|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 17:43 |
[Problem] Z Google Sitemaps 1.4 - HELP |
Autor |
Wiadomość |
Dj_Majster
|
Wysłany: 06-12-2008, 09:25 [Problem] Z Google Sitemaps 1.4 - HELP
|
|
|
Jestem laikiem w tych sprawach i dopiero się uczę. Przeczytałem praktycznie cały ten temat http://www.przemo.org/php...pic.php?t=15044 od pierwszego do ostatniego posta lecz od samego początku wszyscy pisali o rzeczach o których zielonego nie miałem. Więc postanowiłem zrobić to w ten sposób że tyle co zrozumiałem to zrobiłem. A więc:
1. Wrzuciłem plik google_sitemap.php na serwer do folderu public_html.
2. Wszedłem na https://www.google.com/webmasters/tools/ i dodałem swoją witrynę a dokładniej forum.
3. Chciałem zweryfikować lecz ukazało się coś takiego:
-
4. Nie miałem pojęcia czemu nie chciało mi zweryfikować forum więc zabrałem się dalej.
5. Dodałem 2 mapy witryny: google_sitemap.php i google_sitemap.php?map=newest i ukazało się po kilku minutach coś takiego:
-
6. Nie wiem dlaczego pierwsze poszło OK a drugie miało BŁĄD ??
I tutaj się zatrzymałem ponieważ nic więcej nie zrozumiałem. Zapewne coś robi źle lub czegoś nie robię lecz naprawdę nie mam pojęcia co takiego.
Liczę na waszą pomoc
[ Dodano: 06-12-2008, 09:34 ]
Teraz pojawiło się jeszcze takie coś:
 |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
bubzon

|
Wysłany: 09-12-2008, 13:56
|
|
|
3. Nie zweryfikowało, bo nie wgrałeś odpowiedniego pliku na ftp.
Przy weryfikacji masz dwie metody jedną z nich jest wgranie specjalnie nazwanego pliku na ftp. Bierzesz tą nazwę która ci się tam wyświetli otwierasz notatnik i w nazwa pliku dajesz tą nazwę i zapisujesz.
Przykładowa nazwa google52fec4e057a50931.html
Następnie ten plik wgrać należy do głownego katalogu na ftp.
5. Wystarczy dodać google_sitemap.php, google resztę sobie samo odszuka.
Dalej nic nie robisz i czekasz aż zindeksuje twoją stronę. |
_________________ "Odejdź stąd i wychędoż się sam" |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!