|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 16-05-2009, 21:37 |
Zapisywanie do pliku ?? |
Autor |
Wiadomość |
Don8
|
Wysłany: 16-05-2009, 21:34 Zapisywanie do pliku ??
|
|
|
Jak zrobic i czy w ogóle można aby dane zapisywane były do jakieś pliku na serwerze ??? Chodzi mi o to że mam np przycisk "Wyślij" i jak go wcisnę to dane które zostały wpisane w pole które znajduje się nad tym przyciskiem zapisywane są do danego pliku? Da radę takie coś zrobić ??? Coś typu rejestracja na stronie głównej tylko że dane wysyłane do pliku! |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 16-05-2009, 21:38
|
|
|
Jak bedizesz mial skrypt, ktory zapisuje do pliku, to tak.
Zalezy co to ma byc. |
|
|
|
 |
Don8
|
Wysłany: 16-05-2009, 21:45
|
|
|
chodzi mi właściwie o ten Diamenty mini. Tam gdzie jest Doładuj diamenty aby bo kliknięciu wysyłało dane i zapisywało do pliku. |
|
|
|
 |
CyberDuck [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2009, 19:18
|
|
|
Czyli jednym slowem potrzebujesz formularz i przycisk wyslij.
Mysle ze zamiast "wyslij" bedzie bardziej adekwatne "zapisz" ...
Kod: | $file = 'asjda;sdj;alsjd';
$fp = fopen("nazwa.txt", "w");
fputs($fp, $file);
fclose($fp); |
Formularz musisz sobie utworzyc sam.
Skrypt zapisze Ci do pliku nazwa.txt zapisze to co bedzie umieszczone w $file.
A tak odczytasz zawartosc do zmiennej :
Kod: | $fp = fopen("nazwa.txt", "r");
$file = fgets($fp);
fclose($fp); |
|
|
|
|
 |
maminowiec

|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!