|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 18:44 |
Problem z Forum błąd pod czas wysyłania posta |
Autor |
Wiadomość |
mccnn

|
Wysłany: 05-07-2008, 21:30 Problem z Forum błąd pod czas wysyłania posta
|
|
|
Witam mam nastepujacy problem z forum pod czas próby wysyłania postu wywala taki błąd:
Kod: | Błąd Ogólny
Could not insert new word matches
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 4622, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('jazda', 'piekaże', 'mąka', 'żytnia', 'śię')
Line : 265
File : functions_search.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/
|
dodam że forum było przenoszone i do tego jeszcze jest problem z kodowaniem z którym nie moge sobie poradzić
baza jest kodowana w latin1 na nowym serwerze ustawiam wszystko w PMA identycznie jak było na starym nastepnie importuje baze przez ssh i nie moge sobie dac rady już z tym kodowaniem
bardzo was prosze o pomoc z góry dzięki i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
fatherdirector
|
Wysłany: 05-07-2008, 22:57
|
|
|
AD.1
PA > SQL > Odbuduj Search |
|
|
|
 |
szpak

|
Wysłany: 05-07-2008, 23:08
|
|
|
mccnn, pierwsze to napisz czy podczas przenoszenia forum skorzystałeś z instrukcji w której jest napisane aby odciążyć wielkość przenoszonej bazy można wyczyścić tabelę phpbb_search_wordmatch
Możliwe jest iż zamiast wyczyścić tabelę po prostu ją usunąłeś. Ale tutaj gdybam.
Co do kodowania bazy.
Jeśli przenosisz bazę z kodowania latin1 na serwer który ma domyslnie latin2 czy utf8 to manipulowanie w ustawieniach w phpMyadmin na latin1 nic nie pomoże, dalej będzie się krzaczyć. Tutaj zjadłem wszystkie rozumy jeśli chodzi o przenoszenie baz o różnym kodowaniu, nie mam na to konwertera a i próbowałem kilka znalezionych w necie.
Mam na to swój prosty sposób.
1. robisz kopię bazy, ściągasz na swojego kompa, ale tutaj uwaga, jeśli baza zawiera ponad 50MB to lepiej ją podzielić podczas robienia kopii, popatrzeć które tabele mają ponad 1MB i takie tabele zrzucać osobno. A dlatego ze potem do edycji zawartości moze zabraknac Ci ramu w Twoim komputerze.
2. Masz już kopie, jedną lub podzielone kilka. Każdą kopię otwierasz w notatniku windowsa, w niczym innym. Inne programy do edycji mogą zmienić kodowanie dokumentu i cała praca poleci do nieba. Znajdujesz ciąg znaków latin1 (w kilku miejscach) i zamieniasz na kodowanie jakie jest domyślnie na serwerku nowym. Najczęściej to jest latin2 lub utf8.
potem te wyedytowane bazy wgrywasz na nowy serwer.
Przeniosłem tak z latin1 kole stu for, zawsze zadziałało. |
_________________ Nie pisz do mnie na GyGy ani na PW bo normalnie nie wytrzymam, no chyba ze chcesz dać mi na chleb zarobić
Lubię poważne wyzwania http://www.szpak.eu/phpbb.php |
|
|
|
 |
mccnn

|
Wysłany: 06-07-2008, 06:35
|
|
|
Ok dzieki za odp zabieram sie za robote napisze czy sie udało pozdrawiam.
[ Dodano: 06-07-2008, 16:41 ]
No i lipa teraz dojrzałem że baza zgrywa się ze starego serwera juz z jakimiś krzakami co tu może być nie tak ? aha i jak pisze nowe posty to też są krzaki |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!