phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: pecador
13-04-2007, 21:47
Drobne Faq czyli czesto zadawane pytania... :)
Autor Wiadomość
Widmo



Pomógł: 180 razy
Posty: 2435
Wysłany: 17-07-2004, 19:36   

Stachu, warna nie dostaniesz bo nie masz za co :)

ale problem to opisz jeszcze raz, a najlepiej to otworz nowy temat :)
_________________
Potrzebujesz pomocy?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
batman3001


Posty: 1
Wysłany: 18-07-2004, 15:13   phpbb_

Witam:)

Podczas instalacji jest takie co? i trzeba tam co? wpisać tylko nie wiem co???

phpbb_

Pomocy
 
     
Crack



Pomógł: 136 razy
Posty: 1442
Wysłany: 18-07-2004, 18:17   

To jest prefiks w bazie danych. Umiesz czyta? po polskużą
_________________
[ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
 
     
Adbel


Pomógł: 2 razy
Posty: 90
Wysłany: 27-08-2004, 21:12   

A można zrobić żeby po zalogowaniu pokazywa?o tak:
Jeste? zalogowany jako: (Nazwa użytkownika).
 
     
vegetagt


Pomógł: 125 razy
Posty: 1243
Wysłany: 27-08-2004, 21:37   

hehe... wiesz co mi sie nasuwa? Jeste? zalogowany jako [you] :D

hmmm w tpl`u zdaje sie w wybranym przez siebie miejscu to dopisz
Jeste? zalogowany jako $username

tak mi sie zdaje... nie testowałem
 
     
Crack



Pomógł: 136 razy
Posty: 1442
Wysłany: 27-08-2004, 23:30   

Raczej w tplu dodaj {LOGGED_USERNAME} i gdzień w page_header.php (przed $template->pparse) dopisz
Kod:
$template->assign_var('LOGGED_USERNAME', $userdata['username']);


Jeśli ma to się pokazywa? tylko zalogowanym, wpisz to do .tpl'a w ten sposób:
Kod:
<!-- BEGIN switch_user_logged_in -->
{LOGGED_USERNAME}
<!-- END switch_user_logged_in -->
_________________
[ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
 
     
Adbel


Pomógł: 2 razy
Posty: 90
Wysłany: 05-09-2004, 11:02   

Gdzie moge ustawić kodowanie? Bo u mnie nie wyświetla np. ?,?,? itp.
 
     
Blant

Pomógł: 1 raz
Posty: 213
Wysłany: 25-09-2004, 14:48   

Mam jeszcze jedn? sprawę, na dole sa wyświetlani użytkownicy przebywający na forum, gdy sie na jakiego? najechaćo pojawiała sie ramka z informacją ile czasu użytkownik jest na forum. A teraz znik?o, można to jakos przywrócić?

[ Dodano: 25-09-2004, 14:53 ]
Crack napisał/a:
Profil > Preferencje > Postów na strone (5 od dołu)...
hmmm nie mam tego w preferencjach

[ Dodano: 25-09-2004, 15:00 ]
Z tematami juz ok ale może wie ktoś co? na temat tego co napisałem na poczatku w tym poście?
 
     
Crack



Pomógł: 136 razy
Posty: 1442
Wysłany: 25-09-2004, 16:33   

PA > Konfiguracja > Dodatkowe > Dynamiczne opisy elementow strony > ustaw na "Tak"
_________________
[ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
 
     
schowi

Posty: 1
Wysłany: 17-12-2004, 15:46   

1.Mam pytanie czy jest taka opcja w (phpBB by przemo oczywiscie ) zeby mozna było zmieniac tytuły postów?
2. Nie działa szybkie cytowanie selektywne czy to sie da w?aczyc/wyłaczyc?Szukałem w PA ale jestem juz chyba slepy.
 
     
patrick

Pomógł: 159 razy
Posty: 1900
Wysłany: 17-12-2004, 16:04   

schowi napisał/a:
1.Mam pytanie czy jest taka opcja w (phpBB by przemo oczywiscie ) zeby mozna było zmieniac tytuły postów?

tak mozna wchodzisz w posta i edytuj :roll:

schowi napisał/a:
2. Nie działa szybkie cytowanie selektywne czy to sie da w?aczyc/wyłaczyc?Szukałem w PA ale jestem juz chyba slepy.

Tak niedziala na firefoxie i mozilach a widze ze masz . Dziala dopiero w 1.9 przemo wiec poczekaj bedzie na dniach :wink:
 
     
Wi5i3n!

Posty: 3
Wysłany: 24-12-2004, 13:15   

małe pytanie jak wyłaczyc PORTAL???? a i jeszcze jedno u mnie na forum znaczek GADU GADU przy poscie zwsze "ucieka" w dóż??? plz pomozcie
 
     
vegetagt


Pomógł: 125 razy
Posty: 1243
Wysłany: 24-12-2004, 13:31   

Panel admina -> kategoria "Ogólne" -> ustawienia portalu -> portal włączony
ustaw na NIE
_________________
JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo :)
 
     
KORVAX


Posty: 1
Wysłany: 28-12-2004, 16:19   

hi
szukałem długo.. może i jestem źlepy, ale może mi ktoś powiedzieć jak zrobić żeby admin mógł czyta? prywatne wiadomości wszystkich użytkowników?
dzieki
_________________
SR Group.. streetracing team częstochowa..
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Crack



Pomógł: 136 razy
Posty: 1442
Wysłany: 31-12-2004, 19:56   

I jest w standardzie (a na pewno w 1.8 sprzed dwóch miesiący i w 1.9 beta 2). To plik admin/admin_priv_msgs.php. żeby działał nalezy go otworzyć i zmienić
Kod:
$privid = '';

na
Kod:
$privid = 'X';

Zamiast X nele?y wpisać id administratora który może czyta? wiadomości.
_________________
[ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

serwis laptopów

phpbb

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart - Tworzenie sklepu internetowego

dnirozwoju.pl

Ranking Hostingów HostingOnline.pl

www.polsystem.pl

www.bidcar.pl

• Zamów reklamę