phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
Banowanie (ukrywanie) postów
Autor Wiadomość
japi55


Pomógł: 570 razy
Posty: 1447
Wysłany: 01-02-2011, 23:53   

Poczytaj w faq o obsludze phpmyadmina, a tymczasem zrob zapytanie w PA>SQL>MySQL
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Mateusz61


Pomógł: 33 razy
Posty: 282
Wysłany: 02-02-2011, 01:55   

nie wiem czy ktoś to już zobaczył
ale w instrukcji jest błąd
Kod:
#
#--- [ FIND ] ---
#
      //
      // End auth check
      //

#
#--- [ AFTER,ADD ] ---
#
      if(($ban_post_id || $unban_post_id) && ($is_auth['auth_mod'] || $user_level == ADMIN))
      {
          $sql = ($ban_post_id) ? "UPDATE phpbb_posts SET post_banned='yes' WHERE post_id = $ban_post_id" : "UPDATE phpbb_posts SET post_banned='no' WHERE post_id = $unban_post_id";
     
              if ( !$db->sql_query($sql) )
              {
                    message_die(GENERAL_ERROR, 'Error', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
              }
      }


jest sztywno dane UPDATE phpbb_posts SET
a ja na przykład nie mam takiego prfix'u
 
     
segos


Pomógł: 49 razy
Posty: 332
Wysłany: 03-02-2011, 19:18   

bo kazdy wpisuje swoj prefix jesli go zmienial np zamiast
Kod:
if(($ban_post_id || $unban_post_id) && ($is_auth['auth_mod'] || $user_level == ADMIN))
      {
          $sql = ($ban_post_id) ? "UPDATE phpbb_posts SET post_banned='yes' WHERE post_id = $ban_post_id" : "UPDATE phpbb_posts SET post_banned='no' WHERE post_id = $unban_post_id";
     
              if ( !$db->sql_query($sql) )
              {
                    message_die(GENERAL_ERROR, 'Error', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
              }
      }

dajesz
Kod:
if(($ban_post_id || $unban_post_id) && ($is_auth['auth_mod'] || $user_level == ADMIN))
      {
          $sql = ($ban_post_id) ? "UPDATE phpbbforum_posts SET post_banned='yes' WHERE post_id = $ban_post_id" : "UPDATE phpbbforum_posts SET post_banned='no' WHERE post_id = $unban_post_id";
     
              if ( !$db->sql_query($sql) )
              {
                    message_die(GENERAL_ERROR, 'Error', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
              }
      } [code][/code]
 
     
japi55


Pomógł: 570 razy
Posty: 1447
Wysłany: 03-02-2011, 19:28   

segos, Nie o to chodzi... byla jakas inna komenda bez prefiksu np zamiast phpbb_posts to chyba posts.table ale nie pamietam juz.
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7670
Wysłany: 03-02-2011, 19:30   

Kod:
"UPDATE `". POSTS_TABLE ."` ciąg dalszy kosu"
 
     
abba

Posty: 19
Wysłany: 01-03-2011, 12:14   

To ja wypisze jakie bledy napotkalem przy korzystaniu z tego moda.

- zbanowane posty sa nadal widoczne w podgladzie tematu
- gdy zbanowany post jest pierwszym, badz ostatnim postem w temacie, wtedy nazwa tematu zmienia sie w "krzaki", wystarczy przejsc do listy tematow i mamy krzaki...wydaje mi sie, ze to koliduje z chmurkami javascript onmouseover, onmouseout, bo tam akurat jest wyswietlany pierwszy i ostatni post.

Poki co przestalem korzystac z tego moda, bo wiecej z nim problemow niz korzysci i poki te bledy nie beda poprawione, to odradzam instalacji tego moda - szkoda czasu.
 
