, nie? :) W końcu nie powinenem mieć możliwości edycji wpisów innych niż moje :D

Gadatliwa Kasia 

Przemo

Wysłany: 24-10-2003, 12:26   

Faktycznie jest cos takiego tutaj na forum, z tym ze zobaczcie na linka Gotera na koncu linku jest id -1 czyli id uzytkownika Anonymous (goscia) i dlatego inni goscie moga to edytowac :) Ciekawe czemu shoutbox nie wpisal jego ID poprawnie, hmm zwroce uwage na to

Pikom

Wysłany: 24-10-2003, 13:06   

Spotkałem się już z podobn? sytuacj? w czasie testowania 1.7 w wersji beta :) Chodziło o to, ze jesli wszedlem na strone forum, zalogowalem sie i od razu zaczynalem pisac w SB to bylem identyfikowany jako gosc! Dopiero jesli "przeladowalem" strone, lub wszedlem do jakies podstrony i wrocilem, SB prawidlowo widzial mniejako Pikoma. Dziś mialem cos podobnego na nowo postawionej wersji 1.7 na swoim forum.

Mysle, ze mozna by to powiazac z niegdys zglaszanymi problemami z "odswiezaniem" styli - pamietasz Przemo o czym marudzilem?? Chodzilo o to, ze jak user mial inny styl niz domyslny dla forum, to po pierwszym zalogowaniu zmienial sie styl forum, ale SB pozostawal w "starym stylu" - pomagal refresh lub wejscie/wyjscie na jakas podstrone.

Pikom

Wysłany: 24-10-2003, 19:57   

Dodatkowy objaw z SB - wchodze na forum SB pusty (bo anonymous nie może czytac), loguje sie - SB nadal pusty. robie "refresh" i SB wypelnia sie trescia.

Druga ciekawostka - zmienilem opcje i SB może byc widziany przez anonimowego goscia. I teraz jak jestem zalogowany to widze swoja wiadomosc SB - czyli jest ok. Ale jak sie wyloguje i juz jestem gosciem, to nadal w pierwszej chwili (do przeladowania strony) moge edytowac lub usunac wiadomosc Pikoma.

Acha, jak kto durny zapomniałem dodać, że ten objaw występuje tylko POD OPER· :oops:
Pod IE, przynajmniej po wpisaniu prawidlowej domeny cookie, objaw ten nie wystepuje :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi