|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Wykorzystanie nagłowka z własnymi <meta> itp. |
Autor |
Wiadomość |
wizu
|
Wysłany: 28-01-2009, 14:48 Wykorzystanie nagłowka z własnymi <meta> itp.
|
|
|
Witam. Nawiązując do tego postu:
http://www.przemo.org/php...p=180280#180280
Chciałbym zrobić podobnie, jednak muszę dorzucić do <head> swój dodatkowy styl i skrypt js.
Przeglądając overall_header.tpl niby znalazłem
Gdzie do {META} mógł bym przypisać przed includowaniem swoje linijki, jednak w includes/page_header.php jest tylko
Kod: | 'META_DESC' => replace_encoded($meta_desc), |
Nie ma nic, co podstawiało by coś pod {META}. Tak więc pozostałem bezradny.
Ma ktoś jakieś wyjście z sytuacji bez edycji includes/page_header.php? Dzięki wielkie za pomoc. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Radek

|
Wysłany: 28-01-2009, 14:52
|
|
|
wizu, czegoś tu nie rozumiem - czemu nie możesz po prostu dopisać tych linijek do overall_header.tpl ? |
|
|
|
 |
wizu
|
Wysłany: 28-01-2009, 15:36
|
|
|
Bo wtedy będą się wczytywać niepotrzebne skrypty przy każdym odwiedzeniu forum. A tego to ja nie lubię
Zależy mi na zrobieniu tego bez edycji plików forum, jednak jeśli nie będzie innego wyjścia, to będę zmuszony to zrobić |
|
|
|
 |
Radek

|
Wysłany: 28-01-2009, 19:14
|
|
|
No to może tak - w dowolnym pliku .php przed dołączeniem page_header.php dajesz:
w page_header.php:
Kod: | if ( isset($my_header) )
{
$template->assign_vars(array('MY_HEADER' => true));
} |
teraz w overall_header.tpl umieszczasz kod:
Kod: | <!-- IF MY_HEADER -->twoj kod naglowka<!-- ENDIF --> |
efekt? w dowolnym pliku php w ktorym chcesz uzywac naglowka tworzysz zmienna $my_header. domyslnie zmienna taka nie istnieje, wiec kod miedzy ifami w pliku tpl nie bedzie parsowany. |
|
|
|
 |
wizu
|
Wysłany: 28-01-2009, 19:30
|
|
|
Tak sobie myślę, czy tego nie wymusić na "chama". Tzn w ten sposób. Mam w pahe_header.php
Kod: | 'PAGE_TITLE' => $page_title, |
A w overall_header.tpl
Kod: | <title>{SITENAME} :: {PAGE_TITLE}</title> |
Więc do zmiennej $page_title przed includowaniem przypisuję sobie np:
Kod: | $page_title = 'Linki</title>
<link rel="stylesheet" href="styl2.css" type="text/css">
<title>Linki</title>'; |
Z tego co testowałem, to żadna przeglądarka nie zwraca uwagi na drugi <title> i wyświetla tylko to, co jest w pierwszym. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Jak już pisałem zależało by mi, żeby nie trzeba było nic zmieniać w plikach forum. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!