Przesunięty przez: joli 01-05-2009, 14:19 |
[Problem] Błąd zliczania postów użytkownikom |
Autor |
Wiadomość |
yeahman
|
Wysłany: 18-01-2009, 14:51 [Problem] Błąd zliczania postów użytkownikom
|
|
|
Czterech użytkowników na moim forum ma ilość postów 16777210. Mimo iż na całym moim forum jest około 43 000. Jak naprawić ?? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
lui754
|
Wysłany: 18-01-2009, 14:57
|
|
|
synchronizacja for oraz użytkowników w PA oraz optymalizacja SQL powinna pomóc |
_________________ lui754 |
|
|
|
|
yeahman
|
Wysłany: 18-01-2009, 15:27
|
|
|
Pomogła synchronizacja userów !! Dzięki po raz kolejny za podpowiedź.
W statystykach ciągle jednak są stare wartości, ale z tego co pamiętam to statystyki forum odświeżają się automatycznie co jakiś czas więc mam nadzieję że samo się do normy przywróci w tych statystykach. |
_________________ Pozdrawiam !! |
|
|
|
|
Leone
|
Wysłany: 18-01-2009, 22:07
|
|
|
tak, automatycznie się odświeżają.
a jeśli nie chcesz czekać, to w PA wyłącz i włącz ponownie określone moduły statystyk. |
_________________ She was Lo, plain Lo, in the morning, standing four feet ten in one sock. She was Lola in slacks. She was Dolly at school. She was Dolores on the dotted line. But in my arms she was always Lolita. |
|
|
|
|
lui754
|
Wysłany: 19-01-2009, 15:14
|
|
|
Aby odświerzyć statystyki wystarczy wejść w
PA > Statystyki (na dole) > Moduły statystyk > Odśwież wszystkie moduły.
i tyle
Leone, po co tak robić skoro można szybciej ^^ |
_________________ lui754 |
|
|
|
|
Mikado
|
Wysłany: 13-02-2009, 11:24
|
|
|
Przy niektórych użytkownikach pokazuje się 0 postów, mimo że kilka postów napisali.
Synchronizacja w PA nie pomogła.
Co mogę zrobić? |
_________________ Cats do not go for a walk to get somewhere but to explore. |
|
|
|
|
xlesiu
|
Wysłany: 13-02-2009, 11:50
|
|
|
Zobacz czy w ustawieniach poszczególnych for nie jest zaznaczona opcja "zliczania postów" na NIE |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
|
Mikado
|
Wysłany: 13-02-2009, 12:16
|
|
|
Nie, nie jest. Zresztą, przy innych użytkownikach piszących w tych działach licznik działa normalnie.
Jedna użytkowniczka ma cztery posty, a na liczniku 1; dwie 2 i 3, a na liczniku 0.
[ Dodano: 14-02-2009, 12:13 ]
Hej, czy Support Team ma dla mnie jakąś podpowiedź, co zrobić? |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 15-02-2009, 01:43
|
|
|
Mikado napisał/a: | Synchronizacja w PA nie pomogła. |
A sprawdzilas potem, czy baza jest zsynchronizowana? cala?
Zrob synchronizacje userów, forów i sprawdz w PA>kontrola systemu>Sprawdź synchronizację bazy SQL>wszystkie |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Mikado
|
Wysłany: 15-02-2009, 23:25
|
|
|
joli napisał/a: | A sprawdzilas potem, czy baza jest zsynchronizowana? cala?
Zrob synchronizacje userów, forów i sprawdz w PA>kontrola systemu>Sprawdź synchronizację bazy SQL>wszystkie |
Joli, gwoli usprawiedliwienia - nie mogę odpisać w tym temacie, bo już jest zamknięty: http://www.przemo.org/php...p=413331#413331 - otóż zajrzałam tu, przeczytałam, a to co poradziłaś z różnych względów chciałam zrobić późnym wieczorem. Zrobione, pomogło i jestem ogromnie Ci wdzięczna za pomoc |
|
|
|
|
|