phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Charts Mod by lui754 v3.0
Autor Wiadomość
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 22-03-2009, 22:03   

djwoj, a spróbuj dodać taki link :

http://annbe.wrzuta.pl/au...oes_nothing.mp3
_________________
lui754
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
djwoj

Posty: 35
Wysłany: 22-03-2009, 22:05   

tez nie dziala twój link :/

nie wiem moze mam cos zle w kodzie

Tak wyglada plik charts_list_body.tpl

Kod:
<table width="100%" cellspacing="2" cellpadding="2" border="0" align="center">
  <tr>
    <td><span class="nav"><a href="{U_ADD_CHART}" class="nav">{ADD_IMG}</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a> -> <a href="{U_SHOW_LIST}" class="nav">{L_SHOW_LIST}</a></span></td>
  </tr>
</table>

<table width="100%" cellspacing="1" cellpadding="3" align="center" class="forumline">
  <tr>
    <td class="catHead" align="center" colspan="7"><span class="cattitle">{L_CHART_NAME} - {L_WEEK} {V_WEEK_NUM}</span></td>
  </tr>
  <tr>
    <th class="thCornerL" width="5%">{L_THIS_WEEK}</th>
    <th class="thTop" width="5%">{L_LAST_WEEK}</th>
    <th class="thTop" nowrap="nowrap">{L_TITLE} - <i>{L_ARTIST}</i>, {L_ALBUM}, {L_WEBSITE}</th>
    <th class="thTop" nowrap="nowrap">{L_ADDED}</th>
    <th class="thTop" nowrap="nowrap">{L_RATE}</th>
    <th class="thCornerR" width="5%">{L_BEST_POS}</th>
  </tr>
<!-- BEGIN chart_block -->
  <tr>
    <td class="row1" align="center"><span class="gen"><font color="orange" size="4"><strong>{chart_block.CHART_POS}</strong></font></span></td>
    <td class="row2" align="center" nowrap="nowrap"><span class="genmed">{chart_block.CHART_LAST}</span></td>
    <td class="row1" nowrap="nowrap" valign="top"><span class="genmed"><font color="green" size="3"><b>{chart_block.CHART_SONG}</b></font>, <i>{chart_block.CHART_ALBUM}</i> - {chart_block.CHART_ARTIST}</span><br /><span class="gensmall">
        <object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="200" height="20" id="dewplayer" align="middle"><param name="wmode" value="transparent"><param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /><param name="movie" value="dewplayer.swf?mp3={URL}&showtime=1&bgcolor=FFFFFF" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="FFFFFF" /><embed src="dewplayer.swf?mp3={URL}&showtime=1&bgcolor=FFFFFF" quality="high" bgcolor="FFFFFF" width="200" height="20" name="dewplayer" wmode="transparent" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed></object>
    </span></td>
    <td class="row1" align="center" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">{chart_block.CHART_POSTER}</span></td>
    <td class="row2" align="center" nowrap="nowrap"><span class="gensmall"><a href="{chart_block.U_CHART_HOT}">{chart_block.HOT_IMG}</a> <a href="{chart_block.U_CHART_NOT}">{chart_block.NOT_IMG}</a><br />{chart_block.CHART_HOT_NOT}</span></td>
    <td class="row3" align="center" nowrap="nowrap"><span class="gen">{chart_block.CHART_BEST}</span></td>
  </tr>
<!-- END chart_block -->
  <tr>
    <td colspan="6" class="catBottom">&nbsp;</td>
  </tr>
</table>
<table width="100%" cellspacing="2" cellpadding="2" border="0" align="center">
  <tr>
    <td class="nav" valign="middle"><a href="{U_ADD_CHART}" class="nav">{ADD_IMG}</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a></td>
  </tr>
</table>

 
     
Budyn00

Pomógł: 22 razy
Posty: 206
Wysłany: 23-03-2009, 00:22   

lui754, Czy na 100% zapytanie Sql ma wygladac tak ?
Kod:
CREATE TABLE CHARTS_TABLE (chart_id MEDIUMINT(8) NOT NULL auto_increment, chart_song_name VARCHAR(100) NOT NULL, chart_artist VARCHAR(100) NOT NULL, chart_album VARCHAR(100) DEFAULT "", chart_website VARCHAR(100) DEFAULT "", chart_poster_id VARCHAR(100) NOT NULL, chart_hot MEDIUMINT(8) DEFAULT "0", chart_not MEDIUMINT(8) DEFAULT "0", chart_curr_pos MEDIUMINT(8) DEFAULT "0", chart_last_pos MEDIUMINT(8) DEFAULT "0", chart_best_pos MEDIUMINT(8) DEFAULT "0", PRIMARY KEY (chart_id)) TYPE=MyISAM ;
CREATE TABLE CHARTS_VOTERS_TABLE (vote_id MEDIUMINT(8) NOT NULL auto_increment, vote_user_id MEDIUMINT(8) NOT NULL, vote_chart_id MEDIUMINT(8) NOT NULL, vote_rate SMALLINT(2) NOT NULL, PRIMARY KEY (vote_id), FOREIGN KEY (vote_chart_id) REFERENCES ' . CHARTS_TABLE . '(chart_id)) TYPE=MyISAM ;
INSERT INTO CONFIG_TABLE (config_name, config_value) VALUES ("charts_week_num", "1") ;

