|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 18:44 |
[Problem] Wysy?anie emaila z forum...wielki problem |
Autor |
Wiadomość |
CyrS
|
Wysłany: 04-07-2008, 07:24 [Problem] Wysyłanie emaila z forum...wielki problem
|
|
|
Jakiś czas temu, dostaję od nowego użytkownika forum wiadomość, że mail aktywacyjny nie dochodzi. Dobra, aktywowałem mu konto. Ale sprawa jest o wiele bardziej poważna. Masowe wysyłanie, nie działa, wysyłanie maili przez forum nie działa.... wywala mi tylko to:
Cytat: | Bład wysylania email'a
Może został podany zły adres e-mail, w przeciwnym razie Administrator pownien sprawdzic przyczyne lub wylaczyc wysylanie email'i przez forum. |
Prosiłbym o pomoc, bo ani user hasła nie może odzyskać, ani nic... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
fatherdirector
|
Wysłany: 04-07-2008, 08:47
|
|
|
Zmień adres email tego użytkownika na jakiś inny - istniejący, najlepiej założony w innym serwisie. |
|
|
|
 |
CyrS
|
Wysłany: 04-07-2008, 09:34
|
|
|
Ale tu chodzi o to że email od administracji nie działa, ani nie mogę wysłać masowych wiadomości, ani ktoś kto stracił np. hasło, nie może go odzyskać, bo mail ad forum nie dochodzi... |
|
|
|
 |
fatherdirector
|
Wysłany: 04-07-2008, 10:33
|
|
|
PA > Konfiguracja > Główne > Ustawienia E-mail'i > Używaj Serwera SMTP
Zaznacz Tak lub Nie, w zależności od tego co masz tam teraz, wypełnij wszystkie wymagane pola i spróbuj ponownie.
Jeśli nie pomoże to użyj innego serwera smtp.
Jeśli i to nie pomoże to szukaj, podobnych tematów było już dość dużo. |
|
|
|
 |
CyrS
|
Wysłany: 04-07-2008, 11:01
|
|
|
Wywalił mi taki błąd:
Cytat: | Ran into problems sending Mail. Response: 421 4.7.0 poczta.o2.pl Error: too many recipients from 195.78.66.132 |
Gdy wziąłem adres mojej innej poczty to wywala:
Cytat: | Ran into problems sending Mail. Response: 450 4.1.2 : Recipient address rejected: Domain not found |
Edit: Wysyłanie emaila przez forum działa. Sprawdzę zaraz czy działa odzyskanie hasła..
Edit 2: Aktywacja i nowe hasło też działa, e-mail przychodzi
[ Dodano: 04-07-2008, 13:41 ]
Niestety masowego maila wysłać nie mogę, Mailer Demon zwraca mi że niedostarczono wiadomości... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!