Otwarty przez: arcy 10-10-2009, 18:57 |
Naprawianie bazy danych - krzaków na forum |
Autor |
Wiadomość |
kamilko
|
Wysłany: 25-10-2008, 17:38
|
|
|
tosiek, Znaki_diakrytyczne zmienione, plik mysql4 zmieniony, wysłane przy uzyciu latin2 i MYSQL 40 i nic ;/ zapisałem jako Central European ( iso-8859-2)
// wszytsko zrobiłem w bazie sa PL znaki a po wgraniu pytajniki ;/ nie wiem czy to wina PHPMYADMIN ;/ mam wesje phpMyAdmin - 2.11.9.1 - nazwa.pl
edit// zapisałem w UTF-8 a nie w Central European ( iso-8859-2) i po wgraniu w bazie sa PL |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
tosiek
|
Wysłany: 25-10-2008, 19:08
|
|
|
Zapisujesz jak Centreal European i wgrywasz jako latin2....
kamilko napisał/a: | tosiek, Znaki_diakrytyczne zmienione, plik mysql4 zmieniony, wysłane przy uzyciu latin2 i MYSQL 40 i nic ;/ zapisałem jako Central European ( iso-8859-2)
// wszytsko zrobiłem w bazie sa PL znaki a po wgraniu pytajniki ;/ nie wiem czy to wina PHPMYADMIN ;/ mam wesje phpMyAdmin - 2.11.9.1 - nazwa.pl
edit// zapisałem w UTF-8 a nie w Central European ( iso-8859-2) i po wgraniu w bazie sa PL |
Po tym wszystkim wyczyść cache... tego widać nie przeczytałeś |
_________________ Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy... |
|
|
|
|
kamilko
|
Wysłany: 25-10-2008, 20:19
|
|
|
tosiek, przeczytałem ale jeszcze nie wgrałem do konca bazy podzieliłem sobie ja na 10 plików bo mam neta wolnego ;/ a dobrze ze w bazie sa PL znaki
[ Dodano: 25-10-2008, 20:23 ]
tosiek napisał/a: | Po tym wszystkim wyczyść cache... tego widać nie przeczytałeś | to by nic nie dało bo w bazie byly ? ? ? ? ? ? ? xD
// edit wszytsko ładnie śmiga dzięki tosiek |
|
|
|
|
maniocek
|
Wysłany: 08-11-2008, 17:07
|
|
|
tosiek, dzięki za ten temacik jednak nie wszystko biega.
W bazie były wszystkie znaki diakrytyczne OK,teraz są też ok ale w niektórych postach nie...
Nie wiem czemu...
http://kox.linuxpl.eu/mod...m?start=15#2776
W tym temacie w moim poście jest "ą" a 2 posty wyżej w poście Romeczka już nie ma "ą" jest zamiast jego jakieś s z ptaszkiem na górze...
Nowo pisane posty są już OK.
Jakbyś coś na to poradził było bym fajnie |
|
|
|
|
tosiek
|
Wysłany: 08-11-2008, 17:46
|
|
|
maniocek, wyłącz forum, zrób backup bazy , przerób bazę jak trzeba zgodnei z opisem , wgraj bazę i włącz forum . Ot tyle. |
_________________ Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
|
|
|
|
bartek98
|
Wysłany: 08-11-2008, 17:48
|
|
|
A u mnie cyrylica nie działa wyświetla mi ??????? |
|
|
|
|
maniocek
|
Wysłany: 08-11-2008, 18:02
|
|
|
tosiek, tak się składa że wykonany w 100%
Napisz gdzie zrobiłem błąd,jeśli łaska. |
|
|
|
|
tosiek
|
Wysłany: 08-11-2008, 18:13
|
|
|
maniocek napisał/a: | Napisz gdzie zrobiłem błąd,jeśli łaska. |
Nie jestem jasnowidzem -.-
Cytat: | A u mnie cyrylica nie działa wyświetla mi ??????? |
Może latin 2 nie obsługuje ? nie wiem musiałbym poszukać jeżeli nie obsługuje przesiądź eis na utf8 lub coś |
|
|
|
|
miniol
|
Wysłany: 08-11-2008, 23:27
|
|
|
Witam!
Co mam zrobić, jeżeli nie mogę importować swojej bazy poprzez phpmyadmin, Bo wywala mi błąd Kod: | Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /var/www/html/phpMyAdmin-2.11.1-all-languages/libraries/export/codegen.php on line 147 | Te łajzy z host-24.pl nigdy nie odpisują na maile ani na forum, więc z nimi jest totalny brak kontaktu (zdecydowanie odradzam hostng u nich, bo może osiwieć i nerwicy dostać- ja już nie mam siły i chodzę zdołowany przez nich, dlatego chcę od nich uciec jak najdalej). Jedyne co mogę, to zgrać tą bazę przez directadmina, ale tam nie mogę ustawić trybu zgodności, ani nic. |
_________________ Melbourne Shuffle! |
|
|
|
|
tosiek
|
Wysłany: 09-11-2008, 08:50
|
|
|
miniol napisał/a: | Co mam zrobić, jeżeli nie mogę importować swojej bazy poprzez phpmyadmin |
Wgraj własnego phpmyadmina jak każdy inny skrypt php: http://www.phpmyadmin.net/home_page/index.php
( np. do katalogu adres.pl/forum/pma/ ) |
|
|
|
|
miniol
|
Wysłany: 11-11-2008, 18:05
|
|
|
OK zainstalowałem nowego PMA. Zgrałem bazę na mojego PC. Problem w tym, że przeglądając tą bazę na komputerze mam polskie znaki, ale kiedy już wyślę na serwer to na forum i co ważne w samej bazie zamiast polskich znaków mam znaki zapytania. Próbowałem wgrać dbloaderem, poprzez PMA i za każdym razem wygrywa mi się baza danych ze znakami zapytania zamiast z ogonkami. Już 6 dni z tym wszystkim walczę za dwa dni przepadnie mi poprzedni serwer, więc zaczynam siedzieć na szpilkach. |
_________________ Melbourne Shuffle! |
|
|
|
|
fuqet
|
Wysłany: 18-11-2008, 20:48
|
|
|
Witam,
ja zrobiłem wszystko tak jak napisał tosiek i mi wszystko działa jak należy ś ź itp wszystko jest :]
Najlepsze jest to ze pominełem krok z tym MYSQL40 :p |
|
|
|
|
tosiek
|
Wysłany: 12-12-2008, 09:43
|
|
|
miniol napisał/a: | ale kiedy już wyślę na serwer to na forum i co ważne w samej bazie zamiast polskich znaków mam znaki zapytania |
Nie wybrałeś kodowania latin2 przy wgrywaniu |
|
|
|
|
DGN
|
Wysłany: 04-01-2009, 00:16
|
|
|
mam taki problem, otóż polskie znaki są postach i shoutboxie tylko nie ma ich w nazwie teamtu... jak to naprawic? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
hacker06
|
Wysłany: 25-01-2009, 11:50
|
|
|
Gdy wyszukuję polskie znaki w tym edytorze to ich nie ma w każdym kodowaniu. A w kodowaniu ANSI nie ma nawet krzaków więc postanowiłem przelukać bazę danych i są same znaki zapytania zamiast polskich znaków... Jakieś rady? |
Ostatnio zmieniony przez hacker06 25-01-2009, 12:02, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|