Bo po instalacji tego moda nie mogę wykonać takiego zapytania Sql ;)
W PA mam tak :
Kod:
Błąd podczas dostępu do bazy.

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'chart_label' in 'field list'

SELECT chart_id, chart_song_name, chart_artist, chart_album, chart_label, chart_catno, chart_website FROM phpbb_charts

Line : 249
File : admin_charts.php

A żeby "charts.htm?action=list" działało musiałem zmienić z "CREATE TABLE CHARTS_TABLE" na "CREATE TABLE phpbb_charts"
Z góry przepraszam za "zamieszanie" ;)
 
     
djwoj

Posty: 35
Wysłany: 23-03-2009, 11:04   

pomoże ktoś ?
 
     
cv65
Czarna lista


Pomógł: 16 razy
Posty: 207
Wysłany: 23-03-2009, 13:53   

Lui dodawanie nowych piosenek powinno byc dla modów i adminów bo inni userzy beda ci smiecic JEZELI chcesz kod do tego pisz PW
_________________
Mam na sprzedaż mody
charts (obsługa filmików z youtube, okładek, pobieranie tekstów piosenek z tekstowo.pl )

Ajaxowa paginacja w tematach

Pytaj na gygy :P
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 23-03-2009, 16:55   

uaktualniłem paczke w 1 poscie. Podałem złe zapytanie SQL ;/

Proszę usunąć poprzednią tabele phpbb_charts

Kod:
DROP TABLE phpbb_charts ;


i odpalić plik install_charts.php


Co do propozycji cv65 to dodam to poźniej. Narazie pracuje nad innym modem.
_________________
lui754
 
     
cv65
Czarna lista


Pomógł: 16 razy
Posty: 207
Wysłany: 23-03-2009, 16:59   

lui754, jak coś pisz bo ja mam poprawioną wersję tego moda
PS nad czym pracujesz :shock:
_________________
Mam na sprzedaż mody
charts (obsługa filmików z youtube, okładek, pobieranie tekstów piosenek z tekstowo.pl )

Ajaxowa paginacja w tematach

Pytaj na gygy :P
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 24-03-2009, 22:01   

lui754, możne zrobisz opcje podglądu dla admina kto jak głosował

do gotowych ją :P
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
Ostatnio zmieniony przez MagicalFire 25-03-2009, 09:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
wolfiq


Pomógł: 56 razy
Posty: 176
Wysłany: 25-03-2009, 06:59   

lui754, propozycja

by po głosowaniu danego usera buttony znikły i pojawił się napis, że głos już oddany przez niego.
_________________
pisz do mnie PW lub e-maila, jak Ci pozwolę, inaczej nie odpiszę
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 26-03-2009, 21:16   

WhiteWolf napisał/a:
by po głosowaniu danego usera buttony znikły i pojawił się napis, że głos już oddany przez niego.

jestem za
a ja mam propozycje
żeby dodawać tylko prefix utworu a nie cały link
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
adrian507120
zbanowany


Pomógł: 29 razy
Posty: 746
Wysłany: 28-03-2009, 19:30   

lui754, wiesz co moze być przyczyną jak wejde w moje forum i dodam końcówke /charts.php/?action=list rozwala mi forum znika grafika i mam tylko linki na białym tle
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 28-03-2009, 19:38   

adrian507120, Adres forum: localhost

Tak wiem, nie masz forum.
_________________
lui754
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 28-03-2009, 19:56   

adrian507120, wpisz tak :P

http://blueteams.com.pl/charts.php?action=list
_________________
lui754
 
     
adrian507120
zbanowany


Pomógł: 29 razy
Posty: 746
Wysłany: 28-03-2009, 19:57   

lui754, dzięi działa
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
djwoj

Posty: 35
Wysłany: 29-03-2009, 09:59   

Mógłby mi ktos dac cały plik charts list body.tpl z dodanym tam devplayerem ? Bo mi nie działaja piosenki a na innym forum z tym samym linkiem do mp3 dziala
Prosze o pomoc
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę