[opinie] IQ.pl |
Autor |
Wiadomość |
poligram
|
Wysłany: 05-09-2006, 10:26 [opinie] IQ.pl
|
|
|
Chcialem Wam polecic hosting firmy IQ.pl Sp. z o.o. 8 lat na rynku, maja znanych klientow, dobre (markowe i stabilne) szybkie serwery, support takze dosc szybki.
IQ.pl |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
patrick
|
Wysłany: 06-09-2006, 19:17
|
|
|
Widząc temat mogę jedynie polecić wyżej wymieniony hosting, ponieważ osobiście go używałem. Myśle, że jest to napewno czołowka w polskim hostingu sądząc po jakosci usług. Jedynym słowem nie miałem żadnych problemów i myśle iż podobne zdanie ma wiecej klientów.
Mówiąc krótko konkretna na poziomie usługa za niską cene |
|
|
|
 |
BlueMan

|
Wysłany: 17-09-2006, 14:57
|
|
|
A znacie jakieś duże fora na tym serwerze ?! |
_________________ phpBB4 od drugiej strony |
|
|
|
 |
Crack

|
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 23-09-2006, 00:22
|
|
|
patrick napisał/a: | za niską cene |
co do ceny to bym nie powiedział ze takie niskie
W sumie oferta jest ciekawa i sam zastanawiam się nad wykupieniem u nich hostingu
patrick, a czy z mod_rewrite maja wszystko ok ? Czy takie dziwne działanie jak na nazwa.pl ?
No i najwazniejsze czy cron działa ? |
_________________ ==> Mich@ł <== |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 23-09-2006, 13:36
|
|
|
Mich@ł napisał/a: | co do ceny to bym nie powiedział ze takie niskie |
wiesz to firma ktora na rynku jest juz dobrych kilka lat, maja autorskie rozwiazania. Serwery to orginalny sprzet kolokowany w ich serwerowni ... To jednak musi troche podbic cene ale i tak jest ona niska w porownaniu do uslug
Mod_rewrite dziala, co do crona to nie ma go aktualnie w panelu iq.pl (sam nie potrzebowalem), ale maja go dodac do panelu. Wiesz zawsze mozesz zalozyc konto testowe i sprawdzic wszystko |
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 23-09-2006, 14:07
|
|
|
patrick napisał/a: | Wiesz zawsze mozesz zalozyc konto testowe i sprawdzic wszystko |
konto testowe mam zamiar załozyc w połowie pażdziernika aby odrazu pod koniec pazdziernika wykupić konto
ceny w sumie maja porównywalne do cen nazwa.pl (ceny w promocji). zapewne bedzie mnie interesowało to konto największe za nie zapłaca chyba z 350 zł czyli tyle co w nazwa.pl.
A oferta iq.pl o tyle mi sie podoba ze jest cron i panel nawet fajnie wyglada I w sumie zalezyy mi na wysokim poziomie usług bo te tanie hostingi to jednak nie dla mnie |
|
|
|
 |
vegetagt

|
Wysłany: 23-09-2006, 17:28
|
|
|
tam na 90% procent ma moja szkola wykupione miejsce pod strone.
Kiedys przy wgrywaniu plikow na ftp to mozna było sobie coś niemiłego zrobić
mam nadzieje że teraz jest lepiej |
_________________ JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 23-09-2006, 18:11
|
|
|
Mich@ł napisał/a: | I w sumie zalezyy mi na wysokim poziomie usług bo te tanie hostingi to jednak nie dla mnie |
tanie hostingi maja nowa nazwe - "hostinK".
Serio jak sie oglada co to za krzaki rosna w tym naszym polskim internecie to sie wlos na glowie jezy |
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 23-09-2006, 19:01
|
|
|
Właśnie wysłałem maila do iq.pl i zobaczymy jaką mi stworza oferte
patrick napisał/a: | tanie hostingi maja nowa nazwe - "hostinK". |
hehe Dobra nazwa
[ Dodano: 23-09-2006, 19:37 ]
hehehe w ciagu 15 min dostałem odpowiedz
Cytat: | WItam,
Nie bede wstanie zaoferowac Panu nic bardziej korzystnego niz serwer Advanced w promocji za 289 PLN netto / rok
http://iq.pl/promocje/123/ WItam,
Nie bede wstanie zaoferowac Panu nic bardziej korzystnego niz serwer Advanced w promocji za 289 PLN netto / rok
http://iq.pl/promocje/123/ |
W sumie takij się spodziewalem bo potrzebuje konta o podobnych parametrach
Od pazdziernika wprowadzam się do tej firmy hostingowej |
|
|
|
 |
Fidma
|
Wysłany: 30-09-2006, 22:37
|
|
|
Co tak mało opini? Mam troche duze forum i stale sie rozrasta a podane wyzej forum jest znacznie mniejsze od mojego. Wiecie jak jest limit zapytan do bazy danych? |
_________________ IT Tech Blog - Blog o rynku IT
H9 - HostNine.com - Niskie ceny, SEO Resellery. |
|
|
|
 |
patrick
|
Wysłany: 01-10-2006, 21:55
|
|
|
Fidma napisał/a: | Co tak mało opini? |
może dlatego, że firma jak widać po swoich dotychczasowych klientach kierowała usługi do firm.
z strony iq.pl:
Kod: | # Akademia Marynarki Wojennej w Gdyni
# Cinema City Poland
# DGT Sp. z o.o.
# Frito Lay Poland Sp. z o.o.
# Investkomfort S.A. |
Fidma napisał/a: | Mam troche duze forum |
Nie jest aż tak duże i myśle, że śmiało możesz pisać do biura z wszelkimi innymi pytaniami. |
|
|
|
 |
Fidma
|
Wysłany: 01-10-2006, 22:05
|
|
|
Dostałem odpowiedź, że po moim mailu ze specyfikacją ruchu na forum, nie są zbytnio zainteresowani hostingiem dla mojego forum. Mają chyba duże zyski, że wybrzydzają kto jest im na rękę a kto nie |
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 01-10-2006, 22:13
|
|
|
Fidma, to jak i ty masz ruch ? ile uniq? i ile transferu?
bo ja planuje wykupić u nich najwiekszy pakiet i chce zamiescicna nim forum (troche wieksze od Twojego), i dodatkowo serwis z opisami który ma od 2,5 - 4 k uniq/dziennie... i w sumie dziennie idzie około 1,7-2 GB transferu... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Fidma
|
Wysłany: 01-10-2006, 22:21
|
|
|
Ja celowałem w standard. Mam około 1200-1700 dziennie a transferu do 1GB. Więc sam widzisz, że żaden to kolos a mając na uwadze, że fora przeważnie mają tendencję do rozrastania się mniej nie będzie a zawsze więcej.
Przy tych danych co podałeś, to jeśli ja byłem tym potencjalnym "złym" to Ty będziesz "szatanem" |
|
|
|
 |
|