     
Mateusz61


Pomógł: 33 razy
Posty: 282
Wysłany: 09-03-2011, 22:47   

jest taka możliwość by:

dać jednej grupie prawo banowania postów ale tylko w jednym dziale forum ??
 
     
abba

Posty: 19
Wysłany: 15-03-2011, 15:10   

Dobra, jako ze nie bylo inne alternatywy dla tego moda, to postanowilem go przerobic i poprawic bledy jakie napotkalem.

Co zrobilem:

1. Posty sa juz ukrywane w podgladzie tematu
2. Poprawilem wykrzaczanie sie nazwy tematu, gdy pierwszy, lub ostatni post jest zbanowany.
3. Dodalem dopisek dla adminow i modow, informujacy ze temat zostal zbanowany, a pod tym dopiskiem jest juz oryginalna tresc zbanowanego posta (tylko dla Adminow i Modow).

Wszystko pieknie dziala, wiec jesli ktos chce, to moge mu napisac, gdzie co i jak poprawic ;)

[ Dodano: 15-03-2011, 22:48 ]
Jakby co to PW, bo na ten temat rzadko wchodze.
Zreszta jak sie zbiore to napisze sam i moze jakis modek doda, to do "updejtu' :D
 
     
konsum

Pomógł: 2 razy
Posty: 126
Wysłany: 21-03-2011, 17:21   

Wszystko zrobiłem jak należy i nie ma żadnej opcji żeby ukryć posta , zresztą w tych poprawkach w instrukcji jest taki syf że nie wiadomo o co tam chodzi milion jakiś poprawek dodanych i do tego są podane wpisy do dodania , i jest napisane żeby ''dodać za'' tylko że szukany wpis znajduje się w środku jakieś linii , a w isntrukcji nie jest nawet o tym wspomniane czy dodać w lini czy czo, tylko jest podane After ADD.
 
     
kojot06

Posty: 19
Wysłany: 30-03-2011, 15:49   

może niech ktoś poda zauktualizowaną wersję z poprawkami.... Każdemu by to pomogło
 
     
HeadShot

Posty: 1
Wysłany: 29-05-2011, 04:46   

abba napisał/a:
Wszystko pieknie dziala, wiec jesli ktos chce, to moge mu napisac, gdzie co i jak poprawic ;)


Byłoby miło jakbyś napisał w temacie, dzięki czemu zaoszczędzisz czasu zarówno nam jak i sobie :)
 
     
DILL


Posty: 87
Wysłany: 23-07-2011, 22:38   

Czemu mam jak klikne na stronie głównej w jakiegos posta to mi pisze :

Kod:
Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie


[ Dodano: 23-07-2011, 22:39 ]
I jak klikne na 'banuj posta'
 
     
SharkPL

Posty: 1
Wysłany: 28-07-2011, 10:21   

ej czyli trzeba ściągnąć i dać do folderu Public_html czy coś jeszcze????
Ostatnio zmieniony przez Woytec 28-07-2011, 10:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7670
Wysłany: 28-07-2011, 10:22   

SharkPL, http://www.przemo.org/php...pic.php?t=10014
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kojot06

Posty: 19
Wysłany: 24-05-2012, 17:44   

modzik super. Mam takie dwa pytania.

1) Bo jest tak że admini i moderatorzy widza ten post, a jak zrobić żeby go widzieli ale żeby byl jakoś widoczny ze jest zbanowany, np ten post który zbanowany to moderatorzy maja delikatnie na odcień czerwony. Jak to zrobić? I jeszcze jedno.

2) Napis po zbanowania postu "Post został ukryty, ponieważ naruszał regulamin forum" dla zwykłych użytkowników żeby był na czerwono. jak zrobic?

[ Dodano: 22-07-2012, 18:32 ]
z tym 2) sobie poradziłem

Ale proszę żeby ktos zrobił z tym zeby moderatorzy i administratorzy też widzieli że zbanowany post, ale żeby widzieli jego trość. Np żeby ten tekst był w ramce dla moderatorów i administratorów że zbanowany.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę