phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Casting na moderatora by KnofeL v0.7
Autor Wiadomość
shadow89

Posty: 16
Wysłany: 29-03-2009, 21:38   

witam nie rozumiem tej części

Kod:
Jeśli chcemy dodać sobie link do formularza na górnej belce to towieramy plik overal_header.php (Templates->twój_styl)

Znajdujemy w niem:
Kod:
&nbsp;<a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_groups.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_USERGROUPS}" hspace="3" />{L_USERGROUPS}</a>


(Lub coś podobnego) kopiujemy to wklejamy linijkę niżej i przerabiamy tak żeby prowadził do pliku notification.php
I to tyle.


i chyba otwieramy towieramy plik overal_header.tpl a nie overal_header.php
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 29-03-2009, 23:18   

shadow89 napisał/a:
witam nie rozumiem tej części

to jest instrukcja odnosnie subSilver
musisz to dostosować doi swojego stylu
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 30-03-2009, 00:00   

MagicalFire, shadownowi chodzi chyba o literówkę. Jest overall_header.php a powinno być overall_header.tpl
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
Ostatnio zmieniony przez xlesiu 30-03-2009, 00:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Lisu15


Pomógł: 204 razy
Posty: 1546
Wysłany: 16-05-2009, 19:20   

Cytat:
W nim znajdujemy:
Kod:
<?php

'Advert_title' => array("admin_advert.$phpEx", 11),

?>



Za tym dodajemy
Kod:
<?php

'Contest Mod' => array("../cmmod/admin_cmod.$phpEx", 123456),

?>


Ja mam w tym problem ponieważ mam zainstalowanego beermod 2.4 i niemoge wyłapać tych linijek co musze znaleźć. Prosze o pomoc. ;(
_________________
HTML to podstawa...
CSS to potęga...

Powróciwszy, by siać zamęt.
 
     
simon231

Pomógł: 50 razy
Posty: 261
Wysłany: 19-05-2009, 21:18   

mod jest niedopracowany... BARDZO!

jeśli po <?php dodamy

if ($userdata['user_level'] == ADMIN)
{

i po całym pliku (przed php?> )
}

to teoretycznie admin ma dostęp - praktycznie ani troche... bez dodania tego dostęp ma kazdy, w szzcególności osoby niezalogowane i niezarejestrowane...

co mam namyśli skoro dodałem odnośnik do kwestionariusza po <!-- begin switch_uset_logged_in --> ? że po wpisaniu w adresie forum i tak można spokojnie wejść do notification.php lub cmmod/admin_cmod.php...

ale nie dość, że nie można wejść przez PA, to osoby niezalogowane mogą wysyłać podania co znaczy, że duże fora będą non-stop atakowane przez boty spamujące lub poprostu dzieci...
 
     
Xs3non

Posty: 19
Wysłany: 20-05-2009, 20:22   

Nie polecam tego moda, trudziłem się żeby jakoś user nie mógł zobaczyć zawartości dla admina ale nic z tego...
 
     
kamil 07

Posty: 73
Wysłany: 25-07-2009, 15:32   

proszę o demo
 
     
Marian18pl

Posty: 20
Wysłany: 03-08-2009, 16:39   

Aby formularz był wyswietlany w górnej belce wystarczy:
- otworzyc plik overall_header.tpl
- znaleźć:

<!-- BEGIN download -->
• <a href="{U_DOWNLOADS}" class="mainmenu">{L_DOWNLOADS}</a>
<!-- END download -->


- po dodac:

<!-- BEGIN notification -->
• <a href="notification.php" class="mainmenu">NOTIFICATION</a>
<!-- END notification -->


- nastepnie znaleźć:

• <a href="{U_PROFILE}" class="mainmenu">{L_PROFILE}</a> • <a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a> • <a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu">{L_LOGIN_LOGOUT}</a>

- na samym początku dodac:

• <a href="notification.php" class="mainmenu">Formularz</a>

Gotowe!

Formularz wyświetlany jest na górze strony pomiedzy Download'em a profilem
 
     
mAteu

Posty: 6
Wysłany: 18-09-2009, 00:07   

To wkocncu kazdy moze wejsc tam czy nie?
 
     
GMHawk


Posty: 87
Wysłany: 04-02-2010, 13:31   

dodałem do overall_header.tpl ale się nie wyświetla, dlaczego ?
_________________
Gate of Chaos
Exp Rate x64, MonGen Rate x2, Gold Rate x2, Mob Rate x2, Wersja: king (4.21)
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 04-02-2010, 13:34   

Możliwe, że dodałeś kod między
Kod:
<!-- BEGIN simple_header -->
a
Kod:
<!-- END simple_header -->
zamiast między
Kod:
 <!-- BEGIN header -->
a
Kod:
 <!-- END header -->
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Dancan


Pomógł: 3 razy
Posty: 47
Wysłany: 27-02-2010, 16:41   

MagicalFire napisał/a:
RuseK napisał/a:
nie powinien znajdować się w modyfikacjach gotowych,

dobra kolejna luka przez która ten mod nie powinien btc w gotowych modyfikacjach
dostęp do osób które się zgłosiły maja wszyscy a powinien miec tylko admin
każdy możne podglądnąć
wpisując w przeglądarce
http://adres-forum.pl/cmmod/admin_cmod.php
wydalę mi sie ze
plik admin_cmod.php powinien sie znajdować folderze admin to by zabezpieczyło przed podglądaniem zgłoszeń przez osoby postronne

[ Dodano: 20-02-2009, 22:40 ]
przepraszam poprawlka wszystkie pliku z folderu cmmod
powinny znajdować sie w folderze admina ale trzeba ny było pozmieniać ścieżki w plikach

[ Dodano: 20-02-2009, 23:01 ]
jednak przeniesienie i zmiana ścieżek nic nie dało


Chyba wiem co zrobić żeby było OK...tylko mam problemy z sesją

Cytat:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/phpbb-test.cba.pl/admin/admin_cmod.php:4) in /var/www/virtual/phpbb-test.cba.pl/includes/sessions.php on line 676

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/phpbb-test.cba.pl/admin/admin_cmod.php:4) in /var/www/virtual/phpbb-test.cba.pl/includes/sessions.php on line 677
 
     
GMHawk


Posty: 87
Wysłany: 02-03-2010, 21:10   

To jak, wie ktoś już jak zabezpieczyć by tylko admin mógł mieć panel tego moda ?
_________________
Gate of Chaos
Exp Rate x64, MonGen Rate x2, Gold Rate x2, Mob Rate x2, Wersja: king (4.21)
 
     
dream552

Posty: 32
Wysłany: 03-11-2010, 23:29   

Jedna rzecz zwróciła moją uwagę - w zasadzie brak informacji o autorze/IP zgłoszenia - oczywiście, można dodać "Pytanie", ale równie dobrze może nie wpisać. Myślę, że to bardzo pomoże wielu osobom :)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
19gazda62


Pomógł: 20 razy
Posty: 224
Wysłany: 25-11-2010, 20:49   

Po 3 godzinach samodzielnego kombinowania wreszcie działa. jeśli macie wgrane jeszcze jakieś modyfikacje na tym pliku to radze dodać
Kod:
'Contest Mod' => array("../cmmod/admin_cmod.$phpEx", 123456),

Zaraz od razu za
Kod:
'Advert_title' => array("admin_advert.$phpEx", 11),

Inaczej nie będzie działać. sam nad tym kombinowałem aż wreszcie działa.
_________________
Piszesz do mnie na gg?? Przedstaw się i napisz z jakiej strony internetowej się do mnie kierujesz.

Poza Forum za darmo umarło.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę