|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
straszny problem, exploit na stroie? |
Autor |
Wiadomość |
inwob
|
Wysłany: 16-05-2009, 14:08 straszny problem, exploit na stroie?
|
|
|
Witam!
Nie było mnie 2 tygodnie na mojej stronie
dzis wchodze i widze
Kod: | Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!
Witryna kccs.pl została zgłoszona jako witryna stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa.
Tego rodzaju witryny mogą próbować instalować oprogramowanie wykradające poufne dane, używające komputera do pośredniczenia w atakach lub uszkadzające system.
Niektóre szkodliwe witryny celowo rozpowszechniają niebezpieczne oprogramowanie, ale większość z nich to witryny, na które nastąpiło włamanie. |
Kod: | Jaki jest obecny stan witryny kccs.pl?
Witryna znajduje się na liście podejrzanych witryn — jej odwiedzenie może spowodować uszkodzenie komputera.
W ciągu ostatnich 90 dni część tej witryny została 1 raz(y) umieszczona na liście witryn mających związek z podejrzanymi działaniami.
Co się działo podczas odwiedzin Google w tej witrynie?
Liczba stron przetestowanych w witrynie w ciągu ostatnich 90 dni: 7. Testy wykazały, że niektóre (1) z nich powodowały pobranie i zainstalowanie złośliwego oprogramowania bez zgody użytkownika. Robot Google po raz ostatni odwiedził tę witrynę 2009-05-16, a ostatni raz podejrzana treść została w niej wykryta 2009-05-15.
Malicious software includes 6 scripting exploit(s).
Liczba domen, w których przechowywane jest złośliwe oprogramowanie: 1. Są to między innymi następujące domeny: gumblar.cn/.
This site was hosted on 1 network(s) including AS16276 (OVH).
Czy ta witryna działa jako pośrednik w dalszym rozpowszechnianiu złośliwego oprogramowania?
W ciągu ostatnich 90 dni witryna kccs.pl nie funkcjonowała jako witryna pośrednicząca w rozpowszechnianiu wirusów.
Czy ta witryna przechowuje złośliwe oprogramowanie?
Nie, w ciągu ostatnich 90 dni w tej witrynie nie znajdowało się złośliwe oprogramowanie.
Co mogło być przyczyną?
W niektórych przypadkach aplikacje firm trzecich mogą dodawać złośliwy kod do wiarygodnych witryn, co powoduje wyświetlanie ostrzeżenia.
Kolejne kroki:
* Powrót na poprzednią stronę.
* Jeśli jesteś właścicielem tej witryny, możesz poprosić o ponowne przeanalizowanie swoich stron za pośrednictwemNarzędzi dla webmasterów. Więcej informacji na temat procesu sprawdzania witryn znajduje się w Centrum pomocy dla webmasterów. |
Czy mogłby mi ktoś pomoc?
jakie mam dac pliki?
Pozdro
[ Dodano: 16-05-2009, 15:11 ]
aha, jezeli komus p[obralo sie te oprogramowanie to jak je usunąc? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
bigsmok
Czarna lista
|
Wysłany: 16-05-2009, 14:26
|
|
|
Ech najwidoczniej uzywałeś total commander i hasła wziołeś do zapamietania.. wgraj od nowa paczke php przemo :0 i kopie bazy danych. |
|
|
|
|
inwob
|
Wysłany: 16-05-2009, 14:34
|
|
|
czlowieku wiesz ile mam tam modow? nie bede znowu 5 godzin ich instalowal |
|
|
|
|
MagicalFire
|
Wysłany: 16-05-2009, 14:35
|
|
|
inwob, mogę ci naprawić te pliki |
_________________ nie za takie Przemo walczyliśmy |
|
|
|
|
inwob
|
Wysłany: 16-05-2009, 14:39
|
|
|
ktore mam dac ci pliki? |
|
|
|
|
MagicalFire
|
Wysłany: 16-05-2009, 14:47
|
|
|
inwob, napisz na gg |
_________________ nie za takie Przemo walczyliśmy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!