phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
29-06-2009, 19:45
[Problem] Dodatkowa strona
Autor Wiadomość
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 10-01-2011, 18:13   

A czy da się zrobić tak, aby wszystkie systemy te co są na Portalu (sesje, użytkownicy, logowanie itd) działały na osobnej stronie, ale żeby header i footer był także inny niż całego forum. Chce zrobić osobny Portal, ale oparty już na xHTML 1.1 i CSS 2.1.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Badger

Posty: 8
Wysłany: 23-02-2011, 13:47   

Witam
Stworzyłem kopię portalu, ale chciałbym, żeby była na niej tylko jeden tekst. W żaden sposób nie powiązany z forum. Sposób opisany przez szresi powoduje, że przy tej mojej modyfikacji na stronie ten tekst jest powielony Czy ktoś może mi [pomóc pozbyć się tego efektu?

Z góry dziękuję

Adres dodanej i zmodyfikowanej strony to: http://www.vulcaneria.pl/history.php
 
     
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 26-02-2011, 12:23   

W tym kodzie, które elementy odpowiadają za header, a które za footer? Chciałbym zrobić nowy Portal całkowicie na osobnym kodowaniu, ale tak aby sesje i inne rzeczy, które powinny działać się zostały?
Kod:
<?
define('IN_PHPBB', true);
define('ATTACH', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

//
// Start session management
//
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
init_userprefs($userdata);
//
// End session management
//
$page_title = 'Inne';
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);

$template->set_filenames(array(
    'body' => 'nazwa_body.tpl')
);

$template->pparse('body');
include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);
?>


Ogólnie od czego odpowiadają kolejno elementy:
1) $template->pparse('body');
2) include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7667
Wysłany: 26-02-2011, 14:31   

Włączanie nagłówka forum:
Kod:
$page_title = 'Inne';
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);

Włączanie stopki:
Kod:
include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);

Morfeusz_2005 napisał/a:
$template->pparse('body');

Wyświetla przetworzony plik .tpl
Cytat:
2) include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);

Wstawia stopkę forum
 
     
remomkwa

Posty: 5
Wysłany: 05-03-2011, 14:12   

A ja mam pytanie bo chce zrobić żeby pisało tam na środku ale nie wiem jak w rzędzie
 
     
@d!r3k



Pomógł: 851 razy
Posty: 1685
Wysłany: 05-03-2011, 15:53   

remomkwa, to już sobie dodajesz w pliku .tpl
_________________
Odpłatnie wykonam:
- Instalację forum / Instalację modyfikacji,
- Wykonanie uniwersalnego szablonu / Kodowanie szablonów,
- Pisanie drobnych modyfikacji.
 
     
el_plecinio

Pomógł: 3 razy
Posty: 90
Wysłany: 12-07-2011, 22:15   

Na forum gdy zrobiłem dodatkową stronę powstał taki efekt: http://torun.mzone.xaa.pl/team.php co może być przyczyna?

Kod:
<?
define('IN_PHPBB', true);
define('ATTACH', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

//
// Start session management
//
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
init_userprefs($userdata);
//
// End session management
//
$page_title = 'Inne';
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);

$template->set_filenames(array(
    'body' => 'team.tpl')
);

$template->pparse('body');
include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);
?>
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7667
Wysłany: 13-07-2011, 09:52   

Usuń puste znaki przed <?
 
     
el_plecinio

Pomógł: 3 razy
Posty: 90
Wysłany: 13-07-2011, 12:38   

nic nie pomogło ...
 
     
mąka

Posty: 8
Wysłany: 20-07-2011, 12:24   

szresi, Wszystko zrobiłem tak jak mówiłaś i nic :/ taki błąd :
Kod:
set_filenames(array( 'body' => 'stronka.tpl') ); $template->pparse('body'); include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx); ?>
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7667
Wysłany: 26-07-2011, 21:43   

Pokaż swój plik
 
     
Sizaku

Posty: 3
Wysłany: 23-09-2011, 14:08   

Ma problem. Mi top nie działa:/ na forum nie pojawia się moja podstrona. Wszystko zrobiłem dobrze forum www.mementomori.xaa.pl
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7667
Wysłany: 23-09-2011, 16:30   

Pokaż plik
 
     
rydryn

Posty: 11
Wysłany: 27-09-2011, 14:06   

Chciałbym wstawić jeszcze powyżej treści ten standardowy fragment z forum:
po stronie lewej:

Ostatnio odwiedziłeś nas
Obecny czas to
[NAZWA I LINK DO GŁOWNEGO FORUM] - to najważniejsze

a po prawej
Zobacz swoje posty
Zobacz posty bez odpowiedzi
Zobacz posty od ostatniej wizyty
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Sizaku

Posty: 3
Wysłany: 29-09-2011, 16:48   

woytec jaki plik?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę