|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 19:43 |
Przekazywanie postów |
Autor |
Wiadomość |
hatfield
|
Wysłany: 05-05-2008, 21:31 Przekazywanie postów
|
|
|
Witam!
W jaki sposób można przekazać posty jednego użytkownika drugiemu? Konkretnie chodzi mi o usunięcie użytkownika, lecz pozostawienie wszystkich jego postów w niezmienionej formie w tym samym miejscu - lecz chcę by te posty należały już do innego użytkownika. Taka podmiana użytkowników w napisanych już postach. Nie interesuje mnie kopiowanie treści posta, kasowanie go i pisanie tego samego innym użytkownikiem, gdyż temat wtedy windowałby się jako najświeższy.
Dzięki z góry za pomysły |
_________________ pOZdR. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Karol1987
|
Wysłany: 06-05-2008, 00:23
|
|
|
w tabeli phpbb_posts pozmieniać krotki w kolumnie poster_id czyli zamiast ID usuwanego usera wstawiasz tego, któremu chcesz je podarować, w tabeli phpbb_topics poszukać odpowiednich krotek w kolumnie topic_poster wykonać tą samą operację co wyżej.
Chyba to wszystko tak mi się wydaje
Tylko ciekawe czy po synchronizacji będzie OK
OK sprawdziłem u siebie działa, tylko po tej operacji oddelegowania postów, powinieneś wykonać synchronizację użytkowników, bo licznik postów się nie zmienił poprawnie, tylko liczba tematów. |
_________________ Początki są zawsze trudne, poziom wtajemniczenia rośnie, później jest już tylko lepiej... |
|
|
|
 |
hatfield
|
Wysłany: 06-05-2008, 11:33
|
|
|
Wielkie dzięki - działa jak napisałeś
Użytkownik którego kasowałem miał tylko 8 postów. Pozmieniałem każdy wpis po kolei. Zastanawiam się czy byłaby możliwość sprawnego przeprowadzenia tej samej operacji dla użytkownika z 300 postami? Czy jednak trzebaby siedzieć i klepać po kolei?
Raz jeszcze dzięki za pomoc |
_________________ pOZdR. |
|
|
|
 |
Karol1987
|
Wysłany: 06-05-2008, 18:56
|
|
|
Ja bym się skłaniał ku takim zapytaniom, aby na piechotę nie robić:
Kod: | UPDATE `phpbb_posts` SET `poster_id` = 'NOWY_ID' WHERE `poster_id` = 'STARY_ID' ; |
Kod: | UPDATE `phpbb_topics` SET `topic_poster` = 'NOWY_ID' WHERE `topic_poster` = 'STARY_ID' ; |
NOWY_ID - ID usera, któremu chcesz dać posty
STARY_ID - ID usera, któremu chcesz zabrać posty |
_________________ Początki są zawsze trudne, poziom wtajemniczenia rośnie, później jest już tylko lepiej... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!